Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Légzésfunkciós készülékek / Spirométerek / Inhalátorok

A légzésfunkciós készülékek alatt leginkább a spirométereket, inhalátorokat, tüdő trénereket értjük. Spirométereink három forgalmazótól érkeznek. A világviszonylatban jól ismert, és a hazai piacon is az élvonalban található olasz MIR készülékek innovatív, esztétikus, kézre álló eszközök, eldobható vagy többszörhasználatos turbinával, baktériumszűrővel, papír csutorával.

Az eredetileg magyar fejlesztésű (Thor spirométerek), mára azonban külföldi tulajdonosi kézben lévő U-Scom spirométerek klinikai használatban is megállják a helyüket, kis méretűek, vagy közvetlenül számítógéphez köthető pc spirométerek.

A Contec spirométerek szokásosan a kínálati portfóliónkban a legolcsóbb eszközök közé tartoznak, ennek ellenére nem mondhatunk róluk kedvezőtlen ítéletet, a tapasztalataink szerint egy nem klinikai környezethez képest  megbízható eszközöknek számítanak.

Az inhalátorok közül a motoros -vagy más néven- kompresszoros inhalátor készülékek hosszútávú használat során othhoni használatban egyértelműen tartósabbnak bizonyulnak. Ennek az egyik oka az, hogy az kisebb ultrahangos inhalátorok esetében az ultrahang membrán az egyik legsérülékenyebb pontja a készüléknek, javítása költséges, szinte annyiba kerül, mint maga a készülék. A motoros inhalátorok noha zajosabbak és porlasztási szemcse méretük sem olyan finom mint az ultrahangos társaiké, otthoni használatban, de intézményi környezetben is megbízhatóan teljesítik feladatukat. Azonban van megoldásunk arra az esetre, ha a kórházi osztályra nagy teljesítményű ultrahangos inhalátrot szeretne terápiás célra alkalmazni. Német partnerünk, a Schumacher cég ultrahangos inhalátorai számos hazai intézményben porlasztják a finomabbnál finomabb gyógyszerkészítményeket, enyhítve a betegek kruppos, vagy sztmás tüneteit.

A tüdő tornász egy egyszerű, de annál paraktikusabb eszköz, hiszen egyes műtéteket követően szükséges a helyes légzés újboli beállítása amelyhez ez az eszköz nagy segítséget nyújt.