Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
0
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

LABORKÉSZÜLÉKEK - Vércukormérők, Tesztcsíkok, Minilaborok, Mikroszkópok

Mi az oka annak, hogy egyre több a laktózintoleranciában szenvedő ember?

A laktózintolerancia elterjedtségének növekedését számos tényező okozhatja, köztük:

1. **Genetika**: A genetikai hajlam fontos szerepet játszik a laktózintolerancia kialakulásában. Ha valakinek a családjában előfordult már laktózintolerancia, nagyobb az esélye annak, hogy ő is kialakítja ezt az állapotot.

2. **Táplálkozási szokások**: A modern táplálkozási szokásokban egyre több tejtermék és tej alapú élelmiszer található, amelyek fogyasztása növelheti a laktózintolerancia kockázatát.

3. **Emésztőrendszer változásai**: Az emésztőrendszer környezetét befolyásoló tényezők, például a bélflóra összetétele vagy a gyakori antibiotikumok használata, befolyásolhatják az emésztőenzimek termelését és a laktóz emésztését.

4. **Etnikai tényezők**: Bizonyos etnikai csoportok nagyobb hajlammal rendelkeznek a laktózintoleranciára. Például az afroamerikai, ázsiai és latin-amerikai populációk körében nagyobb az előfordulása.

5. **Környezeti tényezők**: A környezeti tényezők, például az életmód változásai, a stressz, a környezeti toxikus anyagok, a levegőminőség romlása stb. befolyásolhatják az emésztőrendszer működését és az ételintoleranciák kialakulását.

6. **Tudatosság növekedése**: Az emberek egyre inkább tudatában vannak az ételallergiáknak és intoleranciáknak, és egyre többen fordulnak orvoshoz panaszaikkal, ami növelheti a diagnosztizált esetek számát.

Ezek a tényezők együttesen hozzájárulhatnak a laktózintolerancia előfordulásának növekedéséhez a modern társadalomban. Fontos azonban megjegyezni, hogy a laktózintolerancia egyéni különbségekkel jár, és minden egyes eset egyedi lehet a tünetek súlyossága és a kezelés szempontjából. A megfelelő diagnózis és kezelés érdekében mindig fontos szakorvoshoz fordulni.

 

Egy felnőtt szervezetnek szüksége van a tejre?

A felnőtt szervezetnek nincs szüksége tejre a túléléshez vagy az optimális egészség fenntartásához. A tej és a tejtermékek, mint például a tej, a sajt és a joghurt, jó forrásai lehetnek bizonyos tápanyagoknak, például a kalciumnak és a fehérjének, de ezeket a tápanyagokat más élelmiszerek is biztosíthatják.

Fontos megérteni, hogy sok ember laktóz intoleranciában szenved, ami azt jelenti, hogy nem képesek megemészteni a tejben lévő laktózt, ami gyakran emésztési problémákat okoz. Ezek az emberek teljesen elhagyhatják a tejet és a tejtermékeket az étrendjükből, és más élelmiszerekkel helyettesíthetik az ezekből származó tápanyagokat.

Azonban sok ember fogyaszt tejet és tejtermékeket az étrendjükben, és ezeket az élelmiszereket részesítik előnyben ízlésbeli vagy táplálkozási szempontból. A mértékletes mennyiségű tej és tejtermék fogyasztása egészséges lehet a szervezet számára, de nem feltétlenül szükséges a felnőttkorúak egészségének fenntartásához, különösen, ha az egyén megfelelően tervezi az étrendjét más tápanyagokkal is. Mindenki egyedi táplálkozási igényekkel rendelkezik, így fontos figyelembe venni az egyéni preferenciákat és az egészségügyi szükségleteket az étrend összeállításakor.

 

Otthoni használatra érdemes vizelettesztcsíkot használnom?

Az otthoni vizeletvizsgálatra használt vizelettesztcsíkok lehetnek hasznosak bizonyos esetekben, de fontos tudni, hogy ezeknek vannak korlátai és figyelembe kell venni a mérések korlátozásait. Itt van néhány szempont, amit érdemes figyelembe venni:

1. **Korlátozott pontosság**: Az otthoni vizeletvizsgálat során használt tesztcsíkok általában kevésbé pontosak, mint a laboratóriumi tesztek. A pontatlanság lehetősége miatt a vizelettesztcsíkok csak tájékoztató jellegűek lehetnek, és nem helyettesítik a szakorvosi vizsgálatot.

2. **Korlátozott mérési paraméterek**: A vizelettesztcsíkok általában csak néhány mérési paramétert vizsgálnak, például a vizelet pH-ját, fehérje- és glükózszintjét, vagy a ketonok jelenlétét. Más, specifikusabb vizsgálatokat, például a vizelet mikrobiológiai vizsgálatát vagy a vizelet összetételének részletes elemzését, laboratóriumi vizsgálatokkal kell elvégezni.

3. **Felhasználás és interpretáció**: Az otthoni vizeletvizsgálat során a helyes használat és az eredmények értelmezése kulcsfontosságú. Fontos követni az utasításokat a tesztcsíkok használatával kapcsolatban, és megfelelően értelmezni az eredményeket. Gyakran előfordulhat, hogy az otthoni vizelettesztcsíkok eredményei további szakorvosi vizsgálatot igényelnek.

4. **Orvosi tanácsadás**: Mindig fontos konzultálni az orvossal vagy a szakorvossal, mielőtt döntést hozna az otthoni vizeletvizsgálat használatáról, különösen, ha egészségügyi problémái vannak vagy rendszeresen szüksége van vizsgálatokra.

Összességében az otthoni vizelettesztcsíkok hasznosak lehetnek bizonyos esetekben, például ha a vizeletben glükózt vagy fehérjét kell figyelniük a cukorbetegség vagy a vesebetegség monitorozása céljából. Azonban fontos tudni, hogy korlátozottak lehetnek a pontosságuk és a mérési paramétereik, és mindig szükséges az orvosi tanácsadás, különösen, ha komolyabb egészségügyi problémák merülnek fel.

Sztereo mikroszkóp - Kernel OSF-4G
185 827 Ft + áfa = 236 000 Ft