Szűrés

Hírek

2024.07.15

Érdemes már a tervezési fázisban a kivitelezőnek és szállítónak egyeztetni!

Az egyik budpesti szakrendelőben azzal szembesültünk, hogy a kivitelező által felszerelt tartókonzolokra nem lehet felszerelni a RIMSA műtőlámpáit.

3 műtő egység került kialakításra, ahol nem volt megfelelő az előkészítés, azonban kollégáink leszedték a kivitelező által felrakott túlméretezett tartókonzolokat és sikeresen átalakították.

 

 

 

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
9
5
3
9
3

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK - Kerekesszékek, Betegemelők, Betegápolási eszközök, Fürdetőszékek, Antidecubitus matracok, Betegmozgató lapok

Az otthonápolás során számos különböző gyógyászati segédeszköz érhető el, amelyek segítik az idősebbeket vagy a krónikus betegséggel élőket az otthonukban történő gondozásban és az önállóságuk megtartásában. Ezek a gyógyászati segédeszközök a mindennapi élet különböző aspektusait támogatják. Íme néhány példa az otthonápolásban használt eszközökre:

 1. Mozgássegítő eszközök: rollátorok és kerekesszékek segítik a mozgásukban korlátozott embereket az otthoni közlekedésben.

 2. Fürdés és higiénia: Fürdési segédeszközök, például zuhany- vagy WC-székek, valamint fürdőszobai kapaszkodók, WC magasítók biztonságosabbá teszik a fürdést és a higiéniai feladatokat.

 3. Ágybetétek és emelők: Az ágybetétek, antidecubitusz matracok és a betegemelők segítenek az ágyban fekvő vagy mozgásukban korlátozott betegek ápolásában és pozícionálásában, legyen szó hidraulikus betegemelőről, vagy elektromosan állítítható magasságú betegemelőről.

 4. Orvosi eszközök: Egyre elterjettebbek az okos otthoni vérnyomásmérők, okos vércukormérők, a hordozható és költséghatékony ultrahangos inhalátorok vagy tartós motoros inhalátorok mint az oxigénterápiás eszközök segítenek a betegségek követésében és kezelésében.

 5. Életvitel segítők: Életvitel segítő eszközök, például étrend- és gyógyszeradagolók, gyógyszerfelezők, gyógyszer porítók naptárak és emlékeztetők, segítik az időseket és a betegeket a mindennapi teendők követésében.

 6. Konyhai segédeszközök: Könnyen kezelhető konyhai eszközök, például evőeszközök és edények, segítik az önálló étkezést.

 7. Hang- és látássegítők: Hangszórók, nagyítók és hallókészülékek segíthetnek azoknak, akik hallással vagy látással kapcsolatos problémákkal küzdenek.

 8. Biztonsági eszközök: Biztonsági eszközök, például éjszakai fények, csúszásmentes szőnyegek és kapaszkodók, segíthetnek a házban a balesetek megelőzésében.

 9. Kommunikációs segédeszközök: Kommunikációs segédeszközök, például telefonok és táblagépek speciális alkalmazásokkal, segíthetnek azoknak, akik kommunikációs nehézségekkel küzdenek.

 10. Fájdalomcsillapítók: TENS gépek és hőterápiás eszközök segíthetnek a fájdalomcsillapításban és a gyulladás enyhítésében.

 11. Személyes biztonsági rendszerek: Az otthonápolást végző személyek számára rendelkezésre állnak olyan rendszerek, amelyekkel hívást lehet adni segítségért, ha szükség van rá.

Ezek az eszközök hozzájárulnak az otthonápolás hatékonyságához és a betegek vagy idősek otthoni kényelmének és biztonságának növeléséhez. A megfelelő segédeszközök kiválasztása és használata lehetővé teszi az otthoni gondozás hatékonyabbá és kevésbé terhelővé tételét a gondozók és a betegek vagy idősek számára egyaránt.

 

Miért érdemes körültekintően választani, ha megbízható minőségű rollátort akarunk választani?

A rollátor használata számos előnnyel jár, különösen azoknak az embereknek, akiknek nehézségeik vannak a járással vagy az egyensúlyozással. Az alábbiakban felsorolunk néhány fő okot, amiért érdemes használni a rollátort:

 1. Fokozza az önállóságot: A rollátor segítségével az emberek több önállóságot érezhetnek a közlekedésben. Lehetővé teszi, hogy egyedül vagy minimális segítséggel járjanak, és kevésbé függjenek másoktól.

 2. Növeli a biztonságot: A rollátor stabil és biztonságos módot nyújt a közlekedéshez. A gumi kerekű rollátorok jó tapadást biztosítanak, és a fékezhető kerekek megakadályozzák a váratlan mozgást.

 3. Megkönnyíti a hosszabb távú sétákat: A rollátoroknak tartói is vannak, amelyek lehetővé teszik a rövidebb vagy hosszabb sétákat. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívabbak legyenek és élvezzék a friss levegőt.

 4. Segítség a nehéz terhek cipelésében: Néhány rollátorban kosár vagy tároló rekesz is található, így az emberek könnyen szállíthatnak tárgyakat vagy bevásárlást, ami megszünteti a nehéz terhek cipelését.

 5. Elősegíti az egyensúlyt: A rollátorral való közlekedés során az emberek jobban megtartják az egyensúlyt, mivel stabil támaszt nyújt a járáshoz.

 6. Csökkenti a sérülések kockázatát: A rollátor segítségével a csúszások és elesések kockázata csökken, mivel segít megelőzni a botlásokat és a kiegyensúlyozatlanságot.

 7. Segíti a rehabilitációt: Sok esetben a rollátor használata része lehet a rehabilitációs folyamatnak sérülések vagy műtétek után. A páciensek fokozatosan visszanyerhetik a járási képességüket és az erőnlétüket a rollátorral történő gyakorlással.

 8. Növeli az önbizalmat: A rollátor használata hozzájárulhat az önbizalom növeléséhez, mivel az emberek újra képesek járni és közlekedni a segítségével.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő rollátor kiválasztása és használata fontos. Az egyénnek megfelelő méretű és típusú rollátort kell választani, és szükség esetén képzett szakember segítségét kell kérni a kiválasztásban és a beállításban. Emellett fontos, hogy az emberek megtanulják a helyes rollátorhasználatot és a biztonságos közlekedést, hogy elkerüljék a sérüléseket vagy az esetleges problémákat.

 

Mi a különbség a tömör kerékkel szerelt és felfújható tolókocsi között?

A tömör kerékkel szerelt és felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik között számos különbség van, amelyek hatással vannak a betegtolókocsik teljesítményére és használatára. Itt van néhány fő különbség a két típus között:

 1. Kerekek és tapadás:

  • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában jobb tapadást és stabilitást biztosítanak sima felületeken, például járdákon vagy padlózaton. Ezek a kerekek nem defekálhatnak, tehát nincs szükség gumiabroncsok felfújására vagy cseréjére.
  • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kevesebb rezgést okoznak, ami különösen fontos nehéz terepen vagy rossz minőségű utakon. Azonban a gumik felfújása és karbantartása szükséges lehet, és a gumik defektérzékenyek lehetnek.
 2. Kényelem és simaság:

  • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában kevésbé simák és kényelmetlenebbek lehetnek hosszabb ideig tartó használat során, különösen kátyús vagy egyenetlen területeken.
  • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kényelmesebbek lehetnek hosszabb távolságok megtételéhez vagy hosszabb ideig tartó üléshez.
 3. Súly és mozgékonyság:

  • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik könnyebbek és könnyebben manőverezhetők szűk helyeken vagy zárt térben, például lakásokban.
  • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsik általában nehezebbek és kicsit nehezebben irányíthatók szűk helyeken, de jobban teljesítenek terepen.
 4. Karbantartás és gumiabroncsok:

  • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsiknak nincs szükségük gumiabroncsok cseréjére vagy felfújására, tehát kevesebb karbantartást igényelnek.
  • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsiknál gumiabroncsok cseréje vagy felfújása szükséges lehet, ami további karbantartást jelent.

A választás a felhasználási körülményektől és az egyéni preferenciáktól függ. Például, ha a tolókocsi főként sima felületeken, például beltérben vagy járdákon használható, a tömör kerékkel szerelt verzió lehet praktikusabb. Ha azonban terepen vagy rossz minőségű utakon tervezi használni, akkor a felfújható kerékkel szerelt változat jobb teljesítményt nyújthat a simaság és a kényelem szempontjából. Az egyéni igények és a használati körülmények alapján érdemes mérlegelni, hogy melyik típusú tolókocsi a legalkalmasabb.