Hírek

2024.07.15

Érdemes már a tervezési fázisban a kivitelezőnek és szállítónak egyeztetni!

Az egyik budpesti szakrendelőben azzal szembesültünk, hogy a kivitelező által felszerelt tartókonzolokra nem lehet felszerelni a RIMSA műtőlámpáit.

3 műtő egység került kialakításra, ahol nem volt megfelelő az előkészítés, azonban kollégáink leszedték a kivitelező által felrakott túlméretezett tartókonzolokat és sikeresen átalakították.

 

 

 

2024.05.08

Csepelen új eszközök beszérzésében vettünk részt, ahol a fül-orr-gégészeti rendelő megújult. 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő kezelőszék

 

A rendelő új kezeleőegységet, elektrokautert, kezelőszéket és kéziműszereket kapott.

 

Csepeli fül-orr-gégészeti rendelő átadás

2024.04.19

Az idei évben az fiatal sebészek (FISESZ) jócskán felülmúlták a tavalyi rendezvényüket programokban, létszámban, és a fő attrakcióban, az online skill képzésben amelyet összesen 4db LAPARO készülékkel végeztek.

A rendezvényen 3 Analytic és 1 3D virtual Apex modell állt rendelkezésre a résztvevőknek, ahol a fordulókat és a döntőt online is lehetett követni.

A rendezés nagyon profi volt, csakúgy mint a helyszín (Hotel Bál - Balatonalmádi), és a szervezés! Mindenki tette a dolgát, flottul zajlottak az események. ;)

A MEDTRONIC idén is szívesen kooperált az ULTRAGÉLLEL, így közösen vettünk részt a konferencián, ahol túlzás nélkül állíthatjuk, hogy nálunk igen nagy volt a "tolongás"! 

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

 

Az APEX modellel 3D-ben lehet szimulálni a műtéteket, az ANALYTIC szimulátorok kiválóan alkalmasak a 2D-ben való gyakorlásra.

 

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

A LAPARO a FISESZ legnagyobb bummja

2024.02.23

Az idei évben az ULTRAGÉL a konferencia egyik fő támogatójaként eszközökkel is támogatta az online 3 műtőből a közvetítéseket. 

Dr Dér János vezető operatőr a PUSEN új 7.5Fr szívó öblítő funkcióval rendelkező ureteroszkópjával végezte a kőzúzást, amelyet a résztvevők a konferenciateremből figyelhettek.

 

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Dr Dér János PUSEN 7.5Fr ureteroszkóp

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

 

És a lányok mindig szépek! :)

 

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

Minimál Invazív Eljárások az Urológiaban Ultragel stand

2024.02.07

A 140L-es Biobase HAST140 II gőzsterilizátorok mindenki legnagyobb megnyugvására megbízhatóan működnek a DPC-ben! 

 

Biobase HAST140 II gőzsterilizátor leírás

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
9
5
3
7
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

EKG gélek, EEG Kontakt paszták és Spray-k

Miért érdemes EEG pasztát alkalmazni  neurológiai vizsgálatok során?

Az EEG (elektroenkefalográfia) és az EMG (elektromiográfia) vizsgálatok során az elektromos aktivitást mérjük az agyban (EEG esetén) vagy az izmokban (EMG esetén). Az EEG paszta használata fontos szerepet játszik ezekben a vizsgálatokban a következő okok miatt:

1. **Jobb elektromos vezetőképesség:** Az EEG paszta segít javítani az elektromos vezetőképességet a bőr és az elektródák között. Ezáltal lehetővé teszi az elektródák jobb érintkezését a bőrrel, ami növeli az érzékelés érzékenységét és az elért jelek minőségét.

2. **Csökkenti a zajt:** Az EEG paszta segítségével csökkenthető a zaj és az interferencia, amelyeket a környezeti elektromos jelek, például a hálózati zaj vagy más eszközök okozhatnak. Ez fontos a pontos és megbízható jelek rögzítéséhez.

3. **Stabilabb rögzítés:** Az EEG paszta segíti az elektródák stabilabb rögzítését a bőrhöz képest, ami minimalizálja a mozdulatok vagy a környezeti tényezők által okozott jelzavarokat.

4. **Kényelem:** Az EEG paszta általában kényelmes anyag, amely nem okoz irritációt vagy kellemetlenséget a beteg számára, ami hosszabb vizsgálatok során is fontos.

Összességében az EEG paszta használata javítja az EEG és EMG vizsgálatok minőségét, megbízhatóságát és kényelmét.

 

Miért szükséges az ekg gél használata az ekg vizsgálatokhoz?

Az EKG (elektrokardiogram) gél használata fontos szerepet játszik az EKG vizsgálatok során, és számos okból indokolt:

1. **Elektromos vezetés javítása:** Az EKG gél segítségével javul az elektromos vezetés a bőr és az elektródák között. Ennek eredményeként az elektródák jobb érintkezése a bőrfelülettel növeli az érzékelés érzékenységét és javítja az elért jelek minőségét.

2. **Csökkenti a zajt:** Az EKG gél segíthet csökkenteni a zajt és az interferenciát, amelyet a környezeti elektromos jelek, például a hálózati zaj vagy más elektromos eszközök okozhatnak. Ez fontos a pontos és megbízható EKG jelek rögzítéséhez.

3. **Stabilabb rögzítés:** Az EKG gél segíti az elektródák stabilabb rögzítését a bőrhöz képest, ami minimalizálja a mozgás vagy más külső tényezők által okozott jelzavarokat.

4. **Kényelem:** Az EKG gél általában nem okoz irritációt vagy kellemetlenséget a beteg számára, még hosszabb vizsgálatok során sem.

5. **Bőr védelme:** Az EKG gél réteget képez a bőrön, ami segít megvédeni azt a potenciális irritáció vagy sérülés ellen, amelyet az elektródák közvetlen érintkezése okozhatna.

6. **Optimalizálja az EKG jelek minőségét:** Az EKG gél segíti az elektródák megfelelő pozícióban való rögzítését és az EKG jelek minőségének optimalizálását, ami fontos a pontos diagnózis és kezelés szempontjából.

Összességében az EKG gél használata elengedhetetlen az EKG vizsgálatokhoz, mivel javítja az elektródák érzékenységét és a jelzavarok csökkentését, ami lehetővé teszi a pontosabb és megbízhatóbb EKG eredmények elérését.

 

EKG gél helyett lehetséges sima víz, vagy pl. bőrfertőtlenítőszer használata?

Az EKG vizsgálatokhoz valódi alternatívája az EKG gélnek a víz vagy bőrfertőtlenítőszerek használata lehet bizonyos körülmények között. Azonban fontos megérteni, hogy ezek az alternatívák nem biztosítják ugyanazt a minőséget és pontosságot, mint az EKG gél.

1. **Víz használata:** A tiszta víz használata az elektromos vezetőképesség javítására bizonyos esetekben elfogadható lehet, különösen ha az EKG gél nem áll rendelkezésre. Azonban a víz általában nem olyan hatékony, mint az EKG gél a jelzavarok és zaj csökkentése terén, és nem biztosítja ugyanazt a stabil elektródakontaktust.

2. **Bőrfertőtlenítőszerek használata:** Bizonyos bőrfertőtlenítőszerek használata előtt az EKG elektródákat helyesen kell alkalmazni, hogy a bőrfertőtlenítőszerek ne maradjanak meg az elektródák alatt. Ezenkívül egyes bőrfertőtlenítőszerek maradványai zavarhatják az elektródák és a bőr közötti elektromos kapcsolatot.

Az EKG gél továbbra is a legmegfelelőbb választás az EKG vizsgálatokhoz, mivel kifejezetten tervezett a jelzavarok minimalizálására, az elektródák optimális érzékenységének biztosítására és a pontosabb eredmények elérésére. Ha azonban az EKG gél nem áll rendelkezésre, és nincs más választás, akkor a víz vagy bőrfertőtlenítőszerek bizonyos esetekben elfogadható alternatívák lehetnek, bár azok hatékonysága és megbízhatósága nem lesz ugyanolyan mint az EKG gél esetén.