News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
7
3
6
5
3

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Surgical suture threads (Johnson&Johnson, Healthium), skin clips

HEALTHIUM Felszívódó és nem felszívódó MDR szerint regisztrált steril varrófonalak.
A fonalak technikai paraméterei nagyban hasonlatosak a Johnson&Johnson ETHICON termékcsaládjának egyes termékeire.
Az adott termékek mellett azt is jelezzük, hogy a HEALTHIUM varrófonal melyik Ethicon típusnak az alternatívája.

https://www.healthiummedtech.com/

A VARRÓFONALAK TERMÉK KATEGÓRIA FELTÖLTÉS ALATT VAN, EZÉRT JELENLEG CSAK KEVESEBB TERMÉKET JELENÍTÜNK MEG, DE ÉRDEKLŐDÉSÉT KÉRJÜK JELEZZE info@ultragel.hu !

JELENLEG BEVEZETŐ ÁRON AJÁNLJUK A VARRÓFONALAK FELSZÍVÓDÓ ÉS NEM FELSZÍVÓDÓ VÁLTOZATAIT!

A felszívódó és a nem felszívódó sebészeti varrófonalak

A használandó tű megválasztását a sebésznek kell megválasztania, és számos tényezőt figyelembe vennie, például az adott eljárás követelményeit, a varrandó szövet jellegét, amit összevet a műtéti terület hozzáférhetőségével és az alapján határozza meg az alkalmazott technikát.

A HEALTHIUM sebészeti varrófonalak sokféle típusban, formában, hosszúságban és átmérőben készülnek, hogy megfeleljenek a legigényesebb követelményeknek.

 

A sebészeti varróanyagokat a legtöbb sebtípus lezárására használják. Az ideális varratnak lehetővé kell tennie, hogy a gyógyító szövet eléggé helyreálljon ahhoz, hogy a sebet együtt tartsa, miután eltávolították vagy felszívódtak.

Az az idő, amely alatt egy szövet már nem igényel varrófonalat, a szövet típusától függően változik:

Nap: Izom, bőr alatti szövet vagy bőr
Hetektől hónapokig: fascia vagy ín
Hónapoktól soha: Érprotézis
Érdemes megjegyezni, hogy a varrófonalak összetételétől függetlenül a test, idegen testként reagál minden varrófonalra, és különböző mértékben idegen test reakciót mutat.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a varróanyagok osztályozását, a fonalak és a tűk méretét és összetevőit:

A varróanyagok osztályozása:


Általánosságban elmondható, hogy a varrófonalak felszívódó vagy nem felszívódó anyagokra oszthatók. Ezek tovább osztályozhatók szintetikus vagy természetes varróanyagokra, valamint monofil vagy multifil varrófonalakra.

Az ideális varrat a lehető legkisebb, hogy egyenletes szakítószilárdságot érjen el, biztonságosan tartsa a sebet a gyógyuláshoz szükséges ideig, majd felszívódjon. Kiszámíthatónak, könnyen kezelhetőnek, minimális reakciót kell produkálnia, és biztonságosan csomózhatónak kell legyen.

A választott varrófonal típus nagymértékben függ a klinikai forgatókönyvtől. Nagyjából elmondható, hogy a középvonali laparotómia tömeges lezárása indokolhatja a PDS alkalmazását, a vaszkuláris anasztomózis valószínűleg prolene-t igényel, a kézzel varrott bél anasztomózishoz vicrylre lehet szükség, és a lefolyó rögzítéséhez selyemvarratra lehet szükség.

Felszívódó vs. nem felszívódó varrófonalak

Felszívódó varrófonalak

A felszívódó varrófonalakat a szervezet enzimatikus reakciókkal vagy hidrolízissel bontja le. Az az idő, amely alatt ez a felszívódás megtörténik, az anyagtól, a varratok helyétől és a beteg egyéb tényezőitől függ.

A felszívódó fonalakat általában mély szövetekhez és gyorsan gyógyuló szövetekhez használják; Ennek eredményeként a vékonybél anasztomózisban, a húgyutakban vagy az epeutakban történő varrásban, vagy a bőr közelében lévő kis erek megkötésében alkalmazhatók.

A leggyakrabban használt felszívódó varrófonalak esetében a teljes felszívódási idő változik:

Vicryl rapide = 42 nap
Vicryl = 60 nap
Monocryl = ~100 nap
PDS = ~200 nap


Nem felszívódó varrófonalak

A nem felszívódó varrófonalak hosszú távú szöveti támogatás biztosítására használják, amelyeket a szervezet gyulladásos folyamatai elzárnak (amíg szükség esetén manuálisan el nem távolítják).

Felhasználása magában foglalja a lassan gyógyuló szöveteket, például fasciát vagy inakat, a hasfal bezárását vagy az érrendszeri anasztomózisokat.

 

Szintetikus vs. természetes

A varróanyagok nyers eredetük szerint tovább kategorizálhatók:

Természetes – természetes szálakból (pl. selyemből vagy catgutból) készül. Ritkábban használják őket, mivel hajlamosak nagyobb szöveti reakciót kiváltani. A varróselymet azonban továbbra is rendszeresen használják a sebészeti csatornák rögzítésére.
Szintetikus – mesterséges anyagokból (pl. PDS vagy nejlon) áll. Általában kiszámíthatóbbak, mint a természetes varratok, különösen a szakítószilárdság és a felszívódás elvesztése szempontjából.

 

Monofil vs. multifil

A varróanyagok szerkezetük szerint is osztályozhatók:

Monofil varróanyag – egyszálú szálas varróanyag (pl. nejlon, PDS* vagy proleén). Alacsonyabb fertőzési kockázatuk van, de gyenge csomóbiztonsággal és könnyű kezelhetőséggel rendelkeznek.
Multifilament varróanyag – több szálból készül, amelyek össze vannak csavarva (pl. fonott selyem vagy vicryl). Könnyebben kezelhetők és megtartják formájukat a jó csomóbiztonság érdekében, mégis fertőzéseket hordozhatnak.

 

Suture Type

Absorbable

Non-absorbable Monofilament

Multifilament

Vicryl

X

X

PDS*

X

X

Monocryl

X

X

Nylon

X

X

Prolene

X

X

Silk

X

X

 

Fonalak mérete


A fonalak átmérője befolyásolja kezelési tulajdonságait és szakítószilárdságát. Minél nagyobb a varrófonalnak tulajdonított méret, annál kisebb az átmérő, például egy 7-0 fonal kisebb, mint egy 4-0-ás.

A varrófonalak méretének kiválasztásakor a lehető legkisebb méretet kell kiválasztani, figyelembe véve a szövet természetes szilárdságát.

 

Sebészeti varrótűk


A sebészeti tű lehetővé teszi a varrófonalak elhelyezését a szövetben.

Az ideális sebészeti tűnek elég merevnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a torzulásnak, ugyanakkor elég rugalmasnak ahhoz, hogy törés előtt kellően meghajoljon, ugyanakkor elég vékonynak kell lennie ahhoz, hogy minimalizálja a traumát, elég élesnek ahhoz, hogy minimális ellenállással behatoljon a szövetekbe, és stabilnak kell lennie a tűtartóban, hogy lehetővé tegye a pontos elhelyezést.

A sebészeti tűk általában rozsdamentes acélból készülnek amelyek a következőkből állnak: A tű test vagy tű szár az a terület, amelyet a tű tartó megfog. A tű testek lehetnek kerek, vágó vagy fordított vágások:
A kerek testű tűket lágy szövetekben, például májban és vesében használják
A vágó tűk háromszög alakúak, 3 vágóélük van a homorú szélén, hogy behatoljanak a kemény szövetekbe, például a bőrbe vagy a szegycsontba.

A fordított vágású tűk vágó felülete domború szélű, és ideálisak kemény szövetekhez, például ínhoz vagy bőr alatti varratokhoz, és csökkentik a szöveteken való átvágás kockázatát
A tű hegye átszúrja a szövetet a test maximális pontjától kezdve és a tű végéig futva.

Lehet éles vagy tompa:
A tompa tűket a hasfal lezárására és a morzsalékos szövetekben használják, és potenciálisan csökkenthetik a vérrel terjedő vírusfertőzés kockázatát a tűszúrás okozta sérülések miatt.
Az éles tűk minimális vágással átszúrják a szöveteket, olyan területeken használják, ahol meg kell akadályozni a szivárgást.
A tű alakja görbületükben változik, és a befejezett kör arányaként írják le - az 1/4, 3/8, 1/2 és 5/8 a leggyakrabban használt görbületek. Különböző görbületekre van szükség attól függően, hogy a területhez milyen hozzáférést biztosít a varróanyag.

ÖSSZEFOGLALVA:
 - A varróanyagok különböző módon osztályozhatók
 - A varróanyag kiválasztása számos tényezőtől függ, például a szövet típusától, a fertőzés kockázatától és a személyes preferenciáktól
- A sebészeti tű lehetővé teszi a varróanyag helyes elhelyezését a szöveten belül

 

-40%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó TRULON (Ethicon: ETHILON / NUROLON megfelelője) 3/0 45cm 3/8 19mm - 12 db (17 méretben!)
14 600 Ft 
8 800 Ft
Unit price: 733 Ft/db
-26%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó TRULENE (Ethicon PROLENE megfelelője) 2/0 45cm 37mm 12 db (11 méretben!)
18 600 Ft 
13 800 Ft
Unit price: 2 300 Ft/db
-24%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó fonott selyem TRUSILK (Ethicon: MERSILK/ PERMA-HAND SILK megfelelője) 3/0 45cm 1/2  22mm - 12 db (20 méretben!)
18 700 Ft 
14 300 Ft
Unit price: 1 192 Ft/db
-19%
Varrófonal tűvel, NEM felszívódó TRUBOND (az Ethicon ETHIBOND / MERSILENE megfelelője) 4/0 76cm 16mm - 12 db (9 méretben!)
18 800 Ft 
15 200 Ft
Unit price: 1 267 Ft/db
-14%
Varrófonal tűvel gyorsan FELSZÍVÓDÓ TRUGLYDE FAST (7-10nap) - 12 db (7 méretben!)
26 800 Ft 
23 000 Ft
Unit price: 1 917 Ft/db
-14%
Varrófonal tűvel gyorsan FELSZÍVÓDÓ TRUSYNTH FAST (Ethicon VICRYL RAPID megfelelője) (12nap) - 12 db (11 méretben!)
29 000 Ft 
25 000 Ft
Unit price: 2 083 Ft/db
-24%
Varrófonal tűvel középtávon FELSZÍVÓDÓ TRUSYNTH (Ethicon VICRYL megfelelője) (28-30nap) - 12 db (6 méretben!)
33 800 Ft 
25 800 Ft
Unit price: 2 150 Ft/db
-18%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó MONOGLYDE (Ethicon PROLENE megfelelője) 2/0 45cm 37mm 12 db (11 méretben!)
34 000 Ft 
28 000 Ft
Unit price: 2 333 Ft/db
-18%
Varrófonal tűvel FELSZÍVÓDÓ TRUBARB csomózásmentes (Ethicon STRATAFIX megfelelője) 2/0 45cm 37mm 6 db (7 méretben!)
156 000 Ft 
128 000 Ft
Unit price: 21 333 Ft/db