Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
1
9

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Légzésfunkciós készülékek / Spirométerek / Inhalátorok, légzésterápiás tartozékok

A légzésfunkciós készülékek alatt leginkább a spirométereket, inhalátorokat, tüdő trénereket értjük. Spirométereink három forgalmazótól érkeznek. A világviszonylatban jól ismert, és a hazai piacon is az élvonalban található olasz MIR készülékek innovatív, esztétikus, kézre álló eszközök, eldobható vagy többszörhasználatos turbinával, baktériumszűrővel, papír csutorával.

Az eredetileg magyar fejlesztésű (Thor spirométerek), mára azonban külföldi tulajdonosi kézben lévő U-Scom spirométerek klinikai használatban is megállják a helyüket, kis méretűek, vagy közvetlenül számítógéphez köthető pc spirométerek.

A Contec spirométerek szokásosan a kínálati portfóliónkban a legolcsóbb eszközök közé tartoznak, ennek ellenére nem mondhatunk róluk kedvezőtlen ítéletet, a tapasztalataink szerint egy nem klinikai környezethez képest  megbízható eszközöknek számítanak.

Az inhalátorok közül a motoros -vagy más néven- kompresszoros inhalátor készülékek hosszútávú használat során othhoni használatban egyértelműen tartósabbnak bizonyulnak. Ennek az egyik oka az, hogy az kisebb ultrahangos inhalátorok esetében az ultrahang membrán az egyik legsérülékenyebb pontja a készüléknek, javítása költséges, szinte annyiba kerül, mint maga a készülék. A motoros inhalátorok noha zajosabbak és porlasztási szemcse méretük sem olyan finom mint az ultrahangos társaiké, otthoni használatban, de intézményi környezetben is megbízhatóan teljesítik feladatukat. Azonban van megoldásunk arra az esetre, ha a kórházi osztályra nagy teljesítményű ultrahangos inhalátrot szeretne terápiás célra alkalmazni. Német partnerünk, a Schumacher cég ultrahangos inhalátorai számos hazai intézményben porlasztják a finomabbnál finomabb gyógyszerkészítményeket, enyhítve a betegek kruppos, vagy sztmás tüneteit.

A tüdő tornász egy egyszerű, de annál paraktikusabb eszköz, hiszen egyes műtéteket követően szükséges a helyes légzés újboli beállítása amelyhez ez az eszköz nagy segítséget nyújt.

 

Milyen paraméterek mérnek a spirométerek?

A spirométerről általában: olyan eszköz, amely számos lélegzési paramétert mér és rögzít, mint például:

1. **Tidalis térfogat (VT)**: Ez az a térfogat, amelyet egy normál belélegzés vagy kilégzés során a tüdőbe vagy a tüdőből kilélegzünk.

2. **Inspiratorikus és expiratorikus kötegelt térfogatok (IRV és ERV)**: Ezek a térfogatok azon részei a tüdőkapacitásnak, amelyeket különféle légzési ciklusok során specifikus manőverekkel lehet mérni.

3. **Inspirációs és expirációs térfogatok (IV és EV)**: Ezek a térfogatok az összes belélegzett és kilégzett levegő mennyiségét jelzik egy adott idő alatt.

4. **Inspiratorikus és expiratorikus áramlási sebességek (IF és EF)**: Ezek a sebességek mérés alatt adják meg, hogy mennyi levegő áramlik be vagy ki a tüdőből egy adott idő alatt.

5. **Inspiratorikus és expiratorikus százalékos vitális kapacitás (IVC és EVC)**: Ezek az értékek az összes levegő mennyiségét jelzik, amelyet a páciens belélegezni vagy kilélegezni tud egy maximális légzési manőver során.

6. **Forced expiratory volume in one second (FEV1)**: Ez az érték azt mutatja, hogy a páciens mennyi levegőt tud kilélegezni az első másodpercben egy gyors és erőltetett kilégzés során. Ez az egyik fontos mutató a tüdő funkciójának értékelésében.

Ezek csak néhány példa a spirométer által mérhető paraméterek közül. Az egyes eszközök és tesztek lehetővé tehetik más specifikus paraméterek mérését is, attól függően, hogy milyen típusú vizsgálatot végeznek, és milyen céllal használják a spirométert.

 

Mi a különbség a motoros és az ultrahangos inhalátor között?

A motoros inhalátor és az ultrahangos inhalátor olyan eszközök, amelyek segítenek a gyógyszerek belélegzésében, de különböző módon működnek:

1. **Motoros inhalátor (vagy hagyományos porlasztó)**:
- A motoros inhalátorok porlasztott gyógyszereket használnak, amelyeket hagyományosan folyadékból alakítanak porrá vagy apró cseppekbe. Ezután a felhasználó belélegzi ezeket a részecskéket.
- Ezek a berendezések elektromos motorral hajtott kompresszorokat használnak a gyógyszerpor vagy cseppek porlasztásához, majd a felhasználó lélegezheti be azokat egy maszkkal vagy szálcsutorán keresztül.
- A motoros inhalátorok könnyen használhatók, ám egyeseknek kellemetlen lehet a magas zajuk vagy a nagyobb méretük.

2. **Ultrahangos inhalátor**:
- Az ultrahangos inhalátorok ultrahangos rezgéseket használnak a gyógyszerátvitelhez.
- Ezek az eszközök általában csendesebbek és kisebbek, mint a hagyományos motoros inhalátorok.
- Az ultrahangos inhalátorok hatékonyabbnak is tekinthetők, mivel az ultrahangos technológia finomabb részecskéket képes létrehozni, amelyek könnyebben behatolnak a légutakba.

Összességében mindkét típusú inhalátor hatékony lehet a gyógyszerek belélegzésére, de az egyes eszközöknek vannak sajátos jellemzőik és előnyeik, így a választás függhet az egyéni igényektől, a betegség típusától és más tényezőktől. Általában az orvos vagy a gyógyszerész tud tanácsot adni az optimális inhalátor kiválasztásához a beteg számára.

-17%
ÚJ
Oxigén hosszabbító cső - 3 méretben
299 Ft + áfa = 380 Ft  
248 Ft + áfa = 315 Ft