Vércukor/Triglicerid/Koleszterin/Laktát meghatározó "Accutrend GCT Plus"

Vércukor/Triglicerid/Koleszterin/Laktát meghatározó "Accutrend GCT Plus"
Vércukor/Triglicerid/Koleszterin/Laktát meghatározó "Accutrend GCT Plus"
106 800 Ft
Nem vásárolható!
Összehasonlítás
Kedvencekhez
"Accutrend GCT Plus": korszerű, megbízható, új generációs könnyen kezelhető készülék vércukor, koleszterin ill. triglicerid mérésére.
Egy készülék – 4 mérési paraméter. Kardiovaszkuláris rizikófaktorok ellenőrzése percek alatt!
Vércukor, koleszterin triglicerid és laktát mérésére.
Önellenőrzésre is alkalmas.
A készlettartalma: készülék, elemek, tok, ujjbegyszúró, ujjbegyszúró lándzsa.
Ajánlom
Nyomtat
Kérdés a termékről
Részletek
Mérési idő: Mérési tartomány:
▪ vércukor 12 másodperc 1,1 – 33,3 mmol/L
▪ koleszterin 180 másodperc 3,88 – 7,76 mmol/L
▪ triglicerid 174 másodperc 0,80 – 6,86 mmol/L
▪ laktát 60 másodperc 0,8 – 21,7 mmol/L (vér érték)
0,7 – 26 mmol/L (plazma érték)
Beépített vér – plazma érték automatikus átváltási lehetőség!

A laktátmérésről általában:
A műtőben és az intenzív osztályona kórházi ellátás során a laktát, azaz a tejsav gyors meghatározása azonnali diagnosztikai segítséget jelent.
Mire való a vizsgálat?
A hipoxia (oxigénhiány) és más olyan állapotok kimutatására, amelyeknél a szövetekben a fokozott termelés vagy a csökkent leadás következtében tejsav halmozódik fel.
Mikor kell a vizsgálatot elvégezni?
A vizsgálatot akkor célszerű elvégezni, ha valakinek oxigénhiányra vagy a sav-bázis egyensúly felbomlására utaló tünetei vannak. (Ilyen tünetek lehetnek pl. szapora légzés, émelygés, verejtékezés.) Ezenkívül a vizsgálat segít az örökletes anyagcserezavar és a mitokondriumok működési rendellensségeinek diagnosztizálásában is.
A sportorvosi gyakorlatban, vagy a rehabilitáció során a vér laktátszintjének fizikai terhelés során történő ellenőrzése lehetővé teszi, hogy meghatározzuk a terhelés helyes intenzitását, valamint a terhelés és a regenerálódás helyes arányát.
A laktát mérésével az anaerob küszöb meghatározható, illetve monitorozható, ami hozzájárul az optimális rehabilitációhoz, a sportolók edzési tervének szakszerű kidolgozásához, és figyelmeztet az izmok túlfeszítettségére, egyben a sportsérülések fokozott veszélyére.

Mi az a koleszterin?
A koleszterin egy zsírfajta, ami a vérben található. A szervezetben rendkívül fontos és sokrétű feladatot lát el. Számos, a szervezetünket felépítő molekula alkotórésze. Koleszterinből készül a hormonok egy része, másrészt fontos szerepet tölt be a sejtfal felépítésében.
A koleszterint részben táplálék formájában juttatjuk be a szervezetünkbe, másrészt mi magunk, pontosabban a máj is állít elő koleszterint.
A vérben keringő koleszterinnek normális esetben, azaz az egészséges szervezetben mintegy 30 százaléka származik állati eredetű táplálékból, a többi „saját termék”.
A vérkeringésben két különböző koleszterinszállító anyag létezik. Ki ne hallott volna már a „jó” és „rossz” koleszterinről?
LDL – koleszterin („rossz” koleszterin):
Az LDL-koleszterin (low density lipoprotein) kis sűrűségű anyag, 45% koleszterint, trigliceridet, foszfolipidet és fehérjét tartalmaz.
A koleszterint a májból szállítja a sejteknek, ha viszont túl sok termelődik, és a sejtek keveset használnak fel belőle, akkor a koleszterin lerakódik az érfalba, ezért az LDL-koleszterint „veszélyeztető koleszterinnek” is nevezik. A magas szérum koleszterinszint általában magas LDL-szintet is jelent.
HDL – koleszterin („jó” koleszterin):
A HDL-koleszterin (high density lipoprotein), vagy magyarul nagy sűrűségű lipoprotein, 50% fehérjét, kevés koleszterint, trigliceridet és foszfolipidet tartalmaz. Szerepe abban áll, hogy a már lerakódott koleszterint az érfalból visszaszállítja a májba, ami ott lebomlik, végül a beleken keresztül távozik.
Az érelmeszesedés szempontjából tehát nemcsak a vér koleszterinszintje, hanem az egyes koleszterin-részek egymáshoz viszonyított aránya is fontos. A laborértékek elemzésekor a legfontosabb az LDL és a HDL aránya, mely nem lehet magasabb 3,5-nél.
Magas koleszterin szint
Ha folytonosan magas a koleszterin szint a vérben, ez lassan lerakódik az erek falaira és plakkokat képez. A plakkok, ahogy egyre nagyobbak, annál jobban elzárják az ereket, vagy a plakk egy része leválhat és vérrög képződéséhez vezethet. Ezek a folyamatok a véráramlás csökkenéséhez, vagy teljes
megszűnéséhez vezetnek. Ha az elzáródás a szívben történik, akkor szívrohamról beszélünk, ha az agyban, akkor szélütésről.
A koleszterin nem az egyetlen felelőse az erek elzáródásának, hanem szintén közrejátszhat a magas vérnyomás, cukorbetegség, dohányzás, túlsúly és az aktív mozgás, vagy torna hiánya.
Mi okozhat magas koleszterin szintet?
- a genetikailag öröklődő zsír-anyagcserezavarok
- az egyéb szervek – a pajzsmirigy, máj és vese – megbetegedései
- a helytelen, túl zsíros táplálkozás
- a mozgáshiányos életmódAmennyiben egyéb kiegészítő információt szeretne, kérjük bizalommal keresse munkatársainkat! info@ultragel.hu
Adatok
Cikkszám
UG639769
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!