News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
8
2
1
6
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Electrosurgerys & Cauters, accessories

A nagyfrekvenciás / rádiofrekvenciás sebészeti vágó készülékek működési elve:

A rádiofrekvenciás sebészeti vágó / koaguláló a rádiókészülékek működési frekvenciájához hasonló tartományban működik. A magas frekvenciájú rádióhullám a bőrön jól tervezhető módon vezethető. A bőr elektromos ellenállása a rádióhullám energiáját molekuláris energiává alakítja, mely az intracelluláris és extracelluláris fehérjék kicsapódását idézi elő, amely más néven a  koagulációs effektus.

A sejtrétegek szétválását úgy tudjuk biztosítani, hogy a vágás során a sejten belüli folyadékot forráspontig hevítjük, mely a sejtmembrán felszakadását eredményezi.

A fájdalomérzet és minimális hegképződés biztosítsa érdekében a magas működési frekvencia a pontos vágást garantálja, a környező szövetek minimális felmelegedése mellett.

A Vágás: azaz a CUT üzemmód

A CUT program alkalmazásakor az elektródát a bőr metszésére használjuk. A kézi elektróda végződése lehet tű, hurok vagy kör alakú elektróda. Az elektródát a bőrhöz érintjük (tű), vagy a növedéket az elektródán áthúzva lassan vezetjük (kör), miközben létrejön a vágó effektus. A kezelés minimális hőérzetet idéz elő a vágás mentén, és a keletkező sérülés – tekintettel a minimális koagulációs zónára – hasonló képet mutat a CO2 lézerrel végzett vágáshoz.

A vérzés nélküli metszés: CUT and COAG

A rádiófrekvenciás kés előnye a vérzés nélküli metszés, és a kisebb műtéti beavatkozások során megtakarítható idő. A bőrön vezetett elektróda a vágás pillanatában elzárja az apró ereket, így kevesebb vér jut a sebbe. A mérsékelt vérzés a kezelendő terület könnyebb áttekintéséhez vezet, így az még a vérzékenyebb szövetek esetén is folyamatosan tisztán látható.

A vérzés csillapítása: COAG

A COAG program ideális a kisebb erek elzárására, valamint a vérzés csillapítására a beavatkozások során. Tompa végű kúp vagy gömb elektródát használva közvetlenül a vérző ponthoz érintünk, és az ereket koagulálva mérsékli a vérzést.