Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
0
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

EKG gélek, EEG Kontakt paszták és Spray-k

Miért érdemes EEG pasztát alkalmazni  neurológiai vizsgálatok során?

Az EEG (elektroenkefalográfia) és az EMG (elektromiográfia) vizsgálatok során az elektromos aktivitást mérjük az agyban (EEG esetén) vagy az izmokban (EMG esetén). Az EEG paszta használata fontos szerepet játszik ezekben a vizsgálatokban a következő okok miatt:

1. **Jobb elektromos vezetőképesség:** Az EEG paszta segít javítani az elektromos vezetőképességet a bőr és az elektródák között. Ezáltal lehetővé teszi az elektródák jobb érintkezését a bőrrel, ami növeli az érzékelés érzékenységét és az elért jelek minőségét.

2. **Csökkenti a zajt:** Az EEG paszta segítségével csökkenthető a zaj és az interferencia, amelyeket a környezeti elektromos jelek, például a hálózati zaj vagy más eszközök okozhatnak. Ez fontos a pontos és megbízható jelek rögzítéséhez.

3. **Stabilabb rögzítés:** Az EEG paszta segíti az elektródák stabilabb rögzítését a bőrhöz képest, ami minimalizálja a mozdulatok vagy a környezeti tényezők által okozott jelzavarokat.

4. **Kényelem:** Az EEG paszta általában kényelmes anyag, amely nem okoz irritációt vagy kellemetlenséget a beteg számára, ami hosszabb vizsgálatok során is fontos.

Összességében az EEG paszta használata javítja az EEG és EMG vizsgálatok minőségét, megbízhatóságát és kényelmét.

 

Miért szükséges az ekg gél használata az ekg vizsgálatokhoz?

Az EKG (elektrokardiogram) gél használata fontos szerepet játszik az EKG vizsgálatok során, és számos okból indokolt:

1. **Elektromos vezetés javítása:** Az EKG gél segítségével javul az elektromos vezetés a bőr és az elektródák között. Ennek eredményeként az elektródák jobb érintkezése a bőrfelülettel növeli az érzékelés érzékenységét és javítja az elért jelek minőségét.

2. **Csökkenti a zajt:** Az EKG gél segíthet csökkenteni a zajt és az interferenciát, amelyet a környezeti elektromos jelek, például a hálózati zaj vagy más elektromos eszközök okozhatnak. Ez fontos a pontos és megbízható EKG jelek rögzítéséhez.

3. **Stabilabb rögzítés:** Az EKG gél segíti az elektródák stabilabb rögzítését a bőrhöz képest, ami minimalizálja a mozgás vagy más külső tényezők által okozott jelzavarokat.

4. **Kényelem:** Az EKG gél általában nem okoz irritációt vagy kellemetlenséget a beteg számára, még hosszabb vizsgálatok során sem.

5. **Bőr védelme:** Az EKG gél réteget képez a bőrön, ami segít megvédeni azt a potenciális irritáció vagy sérülés ellen, amelyet az elektródák közvetlen érintkezése okozhatna.

6. **Optimalizálja az EKG jelek minőségét:** Az EKG gél segíti az elektródák megfelelő pozícióban való rögzítését és az EKG jelek minőségének optimalizálását, ami fontos a pontos diagnózis és kezelés szempontjából.

Összességében az EKG gél használata elengedhetetlen az EKG vizsgálatokhoz, mivel javítja az elektródák érzékenységét és a jelzavarok csökkentését, ami lehetővé teszi a pontosabb és megbízhatóbb EKG eredmények elérését.

 

EKG gél helyett lehetséges sima víz, vagy pl. bőrfertőtlenítőszer használata?

Az EKG vizsgálatokhoz valódi alternatívája az EKG gélnek a víz vagy bőrfertőtlenítőszerek használata lehet bizonyos körülmények között. Azonban fontos megérteni, hogy ezek az alternatívák nem biztosítják ugyanazt a minőséget és pontosságot, mint az EKG gél.

1. **Víz használata:** A tiszta víz használata az elektromos vezetőképesség javítására bizonyos esetekben elfogadható lehet, különösen ha az EKG gél nem áll rendelkezésre. Azonban a víz általában nem olyan hatékony, mint az EKG gél a jelzavarok és zaj csökkentése terén, és nem biztosítja ugyanazt a stabil elektródakontaktust.

2. **Bőrfertőtlenítőszerek használata:** Bizonyos bőrfertőtlenítőszerek használata előtt az EKG elektródákat helyesen kell alkalmazni, hogy a bőrfertőtlenítőszerek ne maradjanak meg az elektródák alatt. Ezenkívül egyes bőrfertőtlenítőszerek maradványai zavarhatják az elektródák és a bőr közötti elektromos kapcsolatot.

Az EKG gél továbbra is a legmegfelelőbb választás az EKG vizsgálatokhoz, mivel kifejezetten tervezett a jelzavarok minimalizálására, az elektródák optimális érzékenységének biztosítására és a pontosabb eredmények elérésére. Ha azonban az EKG gél nem áll rendelkezésre, és nincs más választás, akkor a víz vagy bőrfertőtlenítőszerek bizonyos esetekben elfogadható alternatívák lehetnek, bár azok hatékonysága és megbízhatósága nem lesz ugyanolyan mint az EKG gél esetén.