Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
6
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

STERILIZÁTOROK - Hőlégsterilizátorok, Autoklávok / Gőzsterilizátorok, Sterilizációs fóliák, Ágytálmosók

A legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel (gőz) történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizálás magas hőmérsékleten, száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás a vízgőz által generált magas hőmérsékleten és nyomáson végzett sterilizálásra utal.

A sterilizálás az a folyamat, amelynek során az összes mikroorganizmust elpusztítják, inaktiválják vagy eltávolítják egy adott termékről vagy felületről, akár vegetatív, akár spórás állapotban. Más szavakkal, ez az élet minden formájának elpusztítása, beleértve a bakteriális spórákat, vírusokat és prionokat.

A sterilizálásnak két fő módja van: fizikai módszer és kémiai módszer. A fizikai módszerek főként hő-, szűrési és sugárzási módszereket foglalnak magukban. A hő felhasználásának többféle típusa van; száraz hő, nedves hő, tyndallizálás stb. 

 

Mi a különbség a száraz hő és a nedves hő sterilizálás között?
A száraz hővel történő sterilizálás száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás nedves körülmények között történik. Emellett a száraz hősterilizálás magas hőmérsékletet, míg a nedves hővel történő sterilizálás vízgőz által generált magas hőmérsékletet és nagy nyomást használ. Tehát ez a legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között.

Ezenkívül egy másik különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizáláshoz viszonylag több időre van szükség, míg a nedves hővel történő sterilizáláshoz viszonylag kevesebb idő szükséges. Ezenkívül a forró levegős módszert a legszélesebb körben használják száraz hővel történő sterilizáláshoz, míg az autoklávot a nedves hővel történő sterilizáláshoz.

Milyen eszközöket lehet a hőlégsterilizátroban sterilizálni?

A hőlégsterilizátorok olyan eszközök sterilizálására szolgálnak, amelyek hőálló anyagból készülnek és ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Ezek között szerepelnek:

1. **Fém eszközök**: Például ollók, csipeszek, fogók, szikék és más fém orvosi eszközök.

2. **Üveg eszközök**: Például kötszertartó

3. **Kerámia eszközök**

4. **Hőálló műanyagok**: Bizonyos típusú műanyagok is ellenállnak a hőlégsterilizáció során fellépő magas hőmérsékletnek, de csak azok, amelyek kifejezetten erre a célra tervezettek.

Fontos megjegyezni, hogy a hőlégsterilizátorok nem alkalmasak minden típusú orvosi eszköz sterilizálására. Például nem használhatók olyan műanyagok, amelyek nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek, sem pedig olyan elektronikus eszközök, amelyek károsodhatnak a hőhatás miatt. Ezeket a tárgyakat más típusú sterilizálási módszerekkel kell sterilizálni, például gőzsterilizációval vagy vegyszeres sterilizálással. Fontos, hogy az adott orvosi eszközök sterilizálására megfelelő módszert válasszunk, és betartsuk a gyártó ajánlásait és az egészségügyi szabályozásokat.

Miben jobb egy autokláv sterilizátor összehasonlítva egy hőlégsterilizátorral?

Az autokláv sterilizátor és a hőlégsterilizátor hatékony készülékek az orvosi eszközök sterilizálására, azonban vannak olyan különbségek és előnyök, amelyek az egyiket a másiknál jobbá tehetik bizonyos körülmények között. Íme néhány előny, amiért az autokláv sterilizátor lehet vonzóbb:

1. **Hatékonyság**: Az autokláv általában hatékonyabb sterilizációt tesz lehetővé, mivel magas nyomású gőzt használ, amely hatékonyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, beleértve a baktériumokat, vírusokat és gombákat is. A gőz egyenletesen elterjed a sterilizálandó eszközökön, így a sterilizáció még megbízhatóbb lehet.

2. **Univerzalitás**: Az autoklávok sokféle anyagú és típusú eszközt képesek sterilizálni, beleértve a műanyagokat és az elektronikus eszközöket is, amelyek nem alkalmasak a hőlégsterilizációra.

3. **Rövidebb ciklusidő**: Az autoklávok általában rövidebb idő alatt képesek elvégezni a sterilizációt, mint a hőlégsterilizátorok. Ez időmegtakarítást jelenthet az orvosi rendelőkben és kórházakban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindkét sterilizációs módszernek megvannak a maga előnyei és korlátai, és a választás az adott alkalmazási területtől, az eszközöktől és az igényektől függ. Például az autoklávok magasabb költségekkel és bonyolultabb működéssel járhatnak, míg a hőlégsterilizátorok egyszerűbbek és olcsóbbak lehetnek, de korlátozottabbak az alkalmazható anyagok tekintetében.

A hőlégsterilizátorba csomagolva vagy csomagolás nélkül teszik be az orvosi eszközöket?

Általában a hőlégsterilizátorba csomagolatlan orvosi eszközöket tesznek be. A hőlégsterilizáció során a magas hőmérsékletű levegő áramlása biztosítja az eszközök sterilizációját, és a csomagolás akadályozhatja a hő hatékony elterjedését az eszközök felületén.

Azonban vannak olyan speciális esetek, amikor csomagolt orvosi eszközöket lehet hőlégsterilizálni. Például léteznek olyan hőlégsterilizációs folyamatok, amelyek speciális csomagolási technikákat alkalmaznak, például pára permeábilis csomagolásokat, amelyek lehetővé teszik a gőz behatolását és az eszközök hatékony sterilizálását.

Az orvosi intézményeknek és a sterilizációs egységeknek mindig fontos konzultálniuk a sterilizációs folyamatot végző szakemberekkel vagy a gyártókkal, hogy megfelelően megértsék az adott eszközök sterilizálására vonatkozó ajánlásokat és előírásokat. A sterilizálási folyamat során mindig fontos biztosítani a megfelelő sterilizációs feltételeket és a betartást az egészségügyi szabályozásoknak és az iparági szabványoknak megfelelően.

 

-6%
Műszermosogató Tuttnauer Tiva 2 - 65L
3 362 205 Ft + áfa = 4 270 000 Ft  
3 148 819 Ft + áfa = 3 999 000 Ft