Filter

News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
9
7
9
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Patient Aids, Patiens Cares - wheelchairs, patient lifts, patient care equipment, bathing chairs, antidecubitus mattresses, patient moving sheets

Az otthonápolás során számos különböző gyógyászati segédeszköz érhető el, amelyek segítik az idősebbeket vagy a krónikus betegséggel élőket az otthonukban történő gondozásban és az önállóságuk megtartásában. Ezek a gyógyászati segédeszközök a mindennapi élet különböző aspektusait támogatják. Íme néhány példa az otthonápolásban használt eszközökre:

  1. Mozgássegítő eszközök: rollátorok és kerekesszékek segítik a mozgásukban korlátozott embereket az otthoni közlekedésben.

  2. Fürdés és higiénia: Fürdési segédeszközök, például zuhany- vagy WC-székek, valamint fürdőszobai kapaszkodók, WC magasítók biztonságosabbá teszik a fürdést és a higiéniai feladatokat.

  3. Ágybetétek és emelők: Az ágybetétek, antidecubitusz matracok és a betegemelők segítenek az ágyban fekvő vagy mozgásukban korlátozott betegek ápolásában és pozícionálásában, legyen szó hidraulikus betegemelőről, vagy elektromosan állítítható magasságú betegemelőről.

  4. Orvosi eszközök: Egyre elterjettebbek az okos otthoni vérnyomásmérők, okos vércukormérők, a hordozható és költséghatékony ultrahangos inhalátorok vagy tartós motoros inhalátorok mint az oxigénterápiás eszközök segítenek a betegségek követésében és kezelésében.

  5. Életvitel segítők: Életvitel segítő eszközök, például étrend- és gyógyszeradagolók, gyógyszerfelezők, gyógyszer porítók naptárak és emlékeztetők, segítik az időseket és a betegeket a mindennapi teendők követésében.

  6. Konyhai segédeszközök: Könnyen kezelhető konyhai eszközök, például evőeszközök és edények, segítik az önálló étkezést.

  7. Hang- és látássegítők: Hangszórók, nagyítók és hallókészülékek segíthetnek azoknak, akik hallással vagy látással kapcsolatos problémákkal küzdenek.

  8. Biztonsági eszközök: Biztonsági eszközök, például éjszakai fények, csúszásmentes szőnyegek és kapaszkodók, segíthetnek a házban a balesetek megelőzésében.

  9. Kommunikációs segédeszközök: Kommunikációs segédeszközök, például telefonok és táblagépek speciális alkalmazásokkal, segíthetnek azoknak, akik kommunikációs nehézségekkel küzdenek.

  10. Fájdalomcsillapítók: TENS gépek és hőterápiás eszközök segíthetnek a fájdalomcsillapításban és a gyulladás enyhítésében.

  11. Személyes biztonsági rendszerek: Az otthonápolást végző személyek számára rendelkezésre állnak olyan rendszerek, amelyekkel hívást lehet adni segítségért, ha szükség van rá.

Ezek az eszközök hozzájárulnak az otthonápolás hatékonyságához és a betegek vagy idősek otthoni kényelmének és biztonságának növeléséhez. A megfelelő segédeszközök kiválasztása és használata lehetővé teszi az otthoni gondozás hatékonyabbá és kevésbé terhelővé tételét a gondozók és a betegek vagy idősek számára egyaránt.

 

Miért érdemes körültekintően választani, ha megbízható minőségű rollátort akarunk választani?

A rollátor használata számos előnnyel jár, különösen azoknak az embereknek, akiknek nehézségeik vannak a járással vagy az egyensúlyozással. Az alábbiakban felsorolunk néhány fő okot, amiért érdemes használni a rollátort:

  1. Fokozza az önállóságot: A rollátor segítségével az emberek több önállóságot érezhetnek a közlekedésben. Lehetővé teszi, hogy egyedül vagy minimális segítséggel járjanak, és kevésbé függjenek másoktól.

  2. Növeli a biztonságot: A rollátor stabil és biztonságos módot nyújt a közlekedéshez. A gumi kerekű rollátorok jó tapadást biztosítanak, és a fékezhető kerekek megakadályozzák a váratlan mozgást.

  3. Megkönnyíti a hosszabb távú sétákat: A rollátoroknak tartói is vannak, amelyek lehetővé teszik a rövidebb vagy hosszabb sétákat. Ez lehetővé teszi az emberek számára, hogy aktívabbak legyenek és élvezzék a friss levegőt.

  4. Segítség a nehéz terhek cipelésében: Néhány rollátorban kosár vagy tároló rekesz is található, így az emberek könnyen szállíthatnak tárgyakat vagy bevásárlást, ami megszünteti a nehéz terhek cipelését.

  5. Elősegíti az egyensúlyt: A rollátorral való közlekedés során az emberek jobban megtartják az egyensúlyt, mivel stabil támaszt nyújt a járáshoz.

  6. Csökkenti a sérülések kockázatát: A rollátor segítségével a csúszások és elesések kockázata csökken, mivel segít megelőzni a botlásokat és a kiegyensúlyozatlanságot.

  7. Segíti a rehabilitációt: Sok esetben a rollátor használata része lehet a rehabilitációs folyamatnak sérülések vagy műtétek után. A páciensek fokozatosan visszanyerhetik a járási képességüket és az erőnlétüket a rollátorral történő gyakorlással.

  8. Növeli az önbizalmat: A rollátor használata hozzájárulhat az önbizalom növeléséhez, mivel az emberek újra képesek járni és közlekedni a segítségével.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a megfelelő rollátor kiválasztása és használata fontos. Az egyénnek megfelelő méretű és típusú rollátort kell választani, és szükség esetén képzett szakember segítségét kell kérni a kiválasztásban és a beállításban. Emellett fontos, hogy az emberek megtanulják a helyes rollátorhasználatot és a biztonságos közlekedést, hogy elkerüljék a sérüléseket vagy az esetleges problémákat.

 

Mi a különbség a tömör kerékkel szerelt és felfújható tolókocsi között?

A tömör kerékkel szerelt és felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik között számos különbség van, amelyek hatással vannak a betegtolókocsik teljesítményére és használatára. Itt van néhány fő különbség a két típus között:

  1. Kerekek és tapadás:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában jobb tapadást és stabilitást biztosítanak sima felületeken, például járdákon vagy padlózaton. Ezek a kerekek nem defekálhatnak, tehát nincs szükség gumiabroncsok felfújására vagy cseréjére.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kevesebb rezgést okoznak, ami különösen fontos nehéz terepen vagy rossz minőségű utakon. Azonban a gumik felfújása és karbantartása szükséges lehet, és a gumik defektérzékenyek lehetnek.
  2. Kényelem és simaság:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik általában kevésbé simák és kényelmetlenebbek lehetnek hosszabb ideig tartó használat során, különösen kátyús vagy egyenetlen területeken.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt betegtolókocsik általában simábban gördülnek és kényelmesebbek lehetnek hosszabb távolságok megtételéhez vagy hosszabb ideig tartó üléshez.
  3. Súly és mozgékonyság:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsik könnyebbek és könnyebben manőverezhetők szűk helyeken vagy zárt térben, például lakásokban.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsik általában nehezebbek és kicsit nehezebben irányíthatók szűk helyeken, de jobban teljesítenek terepen.
  4. Karbantartás és gumiabroncsok:

    • Tömör kerék: A tömör kerékkel szerelt betegtolókocsiknak nincs szükségük gumiabroncsok cseréjére vagy felfújására, tehát kevesebb karbantartást igényelnek.
    • Felfújható kerék: A felfújható kerékkel szerelt tolókocsiknál gumiabroncsok cseréje vagy felfújása szükséges lehet, ami további karbantartást jelent.

A választás a felhasználási körülményektől és az egyéni preferenciáktól függ. Például, ha a tolókocsi főként sima felületeken, például beltérben vagy járdákon használható, a tömör kerékkel szerelt verzió lehet praktikusabb. Ha azonban terepen vagy rossz minőségű utakon tervezi használni, akkor a felfújható kerékkel szerelt változat jobb teljesítményt nyújthat a simaság és a kényelem szempontjából. Az egyéni igények és a használati körülmények alapján érdemes mérlegelni, hogy melyik típusú tolókocsi a legalkalmasabb.