Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
3
8
0
1
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék

MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék
-20%
ÚJ
MioLite®  - Polarizált Fényterápiás készülék

Miolite® polarizált fényterápiás orvostechnikai készülék

Hordozható, MDR tanúsított orvostechnikai eszköz, amelyet a szájban lévő sebek és gyulladások kezelésére terveztek.


Legyen szó egy kisebb sérülésről vagy erős fájdalomról fogászati kezelés után, a Miolite® a száj legrejtettebb pontját is eléri, hogy felgyorsítsa a gyógyulási folyamatot.

 • Fájdalomcsillapítás a szájüregben.
 • Fogászati beavatkozások (pl. fogbeültetés, foghúzás) utáni fertőzések és gyulladások megelőzése.
 • A szájüregi gyulladásból való felépülés elősegítése.
 • Gyógyulási folyamat gyorsítása szájsebek (pl. aphta) esetén vagy bármilyen szájsebészeti beavatkozás után.
 • Krónikus parodontitis kiegészítő kezelése.
 • Fogínygyulladás gyógyítása és ennek köszönhetően rendszeres használattal akár a fogak elvesztésének megelőzése.
 • Különböző szájnyálkahártya-betegségek gyógyítása, illetve a fájdalomérzet enyhítése: krónikus szájnyálkahártya-fájdalom (COMP), égő száj szindróma (BMS),
 • SLE tünete a szájban.

Miolite® polarizált fényterápiás készülék

A készülék rendelői és otthoni körülmények között is használható, egy kezelés ideje 4 perc!

 

Bővebben
196 772 Ft + áfa = 249 900 Ft  
157 402 Ft + áfa = 199 900 Ft
Kezdete: 2024.01.21   A készlet erejéig!
Részletek

Gyakorlati alkalmazás

 • használat előtt és után mindig fertőtlenítse a készülék fejét
 • helyezze a készüléket bekapcsolt állapotban a fájdalmas terület fölé néhány milliméterrel és tartsa ott addig, amíg le nem jár a készülék által jelzett 4 perc. Ezt megismételheti még 1x vagy 2x közvetlenül egymás után, hogy tünetei enyhüljenek
 • naponta akár 3-5 alkalommal is alkalmazhatja a kezelést, tünetei függvényében

 

 

A készülék jellemzői

A Miolite készülék mindkét végén kis kezelőfejek találhatók. Az alsó és felső állkapocs külső felülete kényelmesen végig pásztázható az egyenes nyak végén lévő kezelőfej segítségével.

A másik (ívelt) nyak a felső és alsó állkapocs belső felületének, valamint az ínynek az utolsó fogig történő elérését és kényelmes végig pásztázását szolgálja különösebb erőfeszítés nélkül, a tartó kéz természetes helyzetében.


A Miolite polarizált fényterápiás készülék alakját körültekintő ergonómiai tapasztalatok alapján fejlesztették ki, hogy jó illeszkedést biztosítson a tenyér formájához jobb- és balkezesek esetében egyaránt.

 

 

 

A Miolite polarizált fényterápiás fogászati készülék orvostechnikai eszköz, így az alábbi Egészségpénztárakban elszámolható:

 • OTP Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • MBH Gondoskodás Egészségpénztár
 • Allianz Hungária Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Generali Egészség – és Önsegélyező Pénztár
 • Patika Egészség- és Önsegélyező Pénztár
 • Vitamin egészségpénztár
 • Vasutas Egészség – és Önsegélyező Pénztár
 • Új Pillér Egészségpénztár
 • Életút Pénztárak
 • Izys Egészségpénztár

Garancia: 2 év

 

 

Polarizált fényterápia

Történelmi háttér

A legrövidebb ultraibolya hullámhossztól a látható spektrumon át a leghosszabb infravörös fényig mindenféle hullámhossz jelen van a nap elektromágneses spektrumában és az egyes hullámhosszokhoz eltérő biológiai hatások is tulajdoníthatók.

A fény gyógyító ereje ősi tapasztalat: már az ókori Egyiptomban is széles körben alkalmazták a közvetlen napfényes kezelést, a helioterápiát, Európa pedig az ókori Görögországtól örökölte a különböző hullámhosszak testre és egészségre gyakorolt hatásának ismereteit.

 

 

fény gyógyító ereje

A széles spektrumban kibocsátott, alacsony intenzitású, lineárisan polarizált fény a közelmúltban újabb áttörést hozott a gyógyításban.

 

Az igazi áttörés Európában a 19. század végén következett be, amikor napfényterápiát alkalmaztak a bőrtuberkulózis kezelésében. A napfényterápia terén elért sikeréért Niels Ryberg Finsen orvos Nobel-díjat kapott 1903-ban. Később számtalan tudományos vizsgálat igazolta a különböző hullámhosszak anyagcserére, ideg- és immunrendszerre gyakorolt jótékony hatását.

A gyógyító hatás felfedezése, a találmány

A 70-es évek végén a sebeket és fekélyeket sikeresen kezelte kis teljesítményű lézerfénnyel Mester Endre professzor. Fenyő Márta munkatársaival felfedezte, hogy a lézerfény jellemző tulajdonságai közül a polarizáció felelős a biostimulációért, így a makacs sebek és fekélyek gyógyulásáért.

 

 

kutatás

Így született meg találmánya és szabadalma „Módszer és berendezés testfelületi sebek és sérülések gyógyítására”, más szóval:

a polarizált fényterápia

Fenyő Márta és kutatócsoportja felfedezte a polarizált fény stimuláló hatását minden élő biológiai rendszerre, beleértve az emberi szervezet öngyógyító képességeinek jelentős élénkítését is a humánterápiában. Ez elsősorban a polarizált fénynek a sejtfunkciók regenerációjára, revitalizációjára és harmonizációjára gyakorolt hatásával magyarázható.

A polarizált fényterápia olyan krónikus betegségek kezelésében is eredményeket hozott, mint a fekélyek, pattanások és más krónikus bőrbetegségek valamint sportsérülések.

A műtéti hegek, égési sérülések, fejfájás, reumás és ízületi problémák polarizált fényterápiával történő kezelésekor azonnali és látványos eredmények születtek.

A legtöbb esetben a bőrfelület korlátozott területeinek kezelési ideje 2-30 perc. Azokban az esetekben, amikor nagy területeket kell kezelni, a fénysugárral a teljes területet pásztázzuk, ami nyilvánvalóan hosszabb időt igényel.

 

 

égési sérülés

Az új találmány
„bármilyen méretű és formájú fénykibocsátó felület”

 

LED Polarizált fényforrás

 

Fenyő Márta 2004-ben feltalálta és védetté tette a LED-ekből épült Polarizált fénykibocsátó fényforrás technológiáját, amely lehetővé tette bármilyen méretű és formájú fénykibocsátó felülettel rendelkező orvosi berendezések készítését. Ezzel a technológiával olyan orvostechnikai eszközöket lehetett készíteni, amelyek nagyon kis felületek (pl. 1 cm2) csakúgy mint nagy felületek kezelésére is alkalmasak, így lehetővé vált akár a teljes testfelület kezelése a biostimuláló és gyógyító polarizált fénnyel.

A polarizált fényterápia hatásmechanizmusa

A polarizált fény jelentősen fokozza az immunkompetens sejtek aktivitását, stabilizálja a vörösvérsejtek sejtmembránját és extra mennyiségű oxigén megkötésére, megtartására és szállítására serkenti azokat.

 

vörösvérsejtek

A polarizált fénnyel végzett kezelés jelentősen serkenti a T-limfociták aktivitását

 

T-limfociták

 

A T-limfociták felelősek az emberi testben percről percre keletkező hibás sejtek millióinak felismeréséért és legyőzéséért, amelyek később súlyos betegségekért és rosszindulatú deformációkért válnak felelőssé.

Ezáltal ez a kezelés megelőzheti a többé-kevésbé súlyos betegségeket, valamint megkönnyíti és felgyorsítja az elhúzódó betegségekből való felépülést.

Vörösvérsejtek serkentése extra mennyiségű oxigén megkötése, megtartása és szállítása érdekében

A vörösvértestek megnövekedett oxigénmegkötő, -megtartó és -szállítási képessége révén több létfontosságú oxigén áll a sejtek rendelkezésére, amint azt az 1980-as évek elején Fenyő Márta ill. Lengyel Imre professzor, az Országos Érsebészeti Intézet Laboratóriumának osztályvezető főorvosa által végzett kutatómunka bizonyította.

 

 

oxigén szint

A különböző látható és infravörös közeli hullámhosszak behatolási mélységei a bőrbe

hullámhosszak behatolási mélységei a bőrbe

 

Az elektromágneses spektrum a különböző hullámhosszok széles skáláját foglalja magában, kezdve a nagyon rövid ultraibolya (UV) hullámhossztól a hosszabb, közeli infravörös (IR) hullámhosszig.

 

A polarizált fényterápia (PLT) a látható és közeli infravörös hullámhosszokat használja fel a kezelés során.

A bőrbe való behatolás mélysége az adott hullámhossztól függ, így az egyes hullámhosszak esetében eltérő.

 

Hogyan serkenti a polarizált fényterápia az immunrendszer működését?

Korábbi kutatások bebizonyították, hogy a polarizált fénnyel kezelt sebek és krónikus fekélyek gyógyulásnak indultak. A polarizált fény serkenti a test önvédelmi mechanizmusait. Megállapítást nyert, hogy a sejtvédelem jelentősen felerősödött a fényterápia hatására.

 

test önvédelmi mechanizmusa

Az aktívabb fehérvérsejtek a baktériumok nagy részét fagocitálták.

 

fehérvérsejt

 

A polarizált fénnyel végzett kezelést követően a fehérvérsejtek (neutrofil granulociták) aktívabbá váltak: az intercelluláris (sejtmenbránnal körülhatárolt és a sejt alkotóelemeivel kitöltött, sejten belüli tér) térben lévő baktériumok nagy részét fagocitálták (bekebelezték).

Korábban az intercelluláris baktériumok nagymértékben akadályozták a sebgyógyulást.

Az immunvédelem bizonyított növekedése.

A vizsgálatok során készült mikroszkópos felvétel igazolta, hogy a polarizált fénykezelést követően a neutrofil granulocitáktól eltérő, az immunvédelem magasabb fokát képviselő fehérvérsejtek száma , mint a limfociták, monociták és eozinofil sejtek, szignifikánsan megemelkedett a mikroszkóppal vizsgált kenetben.

 

mikroszkópos felvétel

Az immunelektroforézis igazolta a polarizált fény pozitív hatását.

 

kutatás

 

A sejtes védekezés mellett a humorális védekezést is stimulálták (nem sejtekhez kötött, hanem közvetve a sejtek által termelt ellenanyagokkal való védekezés.) Az egyetlen kezelés után vett sebváladék mintájának immunelektroforézise kétségtelenül igazolta nyolcféle létfontosságú immunglobulin abszolút mennyiségének szignifikáns növekedését. A polarizált fény magasabb szintre emelte az emberi szervezet védelmét – magyarázza kutatását Fenyő Márta .

Laboratóriumi vizsgálatok igazolták a polarizált fény stimuláló hatását.

A későbbi kutatások eredményeinek köszönhetően a polarizált fény immunrendszerre gyakorolt serkentő hatása laboratóriumi vizsgálatokkal többször igazolódott in vitro és in vivo is: kimutatták, hogy a polarizált fény serkenti a T-limfociták aktivitását a vérben.

 

laboratóriumi vizsgálat

A polarizált fényterápia biofizikai háttere

Mi az a polarizált fény? Hogyan állítható elő?

polarizáció

 

 

 

Egy fényforrásból kibocsátott nyaláb a tér minden irányában oszcilláló fényhullámokat tartalmaz. A közvetlenül a fénysugárba helyezett polarizáló szűrő csak a fénynyaláb azon összetevőit engedi át, amelyek a tér egyetlen kitüntetett irányában oszcillálnak.

A polarizált fény hatása a lipid kettős rétegre

A polarizált fény hullámai a tér egy preferált síkjában haladnak. A feltaláló Fenyő Márta és kutatócsoportja által kidolgozott biofizikai modell szerint az ebben a meghatározott síkban oszcilláló elektromágneses tér kismértékben átrendezi a sejtmembrán lipid kettős rétegének poláris fejeit. Egy magasabb energiaszint elérésével a sejtmembrán rendezettebbé válik.

 

sejtmembrán

 

Ez a kisebb szerkezeti változás a sejtmembrán erősítő szerepe miatt jelentős biológiai hatásokat eredményez; befolyásolhatja a membrán folyékonyságát, permeabilitását (áteresztőképességét), a membránhoz szorosan kötődő fehérjék mozgását, a sejt anyagcsere- és transzportfolyamatait.

Szoros kapcsolat van a sejtmembránt felépítő lipid kettős réteg és a hozzá kötött fehérjék között. A membrán képes a polárfejek polarizált fény által indukált átrendeződéséből származó energiát a fehérjék felé továbbítani, amelyek gyakorlatilag minden sejttevékenységgel kapcsolatos folyamatot befolyásolnak, mint például a sejtek energiatermelése, immunfolyamatok és enzimreakciók, beleértve az aktív és passzív szállítási folyamatokat is.

A sejtmembrán kiemelkedő biokémiai szerepet tölt be, ezért a polarizált fény által kiváltott konformációváltozás jelentős biokémiai folyamatokat befolyásolhat, beleértve a felismerési folyamatokat (antitestek, hormonok), az energiaátvitelt és átalakulást, mint például az oxidatív foszforilációt, valamint az információátvitelt (neurotranszmitter).

 

vörösvértestek - oxigén

 

A polarizált fény emellett fokozza a vörösvértestek több oxigént megkötő megtartó és szállító képességét, stabilizálja az eritrociták membránját, ezáltal fokozza a vörösvértestek stabilitását oxigénszegény környezetben.

Javítja a vérkeringést; ezért a megnövekedett oxigénmennyiség gyorsabban éri el a sejteket, szerveket és szervrendszereket. Különféle biológiai modellrendszereken végzett vizsgálatok bebizonyították, hogy a polarizált fény elősegíti a szervezet önvédelmi képességet..

A polarizált fény serkenti az immunrendszert, elősegíti a regenerációs folyamatokat az egész szervezetben, ezáltal segíti a sebgyógyulást is.

 

 

Prémium minőség és hatékony gyártás

Gyártó partnerünk, az Ambiote nemzetközileg elfogadott orvostechnikai eszközök gyártására vonatkozó tanúsítvánnyal rendelkezik (ISO 13485:2016), és a minőség valamint a gyártás nagyon szigorú ellenőrzésére helyezi a hangsúlyt.

A Miolite gyártója az Ambiote s.r.o. elkötelezett az emberi állapot javítása iránt szerte a világon azáltal, hogy értékvezérelt, innovatív és kiváló minőségű orvosi termékeket készít és szállít.

Termékünk, a Miolite polarizált fényterápiás készülék megfelel az EU93/42/EEC szabvány szerinti egyedi gyártmányú készülékekre vonatkozó követelményeknek.

 

 

Ambiote - Prémium minőség és hatékony gyártás

 

 


Amennyiben egyéb kiegészítő információt szeretne, kérjük bizalommal keresse munkatársainkat! info@ultragel.hu
Adatok
Cikkszám
UG378143
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!