Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Sterilizáló dobozok

A sterilizáló dobozok - vagy ahol Assepta doboznak hívják- lehetnek filteres, szürős (perforált / lyukacsos) és szűrő nélküli változatok, alumíniumból készülnek és a hőnek/fertőtlenítőszereknek ellenállnak.

A szűrővel ellátott (Barrier) dobozok nagyobb biztonsággal és hatékonysággal végzik a bennük lévő eszközök sterilizálását hiszen a gőzsterilizálás közben a forró levegő jobban átjárja a sterilizálásra szánt kéziműszereket, orvostechnikai eszközöket. 

A keresztfertőzés elkerülése érdekében kiemelten fontos a megfelelő sterilizáló doboz kiválasztása. A szűrővel rendelkező dobozokba lehetőség van papír, vagy textilszűrőt, vagy teflon anyagú szűrőt betenni. A teflon szűrőt legalább 2000 alkalommal használhatják. 

A dobozok lezárását követően érdemes sterilizáló plombát elhelyezni, hogy elkerüljék az illetéktelenek által történő felnyitást. A sterilizáló dobozokat színek szerint érdemes rendszerbe csoportosítani az adott osztály, vagy felhasználói kör megkülönböztetése érdekében.

A sterilizáló dobozok hosszúsága, szélessége és magassága ami a rengeteg variációt adja, tövábbá a perforált / nem perforált változatok bővítik a választás lehetőségét. Beszállító partnereink kíváló alapanyagokból, tartós eszközöket készítenek amivel garantáljuk a hosszútávú fertőződésmentes felhasználás lehetőségét, amelyek hozzájárulnak a hatékony és biztonásgos beavatkozásokhoz és vizsgálatokhoz.

A sterilizáló dobozokba ajánljuk a sterilizációs kosarakat is, hogy az eszközeit még biztonságosabban tárolhassa, rendszerezhesse, vagy a dobozból való kivételt könnyebbé tegye. A perforált rozsdamentes sterilizációs kosarakról és az ortopédiai eszközök sterilizálására ajánlott speciális perforált alumínium kosarak. A kosarak perforációi hatékony sterilizálást biztosítanak azáltal, hogy a sterilizálószer a tárgyak minden felületére eljut, megkönnyítve az alapos tisztítást és fertőtlenítést. A kosarakról kérjen külön ajánlatot, amelyet szívesen megküldünk érdeklődése esetén!

 

 

 

 


26termék 126
57 Ft
Egységár: 57 Ft/db
26termék 126

A sterilizáló dobozok, más néven műszertálcák vagy sebészeti sterilizációs konténerek, speciálisan tervezett eszköztartók, amelyeket egészségügyi környezetben használnak a sebészeti műszerek tárolására és védelmére a sterilizálási folyamat során.

A műszerek sterilitásának fenntartására szolgálnak a sebészeti beavatkozások előtt és után.
A sterilizáló dobozok fő célja, hogy biztonságos és hatékony megoldást nyújtsanak a sebészeti műszerek és implantátumok sterilizálására, sterilként való tárolására, szállítására.

Számos előnnyel rendelkeznek a hagyományos módszerekkel szemben, mint például:

- a műszerek steril csomagolásba történő csomagolása 

- egyedi méretű sterilizációs tasakok használata.

Ezek az előnyök a következők:
1. Védelem: A sterilizáló dobozok fizikai akadályt képeznek, amely megvédi a műszereket a kezelés, szállítás és tárolás során bekövetkező sérülésektől.
2. Tartósság: A sterilizáló dobozok masszív és tartós anyagokból készülnek, mint például alumínium, lehetővé téve, hogy ellenálljanak az ismételt sterilizálási ciklusoknak anélkül, hogy sértetlenségüket veszélyeztetnék.
3. Szervezés: A konténereket rekeszekkel és elválasztókkal tervezték, amelyek segítik a különböző típusú műszerek rendszerezését és elkülönítését, megkönnyítve az egészségügyben dolgozókszámára a szükséges műszerek megtalálását és visszakeresését.
4. Nyomonkövethetőség: Sok sterilizáló doboz rendelkezik olyan funkciókkal, amelyek lehetővé teszik a nyomon követést és a nyomon követést, például vonalkódokkal vagy rádiófrekvenciás azonosító (RFID) címkékkel, amelyek segítenek a készletkezelésben és a műszerek nyomon követésében.


A sterilizáló konténerek típusai:
Különféle típusú sterilizáló tartályok állnak rendelkezésre, és ezek kiválasztása az egészségügyi intézmény speciális követelményeitől függ. Néhány gyakori típus:
1. Merev, ütésálló dobozok: Szilárd és merev dobozok, amelyek, például alumíniumból készülnek. Nagyon tartósak és ellenállnak az ismételt sterilizálási ciklusoknak. Egyes részein (például a fedélen és az alján) gyakran perforált falak találhatók, hogy a sterilizálási folyamat során megfelelő gőz behatoljon. Ezeket a lyukakat szűrőanyagok vagy biobarrier rendszer védi, és sterilizálás után sterilen tartják.
2. Lapos kosarak: drótkosarakként vagy hálós konténerekként is ismertek, és rozsdamentes acélból készülnek. Hálós vagy perforált kialakításúak, amely lehetővé teszi a gőz behatolását és a megfelelő sterilizálást. Sterilizálásuk speciális szövetanyagba (sterilizáló fólia) történik. A lapos kosarak könnyűek és fogantyúkkal rendelkeznek a könnyű szállítás érdekében.
3. Sebészeti műszertálcák: A műszertálcák jellemzően sekély, téglalap alakú, rozsdamentes acélból vagy alumíniumból készült tartályok. Egy adott sebészeti beavatkozáshoz szükséges speciális eszközkészletek rendszerezésére és tárolására szolgálnak. A műszertálcákon gyakran vannak rekeszek vagy elválasztók a különböző típusú eszközök elkülönítésére.


Tartozékok a sterilizáló dobozokhoz:
A sterilizáló tartályokhoz különféle tartozékok tartoznak, amelyek fokozzák a funkcionalitásukat. Néhány gyakori kiegészítő a következőket tartalmazza:
1. Műszerelválasztók: Ezek olyan betétek vagy válaszfalak, amelyek a tartályok belsejébe illeszkednek, és segítik a műszerek rendszerezését és elkülönítését.
2. Szilikon szőnyegek vagy bélések: A szilikon szőnyegeket gyakran használják a tartály aljának kibélelésére, hogy megakadályozzák a műszer károsodását és csökkentsék a zajt a szállítás során.
3. Műszertartók: Ezek speciális tartók vagy konzolok, amelyek a belső falakhoz rögzíthetők.
4. Szűrők: Egyes sterilizáló tartályok beépített szűrőkkel rendelkeznek, amelyek megakadályozzák a szennyeződések bejutását, miközben lehetővé teszik a sterilizálószerek vagy a sterilizáló gázok keringését.
5. Azonosító címkék: A konténereken gyakran vannak címkék vagy helyek az azonosító címkék vagy címkék rögzítésére, lehetővé téve az egyszerű nyomon követést és a készletkezelést.
6. Szabályozást ellenőrző plombák: Ezek a plombák arra szolgálnak, hogy jelezzék, ha a tartályt felnyitották vagy manipulálták a sterilizálási folyamat óta. Segítenek biztosítani a tartalom integritását.
Fontos megjegyezni, hogy a sterilizáló tartályok és tartozékaik elérhetősége és sajátosságai a gyártótól és a tervezett felhasználástól függően változhatnak. Az egészségügyi intézményeknek konzultálniuk kell a sterilizációs szakértőkkel vagy beszállítókkal, hogy meghatározzák az igényeiknek leginkább megfelelő tartályokat és tartozékokat.