Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
3
9
8
4
3

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Sebészeti Varrófonalak (Johnson&Johnson, Healthium), Bőrkapcsozók

HEALTHIUM Felszívódó és nem felszívódó MDR szerint regisztrált steril varrófonalak.
A fonalak technikai paraméterei nagyban hasonlatosak a Johnson&Johnson ETHICON termékcsaládjának egyes termékeire.
Az adott termékek mellett azt is jelezzük, hogy a HEALTHIUM varrófonal melyik Ethicon típusnak az alternatívája.

https://www.healthiummedtech.com/

A VARRÓFONALAK TERMÉK KATEGÓRIA FELTÖLTÉS ALATT VAN, EZÉRT JELENLEG CSAK KEVESEBB TERMÉKET JELENÍTÜNK MEG, DE ÉRDEKLŐDÉSÉT KÉRJÜK JELEZZE info@ultragel.hu !

JELENLEG BEVEZETŐ ÁRON AJÁNLJUK A VARRÓFONALAK FELSZÍVÓDÓ ÉS NEM FELSZÍVÓDÓ VÁLTOZATAIT!

A felszívódó és a nem felszívódó sebészeti varrófonalak

A használandó tű megválasztását a sebésznek kell megválasztania, és számos tényezőt figyelembe vennie, például az adott eljárás követelményeit, a varrandó szövet jellegét, amit összevet a műtéti terület hozzáférhetőségével és az alapján határozza meg az alkalmazott technikát.

A HEALTHIUM sebészeti varrófonalak sokféle típusban, formában, hosszúságban és átmérőben készülnek, hogy megfeleljenek a legigényesebb követelményeknek.

 

A sebészeti varróanyagokat a legtöbb sebtípus lezárására használják. Az ideális varratnak lehetővé kell tennie, hogy a gyógyító szövet eléggé helyreálljon ahhoz, hogy a sebet együtt tartsa, miután eltávolították vagy felszívódtak.

Az az idő, amely alatt egy szövet már nem igényel varrófonalat, a szövet típusától függően változik:

Nap: Izom, bőr alatti szövet vagy bőr
Hetektől hónapokig: fascia vagy ín
Hónapoktól soha: Érprotézis
Érdemes megjegyezni, hogy a varrófonalak összetételétől függetlenül a test, idegen testként reagál minden varrófonalra, és különböző mértékben idegen test reakciót mutat.

Ebben a cikkben megvizsgáljuk a varróanyagok osztályozását, a fonalak és a tűk méretét és összetevőit:

A varróanyagok osztályozása:


Általánosságban elmondható, hogy a varrófonalak felszívódó vagy nem felszívódó anyagokra oszthatók. Ezek tovább osztályozhatók szintetikus vagy természetes varróanyagokra, valamint monofil vagy multifil varrófonalakra.

Az ideális varrat a lehető legkisebb, hogy egyenletes szakítószilárdságot érjen el, biztonságosan tartsa a sebet a gyógyuláshoz szükséges ideig, majd felszívódjon. Kiszámíthatónak, könnyen kezelhetőnek, minimális reakciót kell produkálnia, és biztonságosan csomózhatónak kell legyen.

A választott varrófonal típus nagymértékben függ a klinikai forgatókönyvtől. Nagyjából elmondható, hogy a középvonali laparotómia tömeges lezárása indokolhatja a PDS alkalmazását, a vaszkuláris anasztomózis valószínűleg prolene-t igényel, a kézzel varrott bél anasztomózishoz vicrylre lehet szükség, és a lefolyó rögzítéséhez selyemvarratra lehet szükség.

Felszívódó vs. nem felszívódó varrófonalak

Felszívódó varrófonalak

A felszívódó varrófonalakat a szervezet enzimatikus reakciókkal vagy hidrolízissel bontja le. Az az idő, amely alatt ez a felszívódás megtörténik, az anyagtól, a varratok helyétől és a beteg egyéb tényezőitől függ.

A felszívódó fonalakat általában mély szövetekhez és gyorsan gyógyuló szövetekhez használják; Ennek eredményeként a vékonybél anasztomózisban, a húgyutakban vagy az epeutakban történő varrásban, vagy a bőr közelében lévő kis erek megkötésében alkalmazhatók.

A leggyakrabban használt felszívódó varrófonalak esetében a teljes felszívódási idő változik:

Vicryl rapide = 42 nap
Vicryl = 60 nap
Monocryl = ~100 nap
PDS = ~200 nap


Nem felszívódó varrófonalak

A nem felszívódó varrófonalak hosszú távú szöveti támogatás biztosítására használják, amelyeket a szervezet gyulladásos folyamatai elzárnak (amíg szükség esetén manuálisan el nem távolítják).

Felhasználása magában foglalja a lassan gyógyuló szöveteket, például fasciát vagy inakat, a hasfal bezárását vagy az érrendszeri anasztomózisokat.

 

Szintetikus vs. természetes

A varróanyagok nyers eredetük szerint tovább kategorizálhatók:

Természetes – természetes szálakból (pl. selyemből vagy catgutból) készül. Ritkábban használják őket, mivel hajlamosak nagyobb szöveti reakciót kiváltani. A varróselymet azonban továbbra is rendszeresen használják a sebészeti csatornák rögzítésére.
Szintetikus – mesterséges anyagokból (pl. PDS vagy nejlon) áll. Általában kiszámíthatóbbak, mint a természetes varratok, különösen a szakítószilárdság és a felszívódás elvesztése szempontjából.

 

Monofil vs. multifil

A varróanyagok szerkezetük szerint is osztályozhatók:

Monofil varróanyag – egyszálú szálas varróanyag (pl. nejlon, PDS* vagy proleén). Alacsonyabb fertőzési kockázatuk van, de gyenge csomóbiztonsággal és könnyű kezelhetőséggel rendelkeznek.
Multifilament varróanyag – több szálból készül, amelyek össze vannak csavarva (pl. fonott selyem vagy vicryl). Könnyebben kezelhetők és megtartják formájukat a jó csomóbiztonság érdekében, mégis fertőzéseket hordozhatnak.

 

Suture Type

Absorbable

Non-absorbable Monofilament

Multifilament

Vicryl

X

X

PDS*

X

X

Monocryl

X

X

Nylon

X

X

Prolene

X

X

Silk

X

X

 

Fonalak mérete


A fonalak átmérője befolyásolja kezelési tulajdonságait és szakítószilárdságát. Minél nagyobb a varrófonalnak tulajdonított méret, annál kisebb az átmérő, például egy 7-0 fonal kisebb, mint egy 4-0-ás.

A varrófonalak méretének kiválasztásakor a lehető legkisebb méretet kell kiválasztani, figyelembe véve a szövet természetes szilárdságát.

 

Sebészeti varrótűk


A sebészeti tű lehetővé teszi a varrófonalak elhelyezését a szövetben.

Az ideális sebészeti tűnek elég merevnek kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a torzulásnak, ugyanakkor elég rugalmasnak ahhoz, hogy törés előtt kellően meghajoljon, ugyanakkor elég vékonynak kell lennie ahhoz, hogy minimalizálja a traumát, elég élesnek ahhoz, hogy minimális ellenállással behatoljon a szövetekbe, és stabilnak kell lennie a tűtartóban, hogy lehetővé tegye a pontos elhelyezést.

A sebészeti tűk általában rozsdamentes acélból készülnek amelyek a következőkből állnak: A tű test vagy tű szár az a terület, amelyet a tű tartó megfog. A tű testek lehetnek kerek, vágó vagy fordított vágások:
A kerek testű tűket lágy szövetekben, például májban és vesében használják
A vágó tűk háromszög alakúak, 3 vágóélük van a homorú szélén, hogy behatoljanak a kemény szövetekbe, például a bőrbe vagy a szegycsontba.

A fordított vágású tűk vágó felülete domború szélű, és ideálisak kemény szövetekhez, például ínhoz vagy bőr alatti varratokhoz, és csökkentik a szöveteken való átvágás kockázatát
A tű hegye átszúrja a szövetet a test maximális pontjától kezdve és a tű végéig futva.

Lehet éles vagy tompa:
A tompa tűket a hasfal lezárására és a morzsalékos szövetekben használják, és potenciálisan csökkenthetik a vérrel terjedő vírusfertőzés kockázatát a tűszúrás okozta sérülések miatt.
Az éles tűk minimális vágással átszúrják a szöveteket, olyan területeken használják, ahol meg kell akadályozni a szivárgást.
A tű alakja görbületükben változik, és a befejezett kör arányaként írják le - az 1/4, 3/8, 1/2 és 5/8 a leggyakrabban használt görbületek. Különböző görbületekre van szükség attól függően, hogy a területhez milyen hozzáférést biztosít a varróanyag.

ÖSSZEFOGLALVA:
 - A varróanyagok különböző módon osztályozhatók
 - A varróanyag kiválasztása számos tényezőtől függ, például a szövet típusától, a fertőzés kockázatától és a személyes preferenciáktól
- A sebészeti tű lehetővé teszi a varróanyag helyes elhelyezését a szöveten belül

 

-40%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó TRULON (Ethicon: ETHILON / NUROLON megfelelője) 3/0 45cm 3/8 19mm - 12 db (17 méretben!)
11 496 Ft + áfa = 14 600 Ft  
6 929 Ft + áfa = 8 800 Ft
Egységár: 577 Ft/db + áfa = 733 Ft/db
-26%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó TRULENE (Ethicon PROLENE megfelelője) 2/0 45cm 37mm 12 db (11 méretben!)
14 646 Ft + áfa = 18 600 Ft  
10 866 Ft + áfa = 13 800 Ft
Egységár: 1 811 Ft/db + áfa = 2 300 Ft/db
-24%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó fonott selyem TRUSILK (Ethicon: MERSILK/ PERMA-HAND SILK megfelelője) 3/0 45cm 1/2  22mm - 12 db (20 méretben!)
14 724 Ft + áfa = 18 700 Ft  
11 260 Ft + áfa = 14 300 Ft
Egységár: 938 Ft/db + áfa = 1 192 Ft/db
-19%
Varrófonal tűvel, NEM felszívódó TRUBOND (az Ethicon ETHIBOND / MERSILENE megfelelője) 4/0 76cm 16mm - 12 db (9 méretben!)
14 803 Ft + áfa = 18 800 Ft  
11 969 Ft + áfa = 15 200 Ft
Egységár: 997 Ft/db + áfa = 1 267 Ft/db
-14%
Varrófonal tűvel gyorsan FELSZÍVÓDÓ TRUGLYDE FAST (7-10nap) - 12 db (7 méretben!)
21 102 Ft + áfa = 26 800 Ft  
18 110 Ft + áfa = 23 000 Ft
Egységár: 1 509 Ft/db + áfa = 1 917 Ft/db
-14%
Varrófonal tűvel gyorsan FELSZÍVÓDÓ TRUSYNTH FAST (Ethicon VICRYL RAPID megfelelője) (12nap) - 12 db (11 méretben!)
22 835 Ft + áfa = 29 000 Ft  
19 685 Ft + áfa = 25 000 Ft
Egységár: 1 640 Ft/db + áfa = 2 083 Ft/db
-24%
Varrófonal tűvel középtávon FELSZÍVÓDÓ TRUSYNTH (Ethicon VICRYL megfelelője) (28-30nap) - 12 db (6 méretben!)
26 614 Ft + áfa = 33 800 Ft  
20 315 Ft + áfa = 25 800 Ft
Egységár: 1 693 Ft/db + áfa = 2 150 Ft/db
-18%
Varrófonal tűvel NEM felszívódó MONOGLYDE (Ethicon PROLENE megfelelője) 2/0 45cm 37mm 12 db (11 méretben!)
26 772 Ft + áfa = 34 000 Ft  
22 047 Ft + áfa = 28 000 Ft
Egységár: 1 837 Ft/db + áfa = 2 333 Ft/db
-18%
Varrófonal tűvel FELSZÍVÓDÓ TRUBARB csomózásmentes (Ethicon STRATAFIX megfelelője) 2/0 45cm 37mm 6 db (7 méretben!)
122 835 Ft + áfa = 156 000 Ft  
100 787 Ft + áfa = 128 000 Ft
Egységár: 16 798 Ft/db + áfa = 21 333 Ft/db