Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
6
9
9
7
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

EKG készülékek (1 / 3 / 6 / 12 csatornás) és EKG Monitorok

Életmentők lehetnek a szívből származó elektromos ekg jelek
A szív- és érrendszer egészsége a hosszú élet egyik biztosítéka. Annak érdekében, hogy minél hamarabb megtudjuk és orvosolhassuk azt, ha valamilyen szív- és érrendszeri probléma fennáll, rendszeresen érdemes tájékozódni a keringés működéséről, akkor is, ha egészségesnek érezzük magunkat.

A szív- és érrendszer működéséről nyerhető egyik legfontosabb információ a vérnyomás, amit sokan rutinszerűen mérnek otthon. Kevésbé ismert, hogy ezen kívül a szív elektromos tevékenységének a nyomon követése is fontos információval szolgál, azaz a vérnyomásmérést kiegészítve, az elektrokardiogram, röviden EKG felvétele is javasolható.

Az EKG vizsgálatok során a szívműködés generálta micro, elektromos jeleket regisztrálják a bőrön keresztül. Az EKG segítségével vizsgálható a szívösszehúzódások üteme, rendszeressége, a szíven belüli ingerülettovábbítás; röviden: a szív működése. Amennyiben a szív szabályos ütemben húzódik össze, és a benne keletkező, összehúzódásra vonatkozó elektromos jelek a megfelelő sebességgel továbbítódnak, akkor egészségesen működik a szív. Ha szabálytalan időközönként húzódik össze, néha „plusz” összehúzódásokat (extraszisztolékat) létrehozva, akkor nő az esélye annak, hogy a jövőben keringési zavarok alakulnak ki. Tudományosan igazolt, hogy a szívritmuszavar ötszörösére emeli a stroke kockázatát. Érdemes tehát rendszeresen tájékozódni a szívünk működéséről. Amennyiben kóros elváltozásokra utal az EKG, mielőbbi szakorvosi kezelésre van szükség, hogy megelőzhetők legyenek a súlyos következmények.

Szív

Napjainkban az EKG felvételek elkészítése már nem csak ágyhoz kötötten, a végtagokra és a mellkasra helyezett elektródák sokaságával, kórházi körülmények között valósítható meg. Könnyen kezelhető, ugyanakkor lényeges diagnosztikai információkat megjelenítő ún. mobil EKG-készülékek akár már a saját otthonunkban is használhatók. Ezek az EKG-készülékek könnyen értelmezhető, az orvosok számára is lényeges információkat továbbítanak a szívműködésről, amiknek mind a későbbi szív- és érrendszeri szövődmények megelőzésében, mind pedig a meglévők kezelésében szerepe van.

Betegellenőrző monitorok: elmondhatjuk magunkról, hogy az Ultragél, mint a COMEN képviselete, a monitorok terén is teljes palettát képes nyújtani, ami az egyszerűbb u.n multiparaméter monitortól a szofisztikáltabb műtői vagy intenzív monitorokig. Manapság már nem gyártanak olyan monitort, ami nem hordozható. A képernyő átmérője 8" - 18" -ig terjed, az alap ekg mérés 3, 5 vagy 12 elvezetéses kábellel, SpO2 mérés gyári Comen szezorral, Massimo, vagy Suntech szenzorokkal lehetséges. A vérnyomásmérés invazív és non-invazív kiegészítése, vagy a hőmérséklet mérés különböző változatai, az érintőképernyős kivitel és a központi monitorrendszerhez csatlakoztathatóság, mind- mind elérhetőek.

A moduláris rendszer, a transzport monitor funkció, vagy a wifi csatlakozás lehetőségei nagyban megkönnyítik a hatékony betegellátást.

 
-25%
Betegellenőrző monitor Vital-Signs COMEN NC5 / 8" (EKG+Temp.+NIBP+SpO2)
328 189 Ft + áfa = 416 800 Ft  
245 669 Ft + áfa = 312 000 Ft

Az ekg készülékek hordozhatók, 1 vagy 12 csatornás professzionális készülékek.

Otthoni használatra az egyszerűbb, 1 csatornás készülékeket ajánljuk, melyek 3 vagy 5 elvezetéses ekg kábellel és ekg elektródával csatlakoznak a bőrfelületre. Manapság -a technikai fejlődésnek köszönhetően- az ujjbegyről mérő, kézben tartható kisméretű készülékek is megfelelőek az akkut ritmuszavar feltételezésének(!) kimutatására. A kisméretű készülékeink mindegyik típusa általában bluetoothon keresztül továbbítják az ekg jeleket, amelyek pl. mobiltelefonon lejátszhatóak, szakember részére tovább küldhető.

Professzionális ekg készülék alatt azokat a készülékeket értjük, amelyek már legalább 12 elvezetéses, 12 csatornás felvételre és egy nemzetközi standard szerinti diagnózisra képesek.