Hírek

2024.07.15

Érdemes már a tervezési fázisban a kivitelezőnek és szállítónak egyeztetni!

Az egyik budpesti szakrendelőben azzal szembesültünk, hogy a kivitelező által felszerelt tartókonzolokra nem lehet felszerelni a RIMSA műtőlámpáit.

3 műtő egység került kialakításra, ahol nem volt megfelelő az előkészítés, azonban kollégáink leszedték a kivitelező által felrakott túlméretezett tartókonzolokat és sikeresen átalakították.

 

 

 

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
9
8
7
9
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Mérlegek, BMI, Hőmérők / Lázmérők, Cecsemő mérlegek, Bőrredő mérő

Csodás testünk tömegének mérlegelésére több megoldást is javaslunk. Erre az egyik legegyszerűbb lehetőség a mechanikus mérleg használata. Amennyiben nem vagyunk elégedettek a kívánt eredménnyel, feltétlenül váltsunk okos mérlegre! Az okos mérleg nem csak szép, de okos is! Az adatokat azonnal küldi a telefonjára, és már látja is, hogy az a múltkori krémes Erzsikével, az bizony ott csücsül a grafikonon. Beállíthatóak a cél értékek, tárol, rajzol, sípol, (talán csíp is)...

Na de! A mechanikus, állványos mérleg (esetleg magasságmérős mérleget) sokan már leírták, de egészségügyi környezetben használva összehasonlítva egy olcsóbb, digitális mérleggel, pontosságban még mindig verhetetlen! Természetesen, a Charder medikai (ClassIII.) méregei hitelesíthetőek, így azt mondhatjuk, hogy szinte 100%-os pontossággal képes meghatározni a test tömegét. A Charder személymérlegek, csecsenőmérlegek hitelesített, kalibrálható, klinikai környezetben használható mérőeszközök, amelyek mechanikus vagy digitális magasságmérővel kiegészíthetők.

A Seca mérlegek a világon a medikai mérlegek közül az egyik legkiemelkedőbb minőségűek, pontosságuk és innovációjukat sok versenytárs próbálja követni. A Seca is egyre okosabb, így a mérések adatai -mint egy szövegbuborék- wifi-n keresztül azonnal megjelennek az adatok fogadójánál.

Ebben a kategóriában találhatóak a székmérlegek és a tolószék mérlegek is. A csecsemőhosszmérők és magasságmérő rudak egészen az egyszerűbb kivitelétől az igényesebb változatig elérhetők.

A testösszetétel elemzést hivatott komplett mérőrendszer Magyarországon először kb. 20 éve jelent meg. A terméket nagyon nehéz volt bevezetni, a piac merevsége lassan hozott eredményt, manapság viszont kevesen kérdőjelezik meg ennek szükségességét. A dietetikusok helyesen ismerték fel, hogy az egyéni testömeg indexeket figyelembe véve kell kialakítani az étrendet, ami egyénenként teljesen eltérő. A Charder testtömeg analizáló készülékek több lehetőséget kínálnak arra, hogy komplex képet kapjunk egy egy, a testüket érintő állapotról és annak segítségével lehessen meghatározni a szükséges kalóriabevitelt és javaslatot tenni az ideális izomtömeg növelésére. 

Mi az a BMI?

A BMI, vagyis testtömegindex (Body Mass Index) egy egyszerű és gyakran használt módszer a testtömeg arányának megállapítására az egyén magasságához viszonyítva. Általában arra szolgál, hogy felmérje, hogy valaki túlsúlyos-e vagy alulsúlyos, vagy a normál tartományba esik-e.

A BMI kiszámítása a következőképpen történik:

BMI = testtömeg (kg) / magasság (m)²

A következő kategóriákra osztható az eredmény:

- Alultáplált: BMI < 18,5
- Normál súly: BMI 18,5 - 24,9
- Túlsúlyos: BMI 25 - 29,9
- Elhízott: BMI ≥ 30

Fontos megjegyezni, hogy bár a BMI jó becslést adhat a testzsír százalékáról, de nem veszi figyelembe az izomtömeget, csontsűrűséget és más testösszetevőket, amelyek hatással lehetnek a testösszetételre. Ezért az egyéni életmód, egészségi állapot és testösszetétel figyelembevételével kell értékelni.

 

Miért szükséges az egészségügyben hitelesített mérlegeket használni?

Az egészségügyben a hitelesített mérlegek használata fontos a pontos és megbízható mérés érdekében. Néhány ok, amiért a hitelesített mérlegek elengedhetetlenek az egészségügyi környezetben:

1. **Pontosság**: A hitelesített mérlegek általában magasabb színvonalú mérési pontossággal rendelkeznek, ami kritikus fontosságú lehet az egészségügyi adatok és diagnózisok pontosításához.

2. **Megbízhatóság**: A hitelesített mérlegek általában átfogó ellenőrzéseken és kalibrációkon mennek keresztül, hogy biztosítsák a megbízható működést és a hitelességet. Ez segít minimalizálni a hibákat és biztosítani a konzisztens eredményeket.

3. **Törvényi előírások**: Sok egészségügyi intézményben jogi követelmény lehet a hitelesített mérlegek használata, különösen olyan területeken, ahol a pontos súlymérés kritikus fontosságú, például a gyógyszeradagolásnál vagy a betegségek diagnosztizálásánál.

4. **Biztonság**: A hitelesített mérlegek biztosítják, hogy a súlymérési folyamatok biztonságosak legyenek, és minimalizálják a hibalehetőségeket, ami fontos lehet a betegbiztonság és a kezelési terv hatékonysága szempontjából.

Összességében a hitelesített mérlegek biztosítják, hogy az egészségügyi intézményekben végzett súlymérések megbízhatóak és pontosak legyenek, ami nélkülözhetetlen a megfelelő betegellátás és kezelés biztosításához. Ennek a 4 pontnak a teljesülése vezethet oda, hogy egy hitelesített mérleg bekerülési ára a nem hitelesítettel szemben többszörösébe kerülhet.

 

Analóg nővér óra - választható dekoráció
3 071 Ft + áfa = 3 900 Ft