Hírek

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

2024.01.10

A debreceni egyetem új gyerekklinikája az elmúlt évek egyik legnagyobb egyetemi fejlesztése volt, amelyben társaságunk jelentős szerpet vállalt.

A közbeszerzési pályázat ugyan hosszú ideje húzódott, azonban a kórházi bútorzatok beszerzésében cégünk jelentős részt vállallt.

A kórtermekbe új ágyakat kerültek

 

Debreceni gyermekklinika kórterem

Debreceni gyermekklinika kórterem

Debreceni gyermekklinika kórterem

 

A kezelőhelységekbe új kezelőszékek kerültek

 

Debreceni gyermekklinka kezelőszék

Debreceni gyermekklinka betegtolókocsi

 

Új betegtolókocsik, orvosi forgószékek és rozsdamentes műszerkocsik kerültek "forgalomba"

 

Debreceni gyermekklinka betegtolókocsi

Debreceni gyermekklinka ultragel szállitás

Debreceni gyermekklinka vizsgáló

 

A steril eszközszállító konténer és a rozsdamentes gurulós állvány is ide került

 

Debreceni gyermekklinka ultragel steril eszközszállitó konténer

Debreceni gyermekklinika rozsdamentes gurulós állvány

 

Új gyógyszerosztó és nővérkocsik fogják könnyíteni a nővérek munkáját

 

Debreceni gyermekklinika gyógyszerosztó

Debreceni gyermekklinika nővérkocsi

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
8
2
6
5
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Otoszkópok, Fül-orr-gégészeti homloklámpák, kiegészítők, tartozékok, kéziműszerek

Mire figyeljünk, amikor a célnak legmegfelelőbb homloklámpát választjuk?

 

Amennyiben az Ultragél kínálatában található jó minőségű sebészeti homloklámpát szeretne vásárolni, akkor számos szempontot kell figyelembe vennie, hogy biztosítsa a megfelelő termék kiválasztását. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni:

1. Világítási minőség:
- A homloklámpa világításának minősége kritikus a sebészeti beavatkozások során. Keresse meg azt a homloklámpát, amely képes erős, kiegyensúlyozott és fókuszált fényt biztosítani a műtéti területre. A jó színvisszaadás (CRI) is fontos, mivel segíti a sebésznek a szövetek és szervek pontos felismerését.

2. Fényforrás típusa:
- A mai modern homloklámpák gyakran LED-es technológiát használnak, mivel ezek energiatakarékosak, hosszú élettartammal rendelkeznek, és stabil fénykibocsátást biztosítanak. Keresse a LED-es homloklámpákat az Ultragél kínálatában!

3. Komfort és kényelem:
- A homloklámpa hordozhatósága és kényelme kulcsfontosságú. A homloklámpa legyen könnyű, és a fejre könnyen rögzíthető legyen, hogy ne zavarja a sebészeket a műtét közben. Az állítható fejpánt és párnázott részek is növelhetik a viselési komfortot.

4. Beállítási lehetőségek:
- Fontos, hogy a homloklámpa beállítható legyen, hogy a sebész könnyen irányíthassa a fényt a műtéti területre. Az állítható fényerő és a fényfókuszálás funkciók előnyösek lehetnek.

5. Akkumulátor élettartam:
- Ha vezeték nélküli homloklámpát szeretne, fontos, hogy az akkumulátor hosszú élettartammal rendelkezzen. A hosszú üzemidő lehetővé teszi a hosszabb műtétek végrehajtását anélkül, hogy az akkumulátort gyakran kellene tölteni vagy cserélni.

6. Sterilitás és könnyű tisztíthatóság:
- A homloklámpának olyan anyagokból kell készülnie, amelyek könnyen tisztíthatók és sterilizálhatók. A steril műtéti környezet fenntartása érdekében az eszköznek ellenállónak kell lennie a fertőtlenítőszerekkel és a tisztítószerekkel szemben.

7. Tartósság és megbízhatóság:
- Olyan homloklámpát válasszon, amely masszív és tartós kivitelű, hogy hosszú élettartammal szolgáljon és megbízható legyen a műtéti területen.

8. Követelményeknek való megfelelés:
- Ellenőrizze, hogy a homloklámpa megfelel-e a helyi és nemzetközi egészségügyi előírásoknak és szabványoknak. Nálunk az Ultragélnél, csak ellenőrzött forrásból származó eszközöket forgalmazunk.

9. Garancia és szerviz:
- Győződjön meg róla, hogy a vásárolt homloklámpához tartozik garancia, és hogy a gyártó vagy forgalmazó biztosítja a megfelelő szervizt és támogatást. Az orvosimuszer.eu webshopban található eszközeinkre 2 év garanciát kínálunk

10. Ár:
- Az ár fontos tényező, de ne csak az árat nézze. Fontos, hogy a minőség és a funkcionalitás előnyeit is vegye figyelembe a döntése során.

A sebészeti homloklámpa kiválasztása komoly döntés, mivel közvetlen hatással van a műtétek sikerességére és a páciensek biztonságára. Tehát alapos kutatást végezzen, konzultáljon szakemberekkel, és válasszon olyan homloklámpát, amely megfelel az Ön vagy intézménye konkrét igényeinek és elvárásainak.

 

 

 

Az otoszkóp egy orvosi eszköz, amelyet a fül és dobhártya vizsgálatára használnak. Az otoszkópokat a fülhangok, a dobhártya állapota és más fülproblémák diagnosztizálására használják. Az otoszkópok lehetnek hagyományos, száloptikás vagy LED-es megvilágítású eszközök.

A "halogén" és a "hagyományos" világítású otoszkópok közötti különbségek a fényforrás típusára és az alkalmazott technológiára vonatkoznak. Az orvosi eszközök világításának fontos szerepe van a diagnosztikában, műtéti beavatkozásokban és más orvosi eljárások során. Az alábbiakban összehasonlítjuk a halogén és a hagyományos (például higanygőz vagy xenon) világítású orvosi eszközöket:

1. Fényforrás típusa:
- Halogén világítás: A halogén izzók hagyományosan használtak orvosi eszközökben. Ezek az izzók halogén gázokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz és a stabil fénykibocsátáshoz. A halogén izzók melegebb fehér fényt bocsátanak ki.

- Hagyományos világítás: A hagyományos világítású orvosi eszközök tartalmazhatnak higanygőz-lámpákat, xenon-lámpákat vagy más hagyományos fényforrásokat. Ezek a fényforrások különböző gázok vagy elemek használatával működnek, és eltérő színhőmérsékletű fényt bocsátanak ki.

2. Fényminőség:
- Halogén világítás: A halogén izzók általában konszisztens és stabil fényt bocsátanak ki, ami fontos az orvosi vizsgálatok és beavatkozások során. A színvisszaadás (CRI) jó lehet, ami azt jelenti, hogy a fény általában közelíti a napfény színvisszaadási indexét.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások fényminősége változhat, és nem mindig felel meg a legjobb vizuális észlelési körülményeknek. A színvisszaadás is változhat a fényforrástól függően.

3. Energiahatékonyság:
- Halogén világítás: A halogén izzók nem túl energiahatékonyak, mivel sok hőt termelnek a fény kibocsátása során. Ezért nagyobb energiát fogyasztanak.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások általában kevésbé energiahatékonyságúak, mint az újabb LED (Light Emitting Diode) vagy fluoreszcens világítású eszközök.

4. Élettartam:
- Halogén világítás: A halogén izzók élettartama általában rövidebb, mint a modern LED-eszközöknek.

5. Költség:
- Halogén világítás: A halogén izzók általában olcsóbbak azonnali vásárlás esetén, de hosszú távon magasabb üzemeltetési költségekkel járnak az energiafogyasztás miatt.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások között is eltérő költségek lehetnek, és az üzemeltetési költségek változhatnak a fogyasztott energiamennyiség alapján.

Az orvosi eszközök terén egyre inkább elterjednek az energiatakarékos és korszerűbb fényforrások, például a LED-eszközök, amelyek magasabb energiahatékonysággal, hosszabb élettartammal és széles színválasztékkal rendelkeznek. Az orvosi területen való alkalmazás során a megfelelő fényforrás kiválasztása függ az adott feladattól és a szükséges fényminőségtől.

Miért innovatívabb a LED technológia használata?

A LED (Light Emitting Diode) technológiát használni az orvosi fényforrások esetében, mint például az otoszkópok, oftalmoszkópok, dermatoszkópok és laringoszkópok, számos előnyt kínál az hagyományos világítású fényforrásokhoz képest. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket az előnyöket:

1. Energiahatékonyság: A LED-ek rendkívül energiahatékonyak. A nagyon alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően kevesebb hőt termelnek, mint a hagyományos izzók vagy higanygőz-lámpák. Ez az energiahatékonyság hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

2. Hosszú élettartam: A LED-ek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos fényforrások. Általában több tízezer óráig is működhetnek anélkül, hogy cserélni kellene őket. Ez csökkenti a karbantartási költségeket és az eszközök leállási idejét.

3. Stabil fénykibocsátás: A LED-ek gyorsan bekapcsolnak és kikapcsolnak, és szinte azonnal elérnek maximális fényerőt. Emellett a LED-ek kiválóan ellenállnak a rezgéseknek és az ütéseknek, így stabil fénykibocsátást biztosítanak, ami különösen fontos az orvosi beavatkozások során.

4. Színhőmérséklet és színvisszaadás: A LED-ek lehetővé teszik a fény színvisszaadásának és a színhőmérséklet finomhangolását az adott feladathoz vagy beavatkozáshoz. Ez fontos lehet az orvosok és az egészségügyi szakemberek számára, mivel a megfelelő színhőmérséklet és színvisszaadás lehetővé teszi a jobb látási körülményeket és a pontosabb diagnosztizálást.

5. Környezetbarát: A LED-ek környezetbarátok, mivel kevesebb energiát fogyasztanak, és nem tartalmaznak káros anyagokat, mint például higany a higanygőz-lámpákban. Emellett a LED-ek könnyen újrahasznosíthatók.

6. Flexibilitás: A LED-ek kis méretűek és könnyen irányíthatók, ami lehetővé teszi az eszközök tervezői számára a kompakt és kreatív világításrendszerek kialakítását az orvosi berendezésekben.

7. Azonnali fény: A LED-ek azonnal felkapcsolnak és maximális fényerőt biztosítanak, így nincs szükségük felmelegedési időre. Ez fontos lehet az orvosi beavatkozások során, ahol gyorsan kell elérhetővé tenni a megfelelő fényforrást.

Ezen előnyök miatt a LED-technológia egyre inkább terjed az orvosi világítás területén. Az orvosok és a betegek számára kényelmes, hatékony és pontos megvilágítást biztosít, miközben hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez és a környezetvédelemhez is.

Nálunk az Ultragélnél, az otoszkópok, oftalmoszkópok, dermatoszkópok és laringoszkópok közül mindhárom fényforrást megtalálja!