Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
9
5
0
8

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Kézfertőtlenítők - Folyékony szappanok - Bemosakodó szerek - Betegfürdetők - Betegápoló készítmények



Miért olyan fontos a kézhigiénia?
Világszerte több ezer ember hal meg egészségügyi ellátás közben elkapott fertőzések következtében. Az egészségügyi ellátásban a kezek képezik a kórokozók fő átviteli útvonalát. Ezért a kézhigiénia fenntartása a legfontosabb lépés a kórokozók átvitelének megakadályozásában és az egészségügyi ellátás során elkapott fertőzések megelőzésében.

Minden egészségügyi dolgozónak, gondozónak vagy a beteg ellátásában közvetlenül vagy közvetetten részt vevő személynek törődnie kell a kézhigiéniával, és el kell tudnia végezni helyesen, a megfelelő időben a kéz tisztítását.

Úgy tisztítsa a kezét, hogy bedörzsöli alkoholalapú oldattal; ez a rutinszerű kézfertőtlenítés elfogadott módja, ha a kezeken nincs látható szennyeződés. Gyorsabb, hatékonyabb, és a kéz is jobban viseli, mint a szappanos, vizes kézmosást. Akkor mossa a kezét szappannal és vízzel, ha látható szennyeződés van rajta, vagy vérrel vagy más testnedvvel szennyeződött, vagy miután használta a vécét. Ha gyaníthatóan vagy bizonyíthatóan potenciálisan spóraképző kórokozókkal érintkezett (beleértve a Clostridium Difficile járványt), a szappanos, vizes kézmosás az alkalmazandó módszer.

 

 

 

A műtéti területen kialakult fertőzések kockázatának csökkentése:
A multidrog rezisztens organizmusok (MDRO) megtelepedése egyre nagyobb probléma az egészségügyi rendszerben, és komoly hatása van a közösségre. A megtelepedés mindenáron elkerülendő a súlyos problémák, például fertőzések megelőzése érdekében, különösen műtéti beavatkozások előtt, katéterezett betegeknél, illetve immunszupprimált betegeknél.

Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az antimikróbás tisztálkodószerekkel (pl. Prontoderm®-mel) a tervezett műtét előtti éjjel, valamint reggel történő tisztálkodás csökkentheti a műtéti területen kialakult posztoperatív fertőzések előfordulási arányát.(SSI).*

A rezisztens organizmusok százalékos aránya megemelkedett a kórházakban az elmúlt években. A meticillin rezisztens Staphylococcus Aureus (MRSA) kórokozót elkapó betegek körülbelül 15%-ánál alakult ki következményes fertőzés.

 

Alapfogalmak

Higiénés kézfertőtlenítés: egy olyan eljárás, melynek során a biocid hatóanyagot (elsősorban alkoholt) tartalmazó kézfertőtlenítő készítménnyel elpusztítjuk a kéz bőrének felületén lévő ún. átmeneti (tranzitórikus) mikroflórát, mely a mindennapos tevékenység során, kontaktus útján kerül a bőrfelszínre.

Alkoholos kézbedörzsölés: egy eljárás alkoholos kézfertőtlenítő készítmény alkalmazásával, mely a kezek bőrfelületén egyenletesen eloszlatva, majd a kéz bőrébe bedörzsölve, víz hozzáadása és letörlés nélkül csökkenti vagy gátolja a kéz bőrfelületén lévő átmeneti (tranzitórikus) mikroflórát.

Fertőtlenítőszer: egy vagy több hatóanyagot tartalmazó készítmény, mely az előírt alkalmazás mellett a kórokozók elpusztítására, inaktiválására alkalmas és ilyen céllal kerül engedéllyel forgalomba, illetve felhasználásra.

Kézfertőtlenítéssel kapcsolatos szabályok

Kezet kell fertőtleníteni – tekintet nélkül a kesztyű viselésére:

  • beteggel (potenciálisan fertőzött személlyel) történő érintkezést követően
  • beteg (potenciálisan fertőzött személy) közvetlen környezetével történő érintkezést követően
  • (potenciálisan) fertőzött eszközök, tárgyak, felületek érintése, kezelése után
  • védőkesztyű felvétele előtt és levétele után
  • minden olyan tevékenység megkezdése előtt, melyeknél különösen fennáll a fertőződés veszélye