Filter

News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
0
6
0
4
1

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Blood Pressure Monitors

A mérési eszközöknek elnevezett kategóriában található termékeink esetében töb termék valójában mér és diagnosztizál egyben. A vérnyomásmérőket tekintve igyekeztünk olyan termékpalettát összeállítani, amelyben az egykezes, hagyományos  manométeres/órás kézi vérnyomásmérőtől az okos vérnyomásmérőig elég széles skálán lehet válogatni. A kézi manométeres vérnyomásmérők esetében a meghibásodás egyik legnagyobb rizikófaktora a törés, amelyet általában leeséskor szenvednek el az eszközök. Erre az esetre javasoljuk olyan készülék megvásárlását, amelynek káváját már egy gumigyűrű védi. A kézi manométeres vérnyomásmérők rendelhetők latex mentes gumipumpával és kalibrált vérnyomásmérő mandzsettával is. A felkaron mérő digitális vérnyomásmérő készülékekről manapság már kijelenthető, hogy nagy átlagban megbízhatóan és pontosan mérnek. A legfontosabb alkatrészek, mint pl. mikrochip, motor/kompresszor, kijelző mindegyik eszközben nagyon hasonló. A mi kínálatunkban is megtalálható a legismertebb Omron brand, vagy az olasz Moretti és Gima készülékek amelyek megbízhatóan végzik a mindennapi méréseket. A vérnyomásmérő mandzsetták az olasz Gima partnerünk termékei, amelyek mindig pontos eredményt fognak garantálni. Manapság már minden egyre "okosabb", így van ez a vérnyomásmérőkkel is, ezért születtek meg az okos vérnyomásmérők. Ebben az okosodó környezetben, ezek az eszközök automatikusan küldik az értékeket a számítógépre, telefonra, stb. Minden azonnal digitalizálható, nem kell külön bajlódni a "kábel-mentés-átment?, stb." feladatokkal. 
Vérnyomásmérés szívritmuszavar esetén :
A magyar felnőtt lakosság közel felének vannak vérnyomás problémái. Általában ezt egyáltalán nem észlelik, mert nincsenek látványos tüneteik, ezért nem tartják magukat betegnek.

A szív- és érrendszer szervezetünk egyik legfontosabb pillére.
Annak érdekében, hogy állapotoddal tisztában lehess és időben kezdjél megoldást találni a szív- és érrendszeri problémákra, célszerű rendszeresen ellenőrizni/ ellenőriztetni a keringési rendszert akkor is, amikor még nincsenek tünetek.

A magas vérnyomás legtöbbször nem okoz fájdalmat, ezért a beteg sokszor nem is tud róla, vagy hajlamos a kezelését elhanyagolni. Nem véletlenül hívják a betegséget néma gyilkosnak (silent killer). Nagyon gyakran a szövődmények jelentkezésekor derül ki, hogy az illető tünetei már előrehaladottak, így a kezelés is nehezedik.

Az egészséges betegségtudat kialakítása abban segít, hogy reálisan felmérjük állapotunkat és tudjuk, hogy időben tennünk kell azért, hogy amennyire lehet megelőzzük az állapot romlást.A kezeletlen magas vérnyomás szövődményei:
A kezeletlen, vagy hosszabb időn keresztül tartó magas vérnyomás az artériák szövet-állagának megváltozásához, szűkületéhez, végső esetben elzáródásához is vezethetnek. Mivel az artáriák az egész szervezetet behálózzák, a késői szövődmények szervenként, azok elégtelen működésében nyilvánulnak meg, hiszen  véráramlás már nem lesz megfelelő. Az érfalakon lerakódott zsír, az érfalak rugalmasságának csökkenése mind mind egy egy olyan rizikófaktor, amely végső soron azt a kockázatot növeli, hogy túl sokáig fogunk szeretteink környezetében maradni...

Szövődmény lehet az stroke /agyérgörcs, az agyi erek megrepedése, mely akár végzetes kimenetelű agyvérzést is okozhat. Befolyásolhatja a veseműködést, melynek következménye lehet a keringés és kiválasztás elégtelensége. Elégtelenné válik a koszorúér keringése, végső állapotban kialakulhat a szívinfarktus. A végtagi erek szűkülete akár amputációhoz is vezethet. A szem érkárosodása pedig látásromlást, súlyosabb esetben vakságot okozhat. 

A szervezet csodálatossága, hogy komplex módon működik, minden mindennel össze függ. Nem attól halunk meg, hogy elszívunk egy cigarettát, vagy egyszer magas volt a vérnyomásunk. A problémák akkor kezdődnek, amikor a negatív tényezők rendszereződnek és állandósulnak. Amikor egy szervünkön már a tüneteket észleljük (pl. vese, stroke, stb.), ez intő jelnek kelle lennie ahhoz, hogy ne csak mondogassuk, de valóban felismerjük, hogy itt egy folyamat már elindult!

Általánosságban, a vérnyomásmérő készülékek a magas vérnyomás diagnózisának felállításában segítenek, amit a vérnyomás folyamatos monitorozása tesz szükségessé.

Két féle vérnyomásmérési módszer?
A vérnyomásmérés két módszerrel történhet.

Az auszkultációs vagy hagyományos módszer a vérnyomást a Korotkov-hangok figyelésével, felfújható mandzsettával figyeli a felkar körül, a szívvel megközelítőleg függőleges magasságban, általában higany milliméterhez (Hgmm) rögzítve.

A mandzsetta manuálisan beállítható és felfújható, amíg az artéria teljesen el nem záródik (körülbelül 30 Hgmm-rel a szisztolés nyomás felett). Ezután a mandzsetta nyomása lassan megszűnik. Amikor a vér elkezd átfolyni az artérián, a turbulens áramlás a pulzus lüktetését hozza létre (első Korotkov hang). Az a nyomás, amelyen ezt a hangot először észlelik, a szisztolés vérnyomás. A mandzsetta nyomása mindaddig engedhető, amíg a diasztolés vérnyomás elérésekor már nem észlelhető hang.

Az oszcillometrikus módszer egy elektronikus nyomásérzékelőt használ numerikus vérnyomás-leolvasással. A legtöbb esetben a mandzsettát egy elektromosan működtetett pumpa és szelep fújja fel és engedi ki. A mandzsettát először a szisztolés vérnyomás feletti nyomásra fújják fel, majd a nyomást a diasztolés nyomás alá csökkentik. Amint a véráramlás részben újraindul, a mandzsetta nyomása periodikusan változik a brachialis artéria ciklikus tágulásával és összehúzódásával szinkronban. A szisztolés és diasztolés nyomásértékek kiszámítása a nyers adatokból történik egy algoritmus segítségével.