Hírek

2024.07.15

Érdemes már a tervezési fázisban a kivitelezőnek és szállítónak egyeztetni!

Az egyik budpesti szakrendelőben azzal szembesültünk, hogy a kivitelező által felszerelt tartókonzolokra nem lehet felszerelni a RIMSA műtőlámpáit.

3 műtő egység került kialakításra, ahol nem volt megfelelő az előkészítés, azonban kollégáink leszedték a kivitelező által felrakott túlméretezett tartókonzolokat és sikeresen átalakították.

 

 

 

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
9
5
3
4
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

STERILIZÁTOROK - Hőlégsterilizátorok, Autoklávok / Gőzsterilizátorok, Sterilizációs fóliák, Ágytálmosók

A legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel (gőz) történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizálás magas hőmérsékleten, száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás a vízgőz által generált magas hőmérsékleten és nyomáson végzett sterilizálásra utal.

A sterilizálás az a folyamat, amelynek során az összes mikroorganizmust elpusztítják, inaktiválják vagy eltávolítják egy adott termékről vagy felületről, akár vegetatív, akár spórás állapotban. Más szavakkal, ez az élet minden formájának elpusztítása, beleértve a bakteriális spórákat, vírusokat és prionokat.

A sterilizálásnak két fő módja van: fizikai módszer és kémiai módszer. A fizikai módszerek főként hő-, szűrési és sugárzási módszereket foglalnak magukban. A hő felhasználásának többféle típusa van; száraz hő, nedves hő, tyndallizálás stb. 

 

Mi a különbség a száraz hő és a nedves hő sterilizálás között?
A száraz hővel történő sterilizálás száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás nedves körülmények között történik. Emellett a száraz hősterilizálás magas hőmérsékletet, míg a nedves hővel történő sterilizálás vízgőz által generált magas hőmérsékletet és nagy nyomást használ. Tehát ez a legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között.

Ezenkívül egy másik különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizáláshoz viszonylag több időre van szükség, míg a nedves hővel történő sterilizáláshoz viszonylag kevesebb idő szükséges. Ezenkívül a forró levegős módszert a legszélesebb körben használják száraz hővel történő sterilizáláshoz, míg az autoklávot a nedves hővel történő sterilizáláshoz.

Milyen eszközöket lehet a hőlégsterilizátroban sterilizálni?

A hőlégsterilizátorok olyan eszközök sterilizálására szolgálnak, amelyek hőálló anyagból készülnek és ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Ezek között szerepelnek:

1. **Fém eszközök**: Például ollók, csipeszek, fogók, szikék és más fém orvosi eszközök.

2. **Üveg eszközök**: Például kötszertartó

3. **Kerámia eszközök**

4. **Hőálló műanyagok**: Bizonyos típusú műanyagok is ellenállnak a hőlégsterilizáció során fellépő magas hőmérsékletnek, de csak azok, amelyek kifejezetten erre a célra tervezettek.

Fontos megjegyezni, hogy a hőlégsterilizátorok nem alkalmasak minden típusú orvosi eszköz sterilizálására. Például nem használhatók olyan műanyagok, amelyek nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek, sem pedig olyan elektronikus eszközök, amelyek károsodhatnak a hőhatás miatt. Ezeket a tárgyakat más típusú sterilizálási módszerekkel kell sterilizálni, például gőzsterilizációval vagy vegyszeres sterilizálással. Fontos, hogy az adott orvosi eszközök sterilizálására megfelelő módszert válasszunk, és betartsuk a gyártó ajánlásait és az egészségügyi szabályozásokat.

Miben jobb egy autokláv sterilizátor összehasonlítva egy hőlégsterilizátorral?

Az autokláv sterilizátor és a hőlégsterilizátor hatékony készülékek az orvosi eszközök sterilizálására, azonban vannak olyan különbségek és előnyök, amelyek az egyiket a másiknál jobbá tehetik bizonyos körülmények között. Íme néhány előny, amiért az autokláv sterilizátor lehet vonzóbb:

1. **Hatékonyság**: Az autokláv általában hatékonyabb sterilizációt tesz lehetővé, mivel magas nyomású gőzt használ, amely hatékonyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, beleértve a baktériumokat, vírusokat és gombákat is. A gőz egyenletesen elterjed a sterilizálandó eszközökön, így a sterilizáció még megbízhatóbb lehet.

2. **Univerzalitás**: Az autoklávok sokféle anyagú és típusú eszközt képesek sterilizálni, beleértve a műanyagokat és az elektronikus eszközöket is, amelyek nem alkalmasak a hőlégsterilizációra.

3. **Rövidebb ciklusidő**: Az autoklávok általában rövidebb idő alatt képesek elvégezni a sterilizációt, mint a hőlégsterilizátorok. Ez időmegtakarítást jelenthet az orvosi rendelőkben és kórházakban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindkét sterilizációs módszernek megvannak a maga előnyei és korlátai, és a választás az adott alkalmazási területtől, az eszközöktől és az igényektől függ. Például az autoklávok magasabb költségekkel és bonyolultabb működéssel járhatnak, míg a hőlégsterilizátorok egyszerűbbek és olcsóbbak lehetnek, de korlátozottabbak az alkalmazható anyagok tekintetében.

A hőlégsterilizátorba csomagolva vagy csomagolás nélkül teszik be az orvosi eszközöket?

Általában a hőlégsterilizátorba csomagolatlan orvosi eszközöket tesznek be. A hőlégsterilizáció során a magas hőmérsékletű levegő áramlása biztosítja az eszközök sterilizációját, és a csomagolás akadályozhatja a hő hatékony elterjedését az eszközök felületén.

Azonban vannak olyan speciális esetek, amikor csomagolt orvosi eszközöket lehet hőlégsterilizálni. Például léteznek olyan hőlégsterilizációs folyamatok, amelyek speciális csomagolási technikákat alkalmaznak, például pára permeábilis csomagolásokat, amelyek lehetővé teszik a gőz behatolását és az eszközök hatékony sterilizálását.

Az orvosi intézményeknek és a sterilizációs egységeknek mindig fontos konzultálniuk a sterilizációs folyamatot végző szakemberekkel vagy a gyártókkal, hogy megfelelően megértsék az adott eszközök sterilizálására vonatkozó ajánlásokat és előírásokat. A sterilizálási folyamat során mindig fontos biztosítani a megfelelő sterilizációs feltételeket és a betartást az egészségügyi szabályozásoknak és az iparági szabványoknak megfelelően.

 

-6%
Műszermosogató Tuttnauer Tiva 2 - 65L
3 362 205 Ft + áfa = 4 270 000 Ft  
3 148 819 Ft + áfa = 3 999 000 Ft