News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
3
7
4
7
8

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Weighing scales, BMI, thermometers / body thermometers, pediatric scales, skinfold scales

Csodás testünk tömegének mérlegelésére több megoldást is javaslunk. Erre az egyik legegyszerűbb lehetőség a mechanikus mérleg használata. Amennyiben nem vagyunk elégedettek a kívánt eredménnyel, feltétlenül váltsunk okos mérlegre! Az okos mérleg nem csak szép, de okos is! Az adatokat azonnal küldi a telefonjára, és már látja is, hogy az a múltkori krémes Erzsikével, az bizony ott csücsül a grafikonon. Beállíthatóak a cél értékek, tárol, rajzol, sípol, (talán csíp is)...

Na de! A mechanikus, állványos mérleg (esetleg magasságmérős mérleget) sokan már leírták, de egészségügyi környezetben használva összehasonlítva egy olcsóbb, digitális mérleggel, pontosságban még mindig verhetetlen! Természetesen, a Charder medikai (ClassIII.) méregei hitelesíthetőek, így azt mondhatjuk, hogy szinte 100%-os pontossággal képes meghatározni a test tömegét. A Charder személymérlegek, csecsenőmérlegek hitelesített, kalibrálható, klinikai környezetben használható mérőeszközök, amelyek mechanikus vagy digitális magasságmérővel kiegészíthetők.

A Seca mérlegek a világon a medikai mérlegek közül az egyik legkiemelkedőbb minőségűek, pontosságuk és innovációjukat sok versenytárs próbálja követni. A Seca is egyre okosabb, így a mérések adatai -mint egy szövegbuborék- wifi-n keresztül azonnal megjelennek az adatok fogadójánál.

Ebben a kategóriában találhatóak a székmérlegek és a tolószék mérlegek is. A csecsemőhosszmérők és magasságmérő rudak egészen az egyszerűbb kivitelétől az igényesebb változatig elérhetők.

A testösszetétel elemzést hivatott komplett mérőrendszer Magyarországon először kb. 20 éve jelent meg. A terméket nagyon nehéz volt bevezetni, a piac merevsége lassan hozott eredményt, manapság viszont kevesen kérdőjelezik meg ennek szükségességét. A dietetikusok helyesen ismerték fel, hogy az egyéni testömeg indexeket figyelembe véve kell kialakítani az étrendet, ami egyénenként teljesen eltérő. A Charder testtömeg analizáló készülékek több lehetőséget kínálnak arra, hogy komplex képet kapjunk egy egy, a testüket érintő állapotról és annak segítségével lehessen meghatározni a szükséges kalóriabevitelt és javaslatot tenni az ideális izomtömeg növelésére. 

Mi az a BMI?

A BMI, vagyis testtömegindex (Body Mass Index) egy egyszerű és gyakran használt módszer a testtömeg arányának megállapítására az egyén magasságához viszonyítva. Általában arra szolgál, hogy felmérje, hogy valaki túlsúlyos-e vagy alulsúlyos, vagy a normál tartományba esik-e.

A BMI kiszámítása a következőképpen történik:

BMI = testtömeg (kg) / magasság (m)²

A következő kategóriákra osztható az eredmény:

- Alultáplált: BMI < 18,5
- Normál súly: BMI 18,5 - 24,9
- Túlsúlyos: BMI 25 - 29,9
- Elhízott: BMI ≥ 30

Fontos megjegyezni, hogy bár a BMI jó becslést adhat a testzsír százalékáról, de nem veszi figyelembe az izomtömeget, csontsűrűséget és más testösszetevőket, amelyek hatással lehetnek a testösszetételre. Ezért az egyéni életmód, egészségi állapot és testösszetétel figyelembevételével kell értékelni.

 

Miért szükséges az egészségügyben hitelesített mérlegeket használni?

Az egészségügyben a hitelesített mérlegek használata fontos a pontos és megbízható mérés érdekében. Néhány ok, amiért a hitelesített mérlegek elengedhetetlenek az egészségügyi környezetben:

1. **Pontosság**: A hitelesített mérlegek általában magasabb színvonalú mérési pontossággal rendelkeznek, ami kritikus fontosságú lehet az egészségügyi adatok és diagnózisok pontosításához.

2. **Megbízhatóság**: A hitelesített mérlegek általában átfogó ellenőrzéseken és kalibrációkon mennek keresztül, hogy biztosítsák a megbízható működést és a hitelességet. Ez segít minimalizálni a hibákat és biztosítani a konzisztens eredményeket.

3. **Törvényi előírások**: Sok egészségügyi intézményben jogi követelmény lehet a hitelesített mérlegek használata, különösen olyan területeken, ahol a pontos súlymérés kritikus fontosságú, például a gyógyszeradagolásnál vagy a betegségek diagnosztizálásánál.

4. **Biztonság**: A hitelesített mérlegek biztosítják, hogy a súlymérési folyamatok biztonságosak legyenek, és minimalizálják a hibalehetőségeket, ami fontos lehet a betegbiztonság és a kezelési terv hatékonysága szempontjából.

Összességében a hitelesített mérlegek biztosítják, hogy az egészségügyi intézményekben végzett súlymérések megbízhatóak és pontosak legyenek, ami nélkülözhetetlen a megfelelő betegellátás és kezelés biztosításához. Ennek a 4 pontnak a teljesülése vezethet oda, hogy egy hitelesített mérleg bekerülési ára a nem hitelesítettel szemben többszörösébe kerülhet.

 

Analóg nővér óra - választható dekoráció
3 900 Ft