Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
6
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Otoszkópok, Fül-orr-gégészeti homloklámpák, kiegészítők, tartozékok, kéziműszerek

Mire figyeljünk, amikor a célnak legmegfelelőbb homloklámpát választjuk?

 

Amennyiben az Ultragél kínálatában található jó minőségű sebészeti homloklámpát szeretne vásárolni, akkor számos szempontot kell figyelembe vennie, hogy biztosítsa a megfelelő termék kiválasztását. Az alábbiakban felsorolunk néhány fontos szempontot, amelyeket érdemes figyelembe venni:

1. Világítási minőség:
- A homloklámpa világításának minősége kritikus a sebészeti beavatkozások során. Keresse meg azt a homloklámpát, amely képes erős, kiegyensúlyozott és fókuszált fényt biztosítani a műtéti területre. A jó színvisszaadás (CRI) is fontos, mivel segíti a sebésznek a szövetek és szervek pontos felismerését.

2. Fényforrás típusa:
- A mai modern homloklámpák gyakran LED-es technológiát használnak, mivel ezek energiatakarékosak, hosszú élettartammal rendelkeznek, és stabil fénykibocsátást biztosítanak. Keresse a LED-es homloklámpákat az Ultragél kínálatában!

3. Komfort és kényelem:
- A homloklámpa hordozhatósága és kényelme kulcsfontosságú. A homloklámpa legyen könnyű, és a fejre könnyen rögzíthető legyen, hogy ne zavarja a sebészeket a műtét közben. Az állítható fejpánt és párnázott részek is növelhetik a viselési komfortot.

4. Beállítási lehetőségek:
- Fontos, hogy a homloklámpa beállítható legyen, hogy a sebész könnyen irányíthassa a fényt a műtéti területre. Az állítható fényerő és a fényfókuszálás funkciók előnyösek lehetnek.

5. Akkumulátor élettartam:
- Ha vezeték nélküli homloklámpát szeretne, fontos, hogy az akkumulátor hosszú élettartammal rendelkezzen. A hosszú üzemidő lehetővé teszi a hosszabb műtétek végrehajtását anélkül, hogy az akkumulátort gyakran kellene tölteni vagy cserélni.

6. Sterilitás és könnyű tisztíthatóság:
- A homloklámpának olyan anyagokból kell készülnie, amelyek könnyen tisztíthatók és sterilizálhatók. A steril műtéti környezet fenntartása érdekében az eszköznek ellenállónak kell lennie a fertőtlenítőszerekkel és a tisztítószerekkel szemben.

7. Tartósság és megbízhatóság:
- Olyan homloklámpát válasszon, amely masszív és tartós kivitelű, hogy hosszú élettartammal szolgáljon és megbízható legyen a műtéti területen.

8. Követelményeknek való megfelelés:
- Ellenőrizze, hogy a homloklámpa megfelel-e a helyi és nemzetközi egészségügyi előírásoknak és szabványoknak. Nálunk az Ultragélnél, csak ellenőrzött forrásból származó eszközöket forgalmazunk.

9. Garancia és szerviz:
- Győződjön meg róla, hogy a vásárolt homloklámpához tartozik garancia, és hogy a gyártó vagy forgalmazó biztosítja a megfelelő szervizt és támogatást. Az orvosimuszer.eu webshopban található eszközeinkre 2 év garanciát kínálunk

10. Ár:
- Az ár fontos tényező, de ne csak az árat nézze. Fontos, hogy a minőség és a funkcionalitás előnyeit is vegye figyelembe a döntése során.

A sebészeti homloklámpa kiválasztása komoly döntés, mivel közvetlen hatással van a műtétek sikerességére és a páciensek biztonságára. Tehát alapos kutatást végezzen, konzultáljon szakemberekkel, és válasszon olyan homloklámpát, amely megfelel az Ön vagy intézménye konkrét igényeinek és elvárásainak.

 

 

Orrterpesztő Killian / Hartmann
6 772 Ft + áfa = 8 600 Ft
 

Az otoszkóp egy orvosi eszköz, amelyet a fül és dobhártya vizsgálatára használnak. Az otoszkópokat a fülhangok, a dobhártya állapota és más fülproblémák diagnosztizálására használják. Az otoszkópok lehetnek hagyományos, száloptikás vagy LED-es megvilágítású eszközök.

A "halogén" és a "hagyományos" világítású otoszkópok közötti különbségek a fényforrás típusára és az alkalmazott technológiára vonatkoznak. Az orvosi eszközök világításának fontos szerepe van a diagnosztikában, műtéti beavatkozásokban és más orvosi eljárások során. Az alábbiakban összehasonlítjuk a halogén és a hagyományos (például higanygőz vagy xenon) világítású orvosi eszközöket:

1. Fényforrás típusa:
- Halogén világítás: A halogén izzók hagyományosan használtak orvosi eszközökben. Ezek az izzók halogén gázokat tartalmaznak, amelyek hozzájárulnak a hosszabb élettartamhoz és a stabil fénykibocsátáshoz. A halogén izzók melegebb fehér fényt bocsátanak ki.

- Hagyományos világítás: A hagyományos világítású orvosi eszközök tartalmazhatnak higanygőz-lámpákat, xenon-lámpákat vagy más hagyományos fényforrásokat. Ezek a fényforrások különböző gázok vagy elemek használatával működnek, és eltérő színhőmérsékletű fényt bocsátanak ki.

2. Fényminőség:
- Halogén világítás: A halogén izzók általában konszisztens és stabil fényt bocsátanak ki, ami fontos az orvosi vizsgálatok és beavatkozások során. A színvisszaadás (CRI) jó lehet, ami azt jelenti, hogy a fény általában közelíti a napfény színvisszaadási indexét.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások fényminősége változhat, és nem mindig felel meg a legjobb vizuális észlelési körülményeknek. A színvisszaadás is változhat a fényforrástól függően.

3. Energiahatékonyság:
- Halogén világítás: A halogén izzók nem túl energiahatékonyak, mivel sok hőt termelnek a fény kibocsátása során. Ezért nagyobb energiát fogyasztanak.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások általában kevésbé energiahatékonyságúak, mint az újabb LED (Light Emitting Diode) vagy fluoreszcens világítású eszközök.

4. Élettartam:
- Halogén világítás: A halogén izzók élettartama általában rövidebb, mint a modern LED-eszközöknek.

5. Költség:
- Halogén világítás: A halogén izzók általában olcsóbbak azonnali vásárlás esetén, de hosszú távon magasabb üzemeltetési költségekkel járnak az energiafogyasztás miatt.

- Hagyományos világítás: A hagyományos fényforrások között is eltérő költségek lehetnek, és az üzemeltetési költségek változhatnak a fogyasztott energiamennyiség alapján.

Az orvosi eszközök terén egyre inkább elterjednek az energiatakarékos és korszerűbb fényforrások, például a LED-eszközök, amelyek magasabb energiahatékonysággal, hosszabb élettartammal és széles színválasztékkal rendelkeznek. Az orvosi területen való alkalmazás során a megfelelő fényforrás kiválasztása függ az adott feladattól és a szükséges fényminőségtől.

Miért innovatívabb a LED technológia használata?

A LED (Light Emitting Diode) technológiát használni az orvosi fényforrások esetében, mint például az otoszkópok, oftalmoszkópok, dermatoszkópok és laringoszkópok, számos előnyt kínál az hagyományos világítású fényforrásokhoz képest. Az alábbiakban bemutatjuk ezeket az előnyöket:

1. Energiahatékonyság: A LED-ek rendkívül energiahatékonyak. A nagyon alacsony energiafogyasztásuknak köszönhetően kevesebb hőt termelnek, mint a hagyományos izzók vagy higanygőz-lámpák. Ez az energiahatékonyság hozzájárul az üzemeltetési költségek csökkentéséhez.

2. Hosszú élettartam: A LED-ek hosszabb élettartammal rendelkeznek, mint a hagyományos fényforrások. Általában több tízezer óráig is működhetnek anélkül, hogy cserélni kellene őket. Ez csökkenti a karbantartási költségeket és az eszközök leállási idejét.

3. Stabil fénykibocsátás: A LED-ek gyorsan bekapcsolnak és kikapcsolnak, és szinte azonnal elérnek maximális fényerőt. Emellett a LED-ek kiválóan ellenállnak a rezgéseknek és az ütéseknek, így stabil fénykibocsátást biztosítanak, ami különösen fontos az orvosi beavatkozások során.

4. Színhőmérséklet és színvisszaadás: A LED-ek lehetővé teszik a fény színvisszaadásának és a színhőmérséklet finomhangolását az adott feladathoz vagy beavatkozáshoz. Ez fontos lehet az orvosok és az egészségügyi szakemberek számára, mivel a megfelelő színhőmérséklet és színvisszaadás lehetővé teszi a jobb látási körülményeket és a pontosabb diagnosztizálást.

5. Környezetbarát: A LED-ek környezetbarátok, mivel kevesebb energiát fogyasztanak, és nem tartalmaznak káros anyagokat, mint például higany a higanygőz-lámpákban. Emellett a LED-ek könnyen újrahasznosíthatók.

6. Flexibilitás: A LED-ek kis méretűek és könnyen irányíthatók, ami lehetővé teszi az eszközök tervezői számára a kompakt és kreatív világításrendszerek kialakítását az orvosi berendezésekben.

7. Azonnali fény: A LED-ek azonnal felkapcsolnak és maximális fényerőt biztosítanak, így nincs szükségük felmelegedési időre. Ez fontos lehet az orvosi beavatkozások során, ahol gyorsan kell elérhetővé tenni a megfelelő fényforrást.

Ezen előnyök miatt a LED-technológia egyre inkább terjed az orvosi világítás területén. Az orvosok és a betegek számára kényelmes, hatékony és pontos megvilágítást biztosít, miközben hozzájárul az energiafogyasztás csökkentéséhez és a környezetvédelemhez is.

Nálunk az Ultragélnél, az otoszkópok, oftalmoszkópok, dermatoszkópok és laringoszkópok közül mindhárom fényforrást megtalálja!