Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
4
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

"Hideg-Meleg" - sport gélek / fagyasztó spray-k / hűtő bandázsok / gélpárnák


Jegeltük a problémát!

 





Félrelépés tanácsadó...


A sportsérülések előkelő helyen szerepelnek a mozgásszervi sérülések listáján, és ezen a téren különösen veszélyeztettek a tapasztalatlan, kezdő sportolók és a magukat régi formában elképzelő újrakezdők.


Sérülést azonban nem csak sportolás során lehet szerezni! A baj bárhol és bárkivel megtörténhet. Otthon, munkahelyen, túrázás és kirándulás alatt is keletkezhetnek kisebb-nagyobb zárt sérülések. Meghúzódhat, zúzódhat vagy kificamodhat a boka, a térd, a csukló vagy egyéb ízület.

 

Sportsérülés = sportról való lemondás?



Egy kis elmélet: a húzódás, a zúzódás és a ficam


Húzódás során az izmok a túlzott megterhelés hatására tartósan összehúzódnak, görcsbe rándulnak. Mindehhez elég egy elhibázott mozdulat, amit követően hirtelen az izomláznál jelentősebb fájdalom lép fel; emellett izommerevség és gyulladás is tapasztalható.




Zúzódás általában valamilyen külső erőbehatásra (pl. ütés, rúgás) keletkezik, és az izomrostkötegek szerkezetének kisebb-nagyobb mértékű roncsolódásával jár. Szemmel látható vörösödés és lila foltok jönnek létre, és jelentős fájdalmat érez a mozgásában is korlátozottá vált sérült.

 

Ficam esetén a túlzott erőbehatás következtében az ízületi fej elhagyja az ízületi árkot, és az ízületi szalagok megsérülnek. A ficam ízületi merevséggel és intenzív fájdalommal jár. A sérült tájék dagadt és véraláfutásos, sok esetben szabad szemmel látható az érintett terület deformálódása. Első teendő az elmozdult ízvégek helyretétele és a sérült szalagok helyreállítása, ha kell, akkor műtéti úton.

 

Ha már megtörtént a baj, szakszerűen kell cselekednünk! 



Mit lehet tenni annak érdekében, hogy minimalizáljuk a későbbi károsodást? Hogyan segíthetjük elő a gyógyulást, vagy egyszerűen csak mit tehetünk azért, hogy kevesebb fájdalmat kelljen átélnünk addig, amíg eljutunk az orvoshoz?

 

A teendők 4 tanács formájában foglalhatók össze. A könnyebb megjegyzés érdekében az angol és a német nyelvterületen is születtek betűszavak. A németeknél mint PECH-szabály, az angoloknál mint RICE-szabály ismert az, hogy mit kell tenni húzódás, zúzódás vagy ficam esetén

1, Szünetet tartani

2, Hűteni

3, Elasztikus kötéssel rögzíteni

4, MLehetőleg megemelni és felpócolni a sérült testrészt



Mi az előnye, ha hűtjük a sérült testrészt?



    • A hideg lassítja az agynak küldött fájdalom-üzeneteket, így fájdalomcsillapító hatású.

    • A hideg szűkíti a gyulladás miatt kitágult és áteresztővé vált ereket. Az érösszehúzódást követően az erekből való folyadék-kiszivárgás csökken, a duzzanat lohadni kezd.

    • A hideghatás hozzájárul a vérömlenyek kialakulásának a megelőzéséhez.

    • Ha “csak” hideget adunk a fájó testrésznek, akkor nem kell számolni a szintetikus hatóanyagú gyógyszerek jelentette mellékhatásokkal.


Borítókép: Tedd és ne tedd: a jegelés helyes alkalmazása


Mi a leghatásosabb módszer a hűtésre?


A „hidegterápia” akkor hatékony, ha az gyorsan és jelentősen csökkenti a bőr hőmérsékletét. Erre a célra a vizes zsebkendő vagy a nedves konyharuha kevésnek bizonyul.

 

Érdemes speciális, optimális méretű, a hűtendő testrészhez könnyen illeszkedő gélpárnát alkalmazni.

 

Az ULTRAGEL saját gyártású HOT&COLD Hideg/Meleg gélpárna a hűtőszekrényben vagy a fagyasztóban is lehűthető, és „készenlétben” tartható. 

 

Hidegterápia során körülbelül 15 perc alatt a bőr hőmérsékletének az átlagos 34 °C-ról körülbelül 15 °C-ra kell csökkennie, ezt követően a gélpárna levehető. Ideális esetben a létrejött fájdalomcsillapító hatás akár 2-3 órán át fennmaradhat.

 
INSTANT JÉG
457 Ft + áfa = 580 Ft