Hírek

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

2024.01.10

A debreceni egyetem új gyerekklinikája az elmúlt évek egyik legnagyobb egyetemi fejlesztése volt, amelyben társaságunk jelentős szerpet vállalt.

A közbeszerzési pályázat ugyan hosszú ideje húzódott, azonban a kórházi bútorzatok beszerzésében cégünk jelentős részt vállallt.

A kórtermekbe új ágyakat kerültek

 

Debreceni gyermekklinika kórterem

Debreceni gyermekklinika kórterem

Debreceni gyermekklinika kórterem

 

A kezelőhelységekbe új kezelőszékek kerültek

 

Debreceni gyermekklinka kezelőszék

Debreceni gyermekklinka betegtolókocsi

 

Új betegtolókocsik, orvosi forgószékek és rozsdamentes műszerkocsik kerültek "forgalomba"

 

Debreceni gyermekklinka betegtolókocsi

Debreceni gyermekklinka ultragel szállitás

Debreceni gyermekklinka vizsgáló

 

A steril eszközszállító konténer és a rozsdamentes gurulós állvány is ide került

 

Debreceni gyermekklinka ultragel steril eszközszállitó konténer

Debreceni gyermekklinika rozsdamentes gurulós állvány

 

Új gyógyszerosztó és nővérkocsik fogják könnyíteni a nővérek munkáját

 

Debreceni gyermekklinika gyógyszerosztó

Debreceni gyermekklinika nővérkocsi

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
8
2
6
6
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Kézfertőtlenítők - Folyékony szappanok - Bemosakodó szerek - Betegfürdetők - Betegápoló készítményekMiért olyan fontos a kézhigiénia?
Világszerte több ezer ember hal meg egészségügyi ellátás közben elkapott fertőzések következtében. Az egészségügyi ellátásban a kezek képezik a kórokozók fő átviteli útvonalát. Ezért a kézhigiénia fenntartása a legfontosabb lépés a kórokozók átvitelének megakadályozásában és az egészségügyi ellátás során elkapott fertőzések megelőzésében.

Minden egészségügyi dolgozónak, gondozónak vagy a beteg ellátásában közvetlenül vagy közvetetten részt vevő személynek törődnie kell a kézhigiéniával, és el kell tudnia végezni helyesen, a megfelelő időben a kéz tisztítását.

Úgy tisztítsa a kezét, hogy bedörzsöli alkoholalapú oldattal; ez a rutinszerű kézfertőtlenítés elfogadott módja, ha a kezeken nincs látható szennyeződés. Gyorsabb, hatékonyabb, és a kéz is jobban viseli, mint a szappanos, vizes kézmosást. Akkor mossa a kezét szappannal és vízzel, ha látható szennyeződés van rajta, vagy vérrel vagy más testnedvvel szennyeződött, vagy miután használta a vécét. Ha gyaníthatóan vagy bizonyíthatóan potenciálisan spóraképző kórokozókkal érintkezett (beleértve a Clostridium Difficile járványt), a szappanos, vizes kézmosás az alkalmazandó módszer.

 

 

 

A műtéti területen kialakult fertőzések kockázatának csökkentése:
A multidrog rezisztens organizmusok (MDRO) megtelepedése egyre nagyobb probléma az egészségügyi rendszerben, és komoly hatása van a közösségre. A megtelepedés mindenáron elkerülendő a súlyos problémák, például fertőzések megelőzése érdekében, különösen műtéti beavatkozások előtt, katéterezett betegeknél, illetve immunszupprimált betegeknél.

Számos klinikai vizsgálat kimutatta, hogy az antimikróbás tisztálkodószerekkel (pl. Prontoderm®-mel) a tervezett műtét előtti éjjel, valamint reggel történő tisztálkodás csökkentheti a műtéti területen kialakult posztoperatív fertőzések előfordulási arányát.(SSI).*

A rezisztens organizmusok százalékos aránya megemelkedett a kórházakban az elmúlt években. A meticillin rezisztens Staphylococcus Aureus (MRSA) kórokozót elkapó betegek körülbelül 15%-ánál alakult ki következményes fertőzés.

 

Alapfogalmak

Higiénés kézfertőtlenítés: egy olyan eljárás, melynek során a biocid hatóanyagot (elsősorban alkoholt) tartalmazó kézfertőtlenítő készítménnyel elpusztítjuk a kéz bőrének felületén lévő ún. átmeneti (tranzitórikus) mikroflórát, mely a mindennapos tevékenység során, kontaktus útján kerül a bőrfelszínre.

Alkoholos kézbedörzsölés: egy eljárás alkoholos kézfertőtlenítő készítmény alkalmazásával, mely a kezek bőrfelületén egyenletesen eloszlatva, majd a kéz bőrébe bedörzsölve, víz hozzáadása és letörlés nélkül csökkenti vagy gátolja a kéz bőrfelületén lévő átmeneti (tranzitórikus) mikroflórát.

Fertőtlenítőszer: egy vagy több hatóanyagot tartalmazó készítmény, mely az előírt alkalmazás mellett a kórokozók elpusztítására, inaktiválására alkalmas és ilyen céllal kerül engedéllyel forgalomba, illetve felhasználásra.

Kézfertőtlenítéssel kapcsolatos szabályok

Kezet kell fertőtleníteni – tekintet nélkül a kesztyű viselésére:

  • beteggel (potenciálisan fertőzött személlyel) történő érintkezést követően
  • beteg (potenciálisan fertőzött személy) közvetlen környezetével történő érintkezést követően
  • (potenciálisan) fertőzött eszközök, tárgyak, felületek érintése, kezelése után
  • védőkesztyű felvétele előtt és levétele után
  • minden olyan tevékenység megkezdése előtt, melyeknél különösen fennáll a fertőződés veszélye