Szűrés

Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
4
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK - Kerekesszékek, Betegemelők, Betegápolási eszközök, Fürdetőszékek, Antidecubitus matracok, Betegmozgató lapok

Az otthonápolás során számos különböző gyógyászati segédeszköz érhető el, amelyek segítik az idősebbeket vagy a krónikus betegséggel élőket az otthonukban történő gondozásban és az önállóságuk megtartásában. Ezek a gyógyászati segédeszközök a mindennapi élet különböző aspektusait támogatják. Íme néhány példa az otthonápolásban használt eszközökre:

  1. Mozgássegítő eszközök: rollátorok és kerekesszékek segítik a mozgásukban korlátozott embereket az otthoni közlekedésben.

  2. Fürdés és higiénia: Fürdési segédeszközök, például zuhany- vagy WC-székek, valamint fürdőszobai kapaszkodók, WC magasítók biztonságosabbá teszik a fürdést és a higiéniai feladatokat.

  3. Ágybetétek és emelők: Az ágybetétek, antidecubitusz matracok és a betegemelők segítenek az ágyban fekvő vagy mozgásukban korlátozott betegek ápolásában és pozícionálásában, legyen szó hidraulikus betegemelőről, vagy elektromosan állítítható magasságú betegemelőről.

  4. Orvosi eszközök: Egyre elterjettebbek az okos otthoni vérnyomásmérők, okos vércukormérők, a hordozható és költséghatékony ultrahangos inhalátorok vagy tartós motoros inhalátorok mint az oxigénterápiás eszközök segítenek a betegségek követésében és kezelésében.

  5. Életvitel segítők: Életvitel segítő eszközök, például étrend- és gyógyszeradagolók, gyógyszerfelezők, gyógyszer porítók naptárak és emlékeztetők, segítik az időseket és a betegeket a mindennapi teendők követésében.

  6. Konyhai segédeszközök: Könnyen kezelhető konyhai eszközök, például evőeszközök és edények, segítik az önálló étkezést.

  7. Hang- és látássegítők: Hangszórók, nagyítók és hallókészülékek segíthetnek azoknak, akik hallással vagy látással kapcsolatos problémákkal küzdenek.

  8. Biztonsági eszközök: Biztonsági eszközök, például éjszakai fények, csúszásmentes szőnyegek és kapaszkodók, segíthetnek a házban a balesetek megelőzésében.

  9. Kommunikációs segédeszközök: Kommunikációs segédeszközök, például telefonok és táblagépek speciális alkalmazásokkal, segíthetnek azoknak, akik kommunikációs nehézségekkel küzdenek.

  10. Fájdalomcsillapítók: TENS gépek és hőterápiás eszközök segíthetnek a fájdalomcsillapításban és a gyulladás enyhítésében.

  11. Személyes biztonsági rendszerek: Az otthonápolást végző személyek számára rendelkezésre állnak olyan rendszerek, amelyekkel hívást lehet adni segítségért, ha szükség van rá.

Ezek az eszközök hozzájárulnak az otthonápolás hatékonyságához és a betegek vagy idősek otthoni kényelmének és biztonságának növeléséhez. A megfelelő segédeszközök kiválasztása és használata lehetővé teszi az otthoni gondozás hatékonyabbá és kevésbé terhelővé tételét a gondozók és a betegek vagy idősek számára egyaránt.

 

Miért érdemes körültekintően választani, ha megbízható minőségű rollátort akarunk választani?

A rollátor használata számos előnnyel jár, különösen azoknak az embereknek, akiknek nehézségeik vannak a járással vagy az egyensúlyozással. Az alábbiakban felsorolunk néhány fő okot, amiért érdemes használni a rollátort:

  1. Fokozza az önállóságot: A rollátor segítségével az emberek több önállóságot érezhetnek a közlekedésben. Lehetővé teszi, hogy egyedül vagy minimális segítséggel járjanak, és kevésbé függjenek másoktól.

  2. Növeli a biztonságot: A rollátor stabil és biztonságos módot nyújt a közlekedéshez. A gumi kerekű rollátorok jó tapadást biztosítanak, és a fékezhető kerekek megakadályozzák a váratlan mozgást.

  3. Megkönnyíti a hosszabb távú sétákat: A rollátoroknak tartói is vannak, amelyek lehetővé teszik a rövidebb vagy hosszabb sétákat. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívabbak legyenek és élvezzék a friss levegőt.

  4. Segítség a nehéz terhek cipelésében: Néhány rollátorban kosár vagy tároló rekesz is található, így az emberek könnyen szállíthatnak tárgyakat vagy bevásárlást, ami megszünteti a nehéz terhek cipelését.

  5. Elősegíti az egyensúlyt: A rollátorral való közlekedés során az emberek jobban megtartják az egyensúlyt, mivel stabil támaszt nyújt a járáshoz.

  6. Csökkenti a sérülések kockázatát: A rollátor segítségével a csúszások és elesések kockázata csökken, mivel segít megelőzni a botlásokat és a kiegyensúlyozatlanságot.

  7. Segíti a rehabilitációt: Sok esetben a rollátor használata része lehet a rehabilitációs folyamatnak sérülések vagy műtétek után. A páciensek fokozatosan visszanyerhetik a járási képességüket és az erőnlétüket a rollátorral történő gyakorlással.

  8. Növeli az önbizalmat: A rollátor használata hozzájárulhat az önbizalom növeléséhez, mivel az emberek újra képesek járni és közlekedni a segítségével.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő rollátor kiválasztása és használata fontos. Az egyénnek megfelelő méretű és típusú rollátort kell választani, és szükség esetén képzett szakember segítségét kell kérni a kiválasztásban és a beállításban. Emellett fontos, hogy az emberek megtanulják a helyes rollátorhasználatot és a biztonságos közlekedést, hogy elkerüljék a sérüléseket vagy az esetleges problémákat.

 

Mi a különbség a tömör kerékkel szerelt és felfújható tolókocsi között?

A tömör kerékkel szerelt és felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik között számos különbség van, amelyek hatással vannak a betegtolókocsik teljesítményére és használatára. Itt van néhány fő különbség a két típus között:

  1. Kerekek és tapadás:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában jobb tapadást és stabilitást biztosítanak sima felületeken, például járdákon vagy padlózaton. Ezek a kerekek nem defekálhatnak, tehát nincs szükség gumiabroncsok felfújására vagy cseréjére.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kevesebb rezgést okoznak, ami különösen fontos nehéz terepen vagy rossz minőségű utakon. Azonban a gumik felfújása és karbantartása szükséges lehet, és a gumik defektérzékenyek lehetnek.
  2. Kényelem és simaság:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában kevésbé simák és kényelmetlenebbek lehetnek hosszabb ideig tartó használat során, különösen kátyús vagy egyenetlen területeken.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kényelmesebbek lehetnek hosszabb távolságok megtételéhez vagy hosszabb ideig tartó üléshez.
  3. Súly és mozgékonyság:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik könnyebbek és könnyebben manőverezhetők szűk helyeken vagy zárt térben, például lakásokban.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsik általában nehezebbek és kicsit nehezebben irányíthatók szűk helyeken, de jobban teljesítenek terepen.
  4. Karbantartás és gumiabroncsok:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsiknak nincs szükségük gumiabroncsok cseréjére vagy felfújására, tehát kevesebb karbantartást igényelnek.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsiknál gumiabroncsok cseréje vagy felfújása szükséges lehet, ami további karbantartást jelent.

A választás a felhasználási körülményektől és az egyéni preferenciáktól függ. Például, ha a tolókocsi főként sima felületeken, például beltérben vagy járdákon használható, a tömör kerékkel szerelt verzió lehet praktikusabb. Ha azonban terepen vagy rossz minőségű utakon tervezi használni, akkor a felfújható kerékkel szerelt változat jobb teljesítményt nyújthat a simaság és a kényelem szempontjából. Az egyéni igények és a használati körülmények alapján érdemes mérlegelni, hogy melyik típusú tolókocsi a legalkalmasabb.