News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
9
5
5
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

STERILIZERS - Heat sterilizers, Autoclaves / steam sterilizers, sterilization films, bedpan washers

A legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel (gőz) történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizálás magas hőmérsékleten, száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás a vízgőz által generált magas hőmérsékleten és nyomáson végzett sterilizálásra utal.

A sterilizálás az a folyamat, amelynek során az összes mikroorganizmust elpusztítják, inaktiválják vagy eltávolítják egy adott termékről vagy felületről, akár vegetatív, akár spórás állapotban. Más szavakkal, ez az élet minden formájának elpusztítása, beleértve a bakteriális spórákat, vírusokat és prionokat.

A sterilizálásnak két fő módja van: fizikai módszer és kémiai módszer. A fizikai módszerek főként hő-, szűrési és sugárzási módszereket foglalnak magukban. A hő felhasználásának többféle típusa van; száraz hő, nedves hő, tyndallizálás stb. 

 

Mi a különbség a száraz hő és a nedves hő sterilizálás között?
A száraz hővel történő sterilizálás száraz körülmények között, míg a nedves hővel történő sterilizálás nedves körülmények között történik. Emellett a száraz hősterilizálás magas hőmérsékletet, míg a nedves hővel történő sterilizálás vízgőz által generált magas hőmérsékletet és nagy nyomást használ. Tehát ez a legfontosabb különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között.

Ezenkívül egy másik különbség a száraz hővel és a nedves hővel történő sterilizálás között az, hogy a száraz hővel történő sterilizáláshoz viszonylag több időre van szükség, míg a nedves hővel történő sterilizáláshoz viszonylag kevesebb idő szükséges. Ezenkívül a forró levegős módszert a legszélesebb körben használják száraz hővel történő sterilizáláshoz, míg az autoklávot a nedves hővel történő sterilizáláshoz.

Milyen eszközöket lehet a hőlégsterilizátroban sterilizálni?

A hőlégsterilizátorok olyan eszközök sterilizálására szolgálnak, amelyek hőálló anyagból készülnek és ellenállnak a magas hőmérsékletnek. Ezek között szerepelnek:

1. **Fém eszközök**: Például ollók, csipeszek, fogók, szikék és más fém orvosi eszközök.

2. **Üveg eszközök**: Például kötszertartó

3. **Kerámia eszközök**

4. **Hőálló műanyagok**: Bizonyos típusú műanyagok is ellenállnak a hőlégsterilizáció során fellépő magas hőmérsékletnek, de csak azok, amelyek kifejezetten erre a célra tervezettek.

Fontos megjegyezni, hogy a hőlégsterilizátorok nem alkalmasak minden típusú orvosi eszköz sterilizálására. Például nem használhatók olyan műanyagok, amelyek nem ellenállnak a magas hőmérsékletnek, sem pedig olyan elektronikus eszközök, amelyek károsodhatnak a hőhatás miatt. Ezeket a tárgyakat más típusú sterilizálási módszerekkel kell sterilizálni, például gőzsterilizációval vagy vegyszeres sterilizálással. Fontos, hogy az adott orvosi eszközök sterilizálására megfelelő módszert válasszunk, és betartsuk a gyártó ajánlásait és az egészségügyi szabályozásokat.

Miben jobb egy autokláv sterilizátor összehasonlítva egy hőlégsterilizátorral?

Az autokláv sterilizátor és a hőlégsterilizátor hatékony készülékek az orvosi eszközök sterilizálására, azonban vannak olyan különbségek és előnyök, amelyek az egyiket a másiknál jobbá tehetik bizonyos körülmények között. Íme néhány előny, amiért az autokláv sterilizátor lehet vonzóbb:

1. **Hatékonyság**: Az autokláv általában hatékonyabb sterilizációt tesz lehetővé, mivel magas nyomású gőzt használ, amely hatékonyan elpusztítja a mikroorganizmusokat, beleértve a baktériumokat, vírusokat és gombákat is. A gőz egyenletesen elterjed a sterilizálandó eszközökön, így a sterilizáció még megbízhatóbb lehet.

2. **Univerzalitás**: Az autoklávok sokféle anyagú és típusú eszközt képesek sterilizálni, beleértve a műanyagokat és az elektronikus eszközöket is, amelyek nem alkalmasak a hőlégsterilizációra.

3. **Rövidebb ciklusidő**: Az autoklávok általában rövidebb idő alatt képesek elvégezni a sterilizációt, mint a hőlégsterilizátorok. Ez időmegtakarítást jelenthet az orvosi rendelőkben és kórházakban.

Fontos azonban megjegyezni, hogy mindkét sterilizációs módszernek megvannak a maga előnyei és korlátai, és a választás az adott alkalmazási területtől, az eszközöktől és az igényektől függ. Például az autoklávok magasabb költségekkel és bonyolultabb működéssel járhatnak, míg a hőlégsterilizátorok egyszerűbbek és olcsóbbak lehetnek, de korlátozottabbak az alkalmazható anyagok tekintetében.

A hőlégsterilizátorba csomagolva vagy csomagolás nélkül teszik be az orvosi eszközöket?

Általában a hőlégsterilizátorba csomagolatlan orvosi eszközöket tesznek be. A hőlégsterilizáció során a magas hőmérsékletű levegő áramlása biztosítja az eszközök sterilizációját, és a csomagolás akadályozhatja a hő hatékony elterjedését az eszközök felületén.

Azonban vannak olyan speciális esetek, amikor csomagolt orvosi eszközöket lehet hőlégsterilizálni. Például léteznek olyan hőlégsterilizációs folyamatok, amelyek speciális csomagolási technikákat alkalmaznak, például pára permeábilis csomagolásokat, amelyek lehetővé teszik a gőz behatolását és az eszközök hatékony sterilizálását.

Az orvosi intézményeknek és a sterilizációs egységeknek mindig fontos konzultálniuk a sterilizációs folyamatot végző szakemberekkel vagy a gyártókkal, hogy megfelelően megértsék az adott eszközök sterilizálására vonatkozó ajánlásokat és előírásokat. A sterilizálási folyamat során mindig fontos biztosítani a megfelelő sterilizációs feltételeket és a betartást az egészségügyi szabályozásoknak és az iparági szabványoknak megfelelően.

 

-6%
Műszermosogató Tuttnauer Tiva 2 - 65L
4 270 000 Ft 
3 999 000 Ft