Szűrés

Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
7
1
5
8
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

DIAGNOSZTIKAI ESZKÖZÖK - Ekg, Holter, Monitor, Abpm, Doppler, Nőgyógyászat, Szemészet, Bőrgyógyászat, F.O.G.

Diagnosztikai készülékeink azok a kórházi és alapellátási orvostechnikai eszközök, amelyet a mindennapi használatra ajánlott professzionális termékek.

Ekg készülékek: 1-12 csatornás, hordozható diagnosztikai eszközök, amelyekhez teljes fogyóanyag palettát biztosítunk, mint pl. ekg papírok, ekg elektródák, ekg gélek, magas vezetőképességű ekg spay-k.

Holterek (Abpm és Ekg): előszeretettel ajánljuk a kíváló hazai fejlesztésű holtereket, amelyek a nemzetközi piacokon is bőven megállták a helyüket. A Meditech és Labtech készülékekről a tapasztalataink elsőosztályúak, megbízhatók és felhasználóbarát szoftver rendszerekkel rendelkeznek. A magyar partnereink ABPM és holter ekg készülékeivel rendszeresen és sikeresen veszünk részt hazai közbeszerzéseken.

Holterek: előszeretettel ajánljuk a kíváló hazai fejlesztésű holtereket, amelyek a nemzetközi piacokon is bőven megállták a helyüket. A Meditech és Labtech készülékekről a tapasztalataink elsőosztályúak, megbízhatók és felhasználóbarát szoftver rendszerekkel rendelkeznek. A magyar partnereink ABPM és holter ekg készülékeivel rendszeresen és sikeresen veszünk részt hazai közbeszerzéseken. A holterek esetében fontos, hogy mindig tartós, jó minőségű alkáli elemeket használjon. Kínálatunkban megtalálhatóak a Panasonic elemek, amelyek ipari változata az egyik legideálisabb választás azokhoz a készülékekhez, amelyekkel akár 168 órán át (nyilván nem folyamatosan) szükséges a felvétel készítése.

Betegellenőrző monitorok: elmondhatjuk magunkról, hogy az Ultragél, mint a COMEN képviselete, a monitorok terén is (szinte) teljes palettát képes nyújtani, ami az egyszerűbb u.n multiparaméter monitortól a szofosztikáltabb műtői vagy intenzív monitorokig terjed

Doppler: megkülönböztetünk magzati vagy artériás doppler készülékeket. A magzati dopplerek / szívhang hallgatók (2MHz) a legkedvezőbb árfekvésűek, míg a mélyebben fekvő erek állapotát szolgáló készülékek (8MHz) jelentősen magasabb költségűek. Sajnálatos módon a hazai Medicad KFt aki évtizedes múltra tekint vissza a dopplerek gyártását tekintve, az új MDR szabályozás tekervényes, bürokratikus és jelentős kötséggel bíró engedélyeztetését a jövőben már nem vállalja. Termékeiket mint pl. a Doppy, Multidoppy, stb. készülékeket a sebészek, nőgyógyászok, angiológusok előszeretettel használják. A doppler készülékek egy másik úttörője a japán Hadeco, akinek készülékei a világon az egyik legelterjedtebbek, hiszen a vizsgálófejek 2-10MHz között is elérhetőek, a készülékek pedig kiegészíthetőek akár pletizmográfiával.

A boka-kar index mérők közül klinikai felhasználásra elsősorban a német Boso cég termékeit képviseljük, amely a négy végtagon egyszerre diagnisztizálja az érfalak rugalmasságát, elváltozásait.

Fonendszkóp kínálatunkban a legegyszerűbb (plano) készüléktől a Littmann elektronikus fonendoszkópokig teljes palattát bizotsítunk. Közkedveltek a dupla csöves rappaport fonendsozkópok, vagy a Littmann fonendoszkópoknak megfelelő alternatívák, amelyek kinézetre nagyon hasonlatos acél fejűek és árban töredéke az eredeti diagnosztikai eszköznek. Érdekesség, hogy mindezek ellenére a fonendoszkóp forgalmunk 83%-ban a Littmann készülékek értékesítéséből áll.

Fül-orr-gégészeti eszközparkunk szinte a teljes szakorvosi igényt lefedi, hiszen a vizsgálószék, a munkaállomás, a vizsgáló mikroszkóp, homloklámpa és kéziműszerek egyaránt elérhetőek. Olasz partnerünk, az Euroclinic teljes palettát biztosít és több rendelőben történt installálást követően is azt tapasztaljuk, hogy érdemes volt a több éves együttműködés, hiszen problémamentesen működnek az eszközök. Az audiométerek vonatkozásában mi nem az "olcsó" készülékeket képviseljük. Noha 1-200.000 forint sem kevés, de ha már ekkora összeget kiadna egy készülékért, akkor javasoljuk, hogy tegyen hozzá kb. még egyszer ennyit és azért már kaphat egy olyan minőséget amivel szakszerűen lehet diagnosztizálni. Az otoszkópok manapság egy háziorvosnak, vagy szakorvosnak elengedhetetlen kellék, a mai ledes kisméretű eszközök is megdöbbentően jó fényerővel bírnak. Tölthetőek, elemesek, 2.5V vagy 3.5V teljesítményű halogén/xenon, vagy led világításúak. A hagyomásnyos megvilágítás már (szinte) teljesen eltűnt a kínálatból. A merev otoszkópokhoz és flexibilis naso-pharingoszkópokhoz biztosítunk fényforrásokat, fénykábeleket, adaptereket, amelyek kompatibilisek az orvostechnikai piacon jól ismert Storz, Wolf, és Olympus márkákkal, így az előbb említett márkák eszközeit is lehet a halogén vagy ledes endoszkóp fényforrásainkhoz csatlakoztatni.

A nőgyógyászati termékkínálatunkban a vizsgálószékek legkülönbözőbb változatai érhetőek el, a manuálisan állíthatótól a 3 motoros változatig, széles színskála elérhetőséggel. A kolposzkópok tekintetében az Alltion az egyik legerősebb partnerünk, akinek ledes és video készülékeiről nagy számban kaptunk vissza pozitív megerősítést és az eladási statisztikáinkban is ők szerepelnek az első helyen. Vállaljuk a készülékek szakszerű üzembehelyezését és betanítását. A ctg készülékparkunk a szimpla és az ikerfejes egységekből állnak, a kedvező árfekvésű Contec, vagy a fejlettebb Comen, esetleg Edan készülékekből. A nőgyógyászati fogyóanyagaink, mint pl. hüvelyterpesztő, citológiai mintavevő kefe, vagy a saját gyártású ultrahang géljeink a géppark beszerzését követően jól jön a vizsgálatok sikeres elvégzéséhez.

Web shopunkban a szemészeti eszközökből elsősorban a kisebb diagnosztikai eszközöket képviseljük, itt megtalálhatja az oftalmoszkópot, színlátásvizsgáló könyveket, teszteket, Kettessy féle vízustáblát. A klinikai szemészeti készülékek tekintetében mint pl. tonométer, réslámpa, fundus kamera, autómata periméter, szemészeti ultrahang leginkább közbeszerzéseken veszünk részt, pl. az Oculus vagy a Huvitz termékeivel. Természetesen készek vagyunk összállítani egy ajánlatot egy magán szemészeti rendelő felszerelésére is, kérjük forduljon hozzánk bizalommal!

 

Az Innovatív Technológia a Szívért: a hordozható kézi EKG-elemzők mögötti Tudomány


Az egészségügyi technológia folyamatosan fejlődik és átalakítja a páciensellátás módját. Egy ilyen áttörő fejlesztés a Kézi EKG. Ezek a hordozható eszközök forradalmasították azt a módot, ahogyan figyelemmel kísérjük és értékeljük a szív egészségét, pontos és valós idejű betekintést nyújtva a szív elektromos aktivitásába. Ebben a blogbejegyzésben bemutatjuk a kézi EKG-készülékek mögötti tudományt, felfedve azt a technológiát, amely megváltoztatta őket értékes eszközzé a szívbetegségek kezelésének területén.

 

Az Elektrokardiográfia megértése

A kézi EKG-készülékek mögötti tudomány megértéséhez először meg kell értenünk az elektrokardiográfia elvét. A szív elektromos impulzusokat generál, amelyek mozgását és ellazulását vezérlik, felelősek a vér pumpálásáért a testben. Az elektrokardiográfia egy nem invazív diagnosztikai technika, amely méri és rögzíti ezeket az elektromos jeleket, létrehozva egy EKG-görbét. A hagyományos EKG elektromos érintkezőket csatlakoztat a test bizonyos pontjaihoz, és ezek által érzékelt jeleket erősítik és rögzítik. A kézi EKG-olvasók ugyanezen alapelv szerint működnek, de a hordozhatóság és a használat egyszerűsége mellett.

 

portable ecg monitor

 

A Kézi EKG-olvasók Működési Elve

A kézi EKG-olvasók felhasználóbarátok és kényelmesek, így mind az egészségügyi szakemberek, mind a betegek számára könnyen hozzáférhetők. Ezeknek az eszközöknek a működése egy kompakt elektródsorozaton alapul, amelyek általában integrálva vannak az eszköz felületébe vagy rövid vezetékekkel vannak összekötve. Amikor a felhasználó megfogja vagy a mellkasára vagy végtagjaira helyezi az EKG-olvasót, az elektródák érzékelik a szív által generált elektromos jeleket. A kézi EKG-olvasókban található fejlett algoritmusok feldolgozzák a nyers elektromos adatokat, kiszűrik a zajokat és a zavarokat, majd átalakítják az adatokat egy vizuális reprezentációvá - az EKG hullámformájává. Az eredmény egy tiszta és pontos megjelenítés a szív elektromos aktivitásáról, amely különféle hullámokat, intervallumokat és szegmenteket mutat, amelyek segítenek a szívbetegségek diagnosztizálásában.

 

portable ecg ekg heart monitor

 

Jelrendszer és Értelmezésb

A jelrendszer feldolgozása a kézi EKG-olvasók szempontjából kritikus fontosságú, mivel közvetlenül befolyásolja az olvasás pontosságát. Ezek az eszközök kifinomult digitális jelrendszer feldolgozási technikákat alkalmaznak a magas hűségű adatelemzés biztosítása érdekében. A zajcsökkentő algoritmusok minimalizálják az olyan eseteket, amelyeket a külső interferencia, a mozgás vagy az izomaktivitás okoz, így tiszta és megbízható EKG felvételt eredményezve. Továbbá, sok kézi EKG-olvasó beépített értelmező algoritmusokkal van felszerelve. Ezek az intelligens algoritmusok képesek elemezni az EKG hullámformát és automatikusan észlelni a potenciális rendellenességeket vagy ritmuszavarokat. Habár ezek az értelmezések hasznosak lehetnek az előzetes értékelés során, lényeges, hogy konzultáljunk egy képzett egészségügyi szakemberrel a teljeskörű diagnózis és a személyre szabott kezelési terv érdekében.

 

handheld ecg machine

 

Az Intelligens Eszközökkel és Telemedicinával Való Integráció

A kézi EKG-olvasók integrálása az okos eszközökkel, például okostelefonokkal és tabletekkel, tovább bővítette lehetőségeiket. Sok EKG-olvasóhoz dedikált alkalmazások tartoznak, amelyek nemcsak megjelenítik az EKG hullámformát, hanem lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy tárolják, megosszák és elemezzék az olvasásaikat az idő során. Ez az okoseszközökkel való integráció javítja a páciensek részvételét, és lehetővé teszi az egyének számára, hogy proaktív megközelítést alkalmazzanak szívük egészségének megőrzésére. Emellett a telemedicinás platformokkal való zökkenőmentes integráció lehetővé tette a távkonzultációkat az egészségügyi szolgáltatókkal. A páciensek valós időben megoszthatják EKG adataikat orvosaikkal, lehetővé téve a virtuális konzultációkat és az időben nyújtott orvosi tanácsadást, függetlenül a földrajzi akadályoktól.

 

portable ecg ekg monitor

A kézi EKG-olvasók az újkor egészségügyi technológiájának csodáit jelentik, az elektrokardiográfia tudományát a kezünkbe hozva. Az EKG elveinek és ezeknek a hordozható eszközöknek a mechanizmusainak megértésével megbecsülhetjük a szív egészségének monitorozásában kínált pontosságot és kényelmet. A jelrendszer feldolgozó és értelmező képességek, valamint az okos eszközökkel és a telemedicinával való integráció tovább megszilárdította a kézi EKG-olvasók helyzetét mint áttörő eszközt a szívproblémák kezelésében. Ahogy a technológia tovább fejlődik, várhatóan még több innovatív funkció és alkalmazás jelenik majd meg, amelyek megváltoztatják, hogyan figyeljük és kezeljük a szív egészségét, végső soron javítva a páciensek eredményeit és egy egészségesebb társadalmat létrehozva.