News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
9
7
5
9

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Gloves (Nitrile, sterile, Latex), masks, shoe covers

Közvetlen beszerzésű latex, nitril és steril vizsgálókesztyűink négy beszállítóttól érkeznek:

INTCO - Kína egyik legismertebb kesztyűgyártója, a hazai felhasználók közül az egyik legnagyobb a Semmelweiss Egyetem.

A MAXTER kesztyűk között egészen biztosan megtalálja azt a modellt amit keres, hiszen az egészségügyi felhasználásra készült termékei széles választékot biztosítanak, remek ár/érték arányban.


MERCATOR brandje az egyik legismertebb márkává nőtte ki magát az elmúlt évtizedben. Széles termékportfólió, szigorú minőségi szabványok szerinti megfelelés, versenyképes árak jellemzik. Tapasztalataink alapján partnereink nagyon kedvelik a steril kesztyűk portfólióját.

A SEMPERMED világviszonylatú ismertsége, minősége és megbízhatósága nem jelent kérdést.

NITRIL

A nitril, másként butadién-akril-nitril gumi (NBR), egy szerves vegyületekből készült anyag. Ennek a nyersanyagnak a gyártási folyamatát úgy módosították, hogy versenyezni tudja a természetes kaucsuk gumival. A nitril kesztyű, a gyakran szintetikus latex kesztyűnek nevezett, természetes műanyagból készült kesztyű tökéletes alternatívája.

LATEX

Természetes alapanyagára tekintettel a latex kesztyű biológiailag lebomló és környezetbarát. A latexben lévő fehérje I. típusú allergiát válthat ki, ezért nem ajánlott allergiára hajlamos személyek számára.

Latex kesztyűk:
A legnépszerűbb orvosi kesztyűket természetes kaucsukból készítik. Ez a teherbíró és rugalmas anyag nagyon jól véd a vérből származó patogének és a veszélyes vegyszerek egy részével szemben. Számos felhasználó véleménye szerint az ilyen kesztyűk kényelmesebbek a nitril és vinil kesztyűknél. A latexgyártás jelenleg 90%-ban Ázsiában folyik. Széles színskálában gyártják őket, aminek köszönhetően a szükségleteknek, a személyzet preferenciáinak, valamint a létesítmény stílusának megfelelően lehet kiválasztani őket.

A latexkesztyű jellemzői:
rendkívül rugalmas és puha,
tartós és kényelmesen használható,
kitűnő, a felhasználónak "második bőr" érzését adó finom tapintás.
A latex, amelyből a kesztyűket gyártják, természetes nyersanyag, de fennáll az 1. típusú allergia kockázata.

Nitril kesztyű:
A nitril, azaz akrilnitril-butadién kaucsuk (NBR) szerves vegyületekből készült anyag. Gyártási folyamatát úgy módosították, hogy felveszi a versenyt a természetes kaucsukgumival. A nitrilkesztyű ideális alternatívát jelent a természetes gumiból készült kesztyűkkel szemben.

A nitrilkesztyű:
nem tartalmaz latexfehérjéket, biztonságos a latexallergiások számára,
a vulkanizáláshoz használt kémiai vulkanizálásgyorsító-tartalma minimális,
jó gátló tulajdonságokkal rendelkezik a vegyi anyagokkal szemben.
A minimalizált kémiaigyorsító-tartalom csökkenti a IV. típusú allergia előfordulását.

Vinil kesztyűk:
A rendkívül tartós orvosi kesztyűk lágyított polivinil-kloridból, azaz PVC-ből készülnek. A vinil jó védelmet nyújt a vegyi anyagokkal és készítményekkel, valamint a testnedvekkel (beleértve a vért is) való szennyeződéssel szemben. A vinil egy PVC műanyag egy típusa. Tulajdonságainak köszönhetően a polivinil-kloridot (PVC) széles körben használják számos iparágban. A vinilkesztyűk bőrbarátok az I. és IV. típusú allergiára hajlamos felhasználók számára.

Fólia kesztyűk:
A polietilénből készült kesztyű alapvető védelmet nyújt az alacsony kockázatú munkáknál. Inkább vészhelyzeti akadálynak, mintsem hatékony védelemnek minősülnek. A legtöbb ilyen típusú kesztyű élelmiszerrel való érintkezéshez engedélyezett (PZH tanúsítás).