Szűrés

Hírek

2023.11.08 11:14

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
0
6
0
4
3

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Vérnyomásmérők (digitális, órás, okos, mandzsetták, stb.

A mérési eszközöknek elnevezett kategóriában található termékeink esetében töb termék valójában mér és diagnosztizál egyben. A vérnyomásmérőket tekintve igyekeztünk olyan termékpalettát összeállítani, amelyben az egykezes, hagyományos  manométeres/órás kézi vérnyomásmérőtől az okos vérnyomásmérőig elég széles skálán lehet válogatni. A kézi manométeres vérnyomásmérők esetében a meghibásodás egyik legnagyobb rizikófaktora a törés, amelyet általában leeséskor szenvednek el az eszközök. Erre az esetre javasoljuk olyan készülék megvásárlását, amelynek káváját már egy gumigyűrű védi. A kézi manométeres vérnyomásmérők rendelhetők latex mentes gumipumpával és kalibrált vérnyomásmérő mandzsettával is. A felkaron mérő digitális vérnyomásmérő készülékekről manapság már kijelenthető, hogy nagy átlagban megbízhatóan és pontosan mérnek. A legfontosabb alkatrészek, mint pl. mikrochip, motor/kompresszor, kijelző mindegyik eszközben nagyon hasonló. A mi kínálatunkban is megtalálható a legismertebb Omron brand, vagy az olasz Moretti és Gima készülékek amelyek megbízhatóan végzik a mindennapi méréseket. A vérnyomásmérő mandzsetták az olasz Gima partnerünk termékei, amelyek mindig pontos eredményt fognak garantálni. Manapság már minden egyre "okosabb", így van ez a vérnyomásmérőkkel is, ezért születtek meg az okos vérnyomásmérők. Ebben az okosodó környezetben, ezek az eszközök automatikusan küldik az értékeket a számítógépre, telefonra, stb. Minden azonnal digitalizálható, nem kell külön bajlódni a "kábel-mentés-átment?, stb." feladatokkal. 
Vérnyomásmérés szívritmuszavar esetén :
A magyar felnőtt lakosság közel felének vannak vérnyomás problémái. Általában ezt egyáltalán nem észlelik, mert nincsenek látványos tüneteik, ezért nem tartják magukat betegnek.

A szív- és érrendszer szervezetünk egyik legfontosabb pillére.
Annak érdekében, hogy állapotoddal tisztában lehess és időben kezdjél megoldást találni a szív- és érrendszeri problémákra, célszerű rendszeresen ellenőrizni/ ellenőriztetni a keringési rendszert akkor is, amikor még nincsenek tünetek.

A magas vérnyomás legtöbbször nem okoz fájdalmat, ezért a beteg sokszor nem is tud róla, vagy hajlamos a kezelését elhanyagolni. Nem véletlenül hívják a betegséget néma gyilkosnak (silent killer). Nagyon gyakran a szövődmények jelentkezésekor derül ki, hogy az illető tünetei már előrehaladottak, így a kezelés is nehezedik.

Az egészséges betegségtudat kialakítása abban segít, hogy reálisan felmérjük állapotunkat és tudjuk, hogy időben tennünk kell azért, hogy amennyire lehet megelőzzük az állapot romlást.A kezeletlen magas vérnyomás szövődményei:
A kezeletlen, vagy hosszabb időn keresztül tartó magas vérnyomás az artériák szövet-állagának megváltozásához, szűkületéhez, végső esetben elzáródásához is vezethetnek. Mivel az artáriák az egész szervezetet behálózzák, a késői szövődmények szervenként, azok elégtelen működésében nyilvánulnak meg, hiszen  véráramlás már nem lesz megfelelő. Az érfalakon lerakódott zsír, az érfalak rugalmasságának csökkenése mind mind egy egy olyan rizikófaktor, amely végső soron azt a kockázatot növeli, hogy túl sokáig fogunk szeretteink környezetében maradni...

Szövődmény lehet az stroke /agyérgörcs, az agyi erek megrepedése, mely akár végzetes kimenetelű agyvérzést is okozhat. Befolyásolhatja a veseműködést, melynek következménye lehet a keringés és kiválasztás elégtelensége. Elégtelenné válik a koszorúér keringése, végső állapotban kialakulhat a szívinfarktus. A végtagi erek szűkülete akár amputációhoz is vezethet. A szem érkárosodása pedig látásromlást, súlyosabb esetben vakságot okozhat. 

A szervezet csodálatossága, hogy komplex módon működik, minden mindennel össze függ. Nem attól halunk meg, hogy elszívunk egy cigarettát, vagy egyszer magas volt a vérnyomásunk. A problémák akkor kezdődnek, amikor a negatív tényezők rendszereződnek és állandósulnak. Amikor egy szervünkön már a tüneteket észleljük (pl. vese, stroke, stb.), ez intő jelnek kelle lennie ahhoz, hogy ne csak mondogassuk, de valóban felismerjük, hogy itt egy folyamat már elindult!

Általánosságban, a vérnyomásmérő készülékek a magas vérnyomás diagnózisának felállításában segítenek, amit a vérnyomás folyamatos monitorozása tesz szükségessé.

Két féle vérnyomásmérési módszer?
A vérnyomásmérés két módszerrel történhet.

Az auszkultációs vagy hagyományos módszer a vérnyomást a Korotkov-hangok figyelésével, felfújható mandzsettával figyeli a felkar körül, a szívvel megközelítőleg függőleges magasságban, általában higany milliméterhez (Hgmm) rögzítve.

A mandzsetta manuálisan beállítható és felfújható, amíg az artéria teljesen el nem záródik (körülbelül 30 Hgmm-rel a szisztolés nyomás felett). Ezután a mandzsetta nyomása lassan megszűnik. Amikor a vér elkezd átfolyni az artérián, a turbulens áramlás a pulzus lüktetését hozza létre (első Korotkov hang). Az a nyomás, amelyen ezt a hangot először észlelik, a szisztolés vérnyomás. A mandzsetta nyomása mindaddig engedhető, amíg a diasztolés vérnyomás elérésekor már nem észlelhető hang.

Az oszcillometrikus módszer egy elektronikus nyomásérzékelőt használ numerikus vérnyomás-leolvasással. A legtöbb esetben a mandzsettát egy elektromosan működtetett pumpa és szelep fújja fel és engedi ki. A mandzsettát először a szisztolés vérnyomás feletti nyomásra fújják fel, majd a nyomást a diasztolés nyomás alá csökkentik. Amint a véráramlás részben újraindul, a mandzsetta nyomása periodikusan változik a brachialis artéria ciklikus tágulásával és összehúzódásával szinkronban. A szisztolés és diasztolés nyomásértékek kiszámítása a nyers adatokból történik egy algoritmus segítségével.