Nitril kesztyűk, Steril kesztyűk, Latex kesztyűk

Közvetlen beszerzésű nitril vizsgálókesztyűink egyenesen az INTCO gyárából érkeznek, akik bizonyítottan minőségi termékeivel közkedveltek a magyar egészségügyben.

A MAXTER kesztyűk között egészen biztosan megtalálja azt a modellt amit keres!


Steril kesztyűink beszállítója a MERCATOR MEDICAL és a SEMPERMED akinek termékeit több neves magánegészségügyi partnerünk is használja

Tovább

Latex kesztyűk:
A legnépszerűbb orvosi kesztyűket természetes kaucsukból készítik. Ez a teherbíró és rugalmas anyag nagyon jól véd a vérből származó patogének és a veszélyes vegyszerek egy részével szemben. Számos felhasználó véleménye szerint az ilyen kesztyűk kényelmesebbek a nitril és vinil kesztyűknél. A latexgyártás jelenleg 90%-ban Ázsiában folyik. Széles színskálában gyártják őket, aminek köszönhetően a szükségleteknek, a személyzet preferenciáinak, valamint a létesítmény stílusának megfelelően lehet kiválasztani őket.

A latexkesztyű jellemzői:
rendkívül rugalmas és puha,
tartós és kényelmesen használható,
kitűnő, a felhasználónak "második bőr" érzését adó finom tapintás.
A latex, amelyből a kesztyűket gyártják, természetes nyersanyag, de fennáll az 1. típusú allergia kockázata.

Nitril kesztyű:
A nitril, azaz akrilnitril-butadién kaucsuk (NBR) szerves vegyületekből készült anyag. Gyártási folyamatát úgy módosították, hogy felveszi a versenyt a természetes kaucsukgumival. A nitrilkesztyű ideális alternatívát jelent a természetes gumiból készült kesztyűkkel szemben.

A nitrilkesztyű:
nem tartalmaz latexfehérjéket, biztonságos a latexallergiások számára,
a vulkanizáláshoz használt kémiai vulkanizálásgyorsító-tartalma minimális,
jó gátló tulajdonságokkal rendelkezik a vegyi anyagokkal szemben.
A minimalizált kémiaigyorsító-tartalom csökkenti a IV. típusú allergia előfordulását.

Vinil kesztyűk:
A rendkívül tartós orvosi kesztyűk lágyított polivinil-kloridból, azaz PVC-ből készülnek. A vinil jó védelmet nyújt a vegyi anyagokkal és készítményekkel, valamint a testnedvekkel (beleértve a vért is) való szennyeződéssel szemben. A vinil egy PVC műanyag egy típusa. Tulajdonságainak köszönhetően a polivinil-kloridot (PVC) széles körben használják számos iparágban. A vinilkesztyűk bőrbarátok az I. és IV. típusú allergiára hajlamos felhasználók számára.

Fólia kesztyűk:
A polietilénből készült kesztyű alapvető védelmet nyújt az alacsony kockázatú munkáknál. Inkább vészhelyzeti akadálynak, mintsem hatékony védelemnek minősülnek. A legtöbb ilyen típusú kesztyű élelmiszerrel való érintkezéshez engedélyezett (PZH tanúsítás).

 

Tovább