Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Gloves, Masks, Shoe Covers

Közvetlen beszerzésű latex, nitril és steril vizsgálókesztyűink négy beszállítóttól érkeznek:

INTCO - Kína egyik legismertebb kesztyűgyártója, a hazai felhasználók közül az egyik legnagyobb a Semmelweiss Egyetem.

A MAXTER kesztyűk között egészen biztosan megtalálja azt a modellt amit keres, hiszen az egészségügyi felhasználásra készült termékei széles választékot biztosítanak, remek ár/érték arányban.


MERCATOR brandje az egyik legismertebb márkává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. Széles termékportfólió, szigorú minőségi szabványok szerinti megfelelés, versenyképes árak jellemzik. Tapasztalataink alapján partnereink nagyon kedvelik a steril kesztyűk portfólióját.

A SEMPERMED világviszonylatú ismertsége, minősége és megbízhatósága nem jelent kérdést.

NITRIL

A nitril, másként butadién-akril-nitril gumi (NBR), egy szerves vegyületekből készült anyag. Ennek a nyersanyagnak a gyártási folyamatát úgy módosították, hogy versenyezni tudja a természetes kaucsuk gumival. A nitril kesztyű, a gyakran szintetikus latex kesztyűnek nevezett, természetes műanyagból készült kesztyű tökéletes alternatívája.

LATEX

Természetes alapanyagára tekintettel a latex kesztyű biológiailag lebomló és környezetbarát. A latexben lévő fehérje I. típusú allergiát válthat ki, ezért nem ajánlott allergiára hajlamos személyek számára.

Latex kesztyűk:
A legnépszerűbb orvosi kesztyűket természetes kaucsukból készítik. Ez a teherbíró és rugalmas anyag nagyon jól véd a vérből származó patogének és a veszélyes vegyszerek egy részével szemben. Számos felhasználó véleménye szerint az ilyen kesztyűk kényelmesebbek a nitril és vinil kesztyűknél. A latexgyártás jelenleg 90%-ban Ázsiában folyik. Széles színskálában gyártják őket, aminek köszönhetően a szükségleteknek, a személyzet preferenciáinak, valamint a létesítmény stílusának megfelelően lehet kiválasztani őket.

A latexkesztyű jellemzői:
rendkívül rugalmas és puha,
tartós és kényelmesen használható,
kitűnő, a felhasználónak "második bőr" érzését adó finom tapintás.
A latex, amelyből a kesztyűket gyártják, természetes nyersanyag, de fennáll az 1. típusú allergia kockázata.

Nitril kesztyű:
A nitril, azaz akrilnitril-butadién kaucsuk (NBR) szerves vegyületekből készült anyag. Gyártási folyamatát úgy módosították, hogy felveszi a versenyt a természetes kaucsukgumival. A nitrilkesztyű ideális alternatívát jelent a természetes gumiból készült kesztyűkkel szemben.

A nitrilkesztyű:
nem tartalmaz latexfehérjéket, biztonságos a latexallergiások számára,
a vulkanizáláshoz használt kémiai vulkanizálásgyorsító-tartalma minimális,
jó gátló tulajdonságokkal rendelkezik a vegyi anyagokkal szemben.
A minimalizált kémiaigyorsító-tartalom csökkenti a IV. típusú allergia előfordulását.

Vinil kesztyűk:
A rendkívül tartós orvosi kesztyűk lágyított polivinil-kloridból, azaz PVC-ből készülnek. A vinil jó védelmet nyújt a vegyi anyagokkal és készítményekkel, valamint a testnedvekkel (beleértve a vért is) való szennyeződéssel szemben. A vinil egy PVC műanyag egy típusa. Tulajdonságainak köszönhetően a polivinil-kloridot (PVC) széles körben használják számos iparágban. A vinilkesztyűk bőrbarátok az I. és IV. típusú allergiára hajlamos felhasználók számára.

Fólia kesztyűk:
A polietilénből készült kesztyű alapvető védelmet nyújt az alacsony kockázatú munkáknál. Inkább vészhelyzeti akadálynak, mintsem hatékony védelemnek minősülnek. A legtöbb ilyen típusú kesztyű élelmiszerrel való érintkezéshez engedélyezett (PZH tanúsítás).