Hírek

2024.07.15

Érdemes már a tervezési fázisban a kivitelezőnek és szállítónak egyeztetni!

Az egyik budpesti szakrendelőben azzal szembesültünk, hogy a kivitelező által felszerelt tartókonzolokra nem lehet felszerelni a RIMSA műtőlámpáit.

3 műtő egység került kialakításra, ahol nem volt megfelelő az előkészítés, azonban kollégáink leszedték a kivitelező által felrakott túlméretezett tartókonzolokat és sikeresen átalakították.

 

 

 

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
9
6
1
0
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Légzésfunkciós készülékek / Spirométerek / Inhalátorok, légzésterápiás tartozékok

A légzésfunkciós készülékek alatt leginkább a spirométereket, inhalátorokat, tüdő trénereket értjük. Spirométereink három forgalmazótól érkeznek. A világviszonylatban jól ismert, és a hazai piacon is az élvonalban található olasz MIR készülékek innovatív, esztétikus, kézre álló eszközök, eldobható vagy többszörhasználatos turbinával, baktériumszűrővel, papír csutorával.

Az eredetileg magyar fejlesztésű (Thor spirométerek), mára azonban külföldi tulajdonosi kézben lévő U-Scom spirométerek klinikai használatban is megállják a helyüket, kis méretűek, vagy közvetlenül számítógéphez köthető pc spirométerek.

A Contec spirométerek szokásosan a kínálati portfóliónkban a legolcsóbb eszközök közé tartoznak, ennek ellenére nem mondhatunk róluk kedvezőtlen ítéletet, a tapasztalataink szerint egy nem klinikai környezethez képest  megbízható eszközöknek számítanak.

Az inhalátorok közül a motoros -vagy más néven- kompresszoros inhalátor készülékek hosszútávú használat során othhoni használatban egyértelműen tartósabbnak bizonyulnak. Ennek az egyik oka az, hogy az kisebb ultrahangos inhalátorok esetében az ultrahang membrán az egyik legsérülékenyebb pontja a készüléknek, javítása költséges, szinte annyiba kerül, mint maga a készülék. A motoros inhalátorok noha zajosabbak és porlasztási szemcse méretük sem olyan finom mint az ultrahangos társaiké, otthoni használatban, de intézményi környezetben is megbízhatóan teljesítik feladatukat. Azonban van megoldásunk arra az esetre, ha a kórházi osztályra nagy teljesítményű ultrahangos inhalátrot szeretne terápiás célra alkalmazni. Német partnerünk, a Schumacher cég ultrahangos inhalátorai számos hazai intézményben porlasztják a finomabbnál finomabb gyógyszerkészítményeket, enyhítve a betegek kruppos, vagy sztmás tüneteit.

A tüdő tornász egy egyszerű, de annál paraktikusabb eszköz, hiszen egyes műtéteket követően szükséges a helyes légzés újboli beállítása amelyhez ez az eszköz nagy segítséget nyújt.

 

Milyen paraméterek mérnek a spirométerek?

A spirométerről általában: olyan eszköz, amely számos lélegzési paramétert mér és rögzít, mint például:

1. **Tidalis térfogat (VT)**: Ez az a térfogat, amelyet egy normál belélegzés vagy kilégzés során a tüdőbe vagy a tüdőből kilélegzünk.

2. **Inspiratorikus és expiratorikus kötegelt térfogatok (IRV és ERV)**: Ezek a térfogatok azon részei a tüdőkapacitásnak, amelyeket különféle légzési ciklusok során specifikus manőverekkel lehet mérni.

3. **Inspirációs és expirációs térfogatok (IV és EV)**: Ezek a térfogatok az összes belélegzett és kilégzett levegő mennyiségét jelzik egy adott idő alatt.

4. **Inspiratorikus és expiratorikus áramlási sebességek (IF és EF)**: Ezek a sebességek mérés alatt adják meg, hogy mennyi levegő áramlik be vagy ki a tüdőből egy adott idő alatt.

5. **Inspiratorikus és expiratorikus százalékos vitális kapacitás (IVC és EVC)**: Ezek az értékek az összes levegő mennyiségét jelzik, amelyet a páciens belélegezni vagy kilélegezni tud egy maximális légzési manőver során.

6. **Forced expiratory volume in one second (FEV1)**: Ez az érték azt mutatja, hogy a páciens mennyi levegőt tud kilélegezni az első másodpercben egy gyors és erőltetett kilégzés során. Ez az egyik fontos mutató a tüdő funkciójának értékelésében.

Ezek csak néhány példa a spirométer által mérhető paraméterek közül. Az egyes eszközök és tesztek lehetővé tehetik más specifikus paraméterek mérését is, attól függően, hogy milyen típusú vizsgálatot végeznek, és milyen céllal használják a spirométert.

 

Mi a különbség a motoros és az ultrahangos inhalátor között?

A motoros inhalátor és az ultrahangos inhalátor olyan eszközök, amelyek segítenek a gyógyszerek belélegzésében, de különböző módon működnek:

1. **Motoros inhalátor (vagy hagyományos porlasztó)**:
- A motoros inhalátorok porlasztott gyógyszereket használnak, amelyeket hagyományosan folyadékból alakítanak porrá vagy apró cseppekbe. Ezután a felhasználó belélegzi ezeket a részecskéket.
- Ezek a berendezések elektromos motorral hajtott kompresszorokat használnak a gyógyszerpor vagy cseppek porlasztásához, majd a felhasználó lélegezheti be azokat egy maszkkal vagy szálcsutorán keresztül.
- A motoros inhalátorok könnyen használhatók, ám egyeseknek kellemetlen lehet a magas zajuk vagy a nagyobb méretük.

2. **Ultrahangos inhalátor**:
- Az ultrahangos inhalátorok ultrahangos rezgéseket használnak a gyógyszerátvitelhez.
- Ezek az eszközök általában csendesebbek és kisebbek, mint a hagyományos motoros inhalátorok.
- Az ultrahangos inhalátorok hatékonyabbnak is tekinthetők, mivel az ultrahangos technológia finomabb részecskéket képes létrehozni, amelyek könnyebben behatolnak a légutakba.

Összességében mindkét típusú inhalátor hatékony lehet a gyógyszerek belélegzésére, de az egyes eszközöknek vannak sajátos jellemzőik és előnyeik, így a választás függhet az egyéni igényektől, a betegség típusától és más tényezőktől. Általában az orvos vagy a gyógyszerész tud tanácsot adni az optimális inhalátor kiválasztásához a beteg számára.

-29%
409 Ft + áfa = 520 Ft  
290 Ft + áfa = 368 Ft
Nincs raktáron
Spirométer SpiroSonic Smart
298 425 Ft + áfa = 379 000 Ft