Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
7
3
6
5
3

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású

Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - 810+980nm, 12W lézer - BiPower Lux HPLS nagy intenzitású
Lézer - HPLS nagy intenzitású BiPower Lux, 1064nm, 12W lézer

Nagy teljesítményű lézerrendszereink hullámhossza 810 és 1064 nm között van.
A nagy teljesítménynek köszönhetően lehetővé teszi a szövetek mély rétegeinek stimulálását, elősegítve ezzel a gyors és széles körű sejtregenerációt.
Sporttraumatológiára, reumás patológiákra, fizikai rehabilitációra, általános gyógyászatra és bőrgyógyászatra javallt.
A nagy teljesítményű lézerek használatával a felhasználó kiváló terápiás eredményeket érhet el, jelentősen lerövidítve a kezelési időt.

Asztali készülék
Kijelző érintőképernyő 8"
Hullámhossz 810+980 nm
Teljesítmény 12W
Folyamatos és impulzus üzemmódok
32 tárolt protokoll, 200 protokoll tárolható a belső memóriában és 4 GB az USB-n

Mikor kell nagy teljesítményű HPLS lézert használni?
Zúzódás, bursitis, ínhüvelygyulladás
Akut és krónikus fájdalom
Mély behatolás
Gyors szöveti regeneráció
Biostimuláló hatás
Bővebben
4 897 638 Ft + áfa = 6 220 000 Ft
Részletek
Supraspinatus íngyulladás (vállfájdalom): tippek és gyógymódok
A supraspinatus íngyulladás egyre gyakoribb és fájdalmasabb.
Ez a tünet, amely a vállat érinti, nem más, mint a supraspinatus izom gyulladása. Gyulladásos mértéke és ín meszesedése miatt a mindennapi élet legnormálisabb mozgásainál is igen intenzív fájdalmat, funkcionális és mozgáskorlátozást okozhat.
Az okok:
Ennek a tünetnek a fő okai a következők lehetnek: Az ízületi csontok alakjának genetikai tényezői. Az inak megvastagodása vagy egyenetlen vállforma ronthatja a normál mozgásokat, gyulladást és ebből következő fájdalmat eredményezve.
Az idő múlásával megtartott és asszimilált helytelen testtartás.
Korábbi sérülések, amelyek hegszövetet képezve akadályozzák a normál izom-, ízületi és inak mozgását.
Olyan sportok gyakorlása, amelyek erőfeszítést igényelnek a karokkal a feje fölött, különösen, ha ismétlődnek, mint például a röplabda, a tenisz vagy a súlyemelés.
Tünetek:
Az első és legfontosabb tünet kétségtelenül a fájdalom. Ha a beteg akut fájdalmat érez a kar felemelése során körülbelül 70° és körülbelül 110° közötti tartományban, olyan mozgást, amikor a gyulladt rostokat a humerus összezúzja, akkor a supraspinatus íngyulladásával kell szembenéznünk. A diagnózis megerősítése érdekében az orvos további vizsgálatot írhat elő, mint például ultrahang vagy MR, amely részletesen megmutatja a gyulladás vagy az esetleges inak meszesedésének fokát.
A kúra alapja az íngyulladás megszüntetése, esetleg a kialakult meszesedés eltávolítása.
A leggyakrabban használt és leghatékonyabb terápiák:
A nagyteljesítményű lézer csillapítja a fájdalmat és gyulladáscsökkentő hatású (Bipower Lux – Crystal Yag)
Radiális lökéshullámok, amelyek célja a meszesedés megszüntetése, ezáltal növelve a mobilitást, csökkentve a fokozott vaszkularizációból adódó fájdalmat, ezzel együtt eltávolítva a gyulladásos faktorokat. (Shock Med)

Isiász: okok, tünetek és a LIFE-Stim gyógymód
Bár az isiászt gyakran tévesen a betegség egyedi formájának tekintik, ez egy olyan tünetegyüttes, amelynek különböző természetű patológiás okai lehetnek.
Az isiász valójában az ágyéki gerincvelői ideggyök összenyomódása vagy az ülőideg gyulladása miatti fájdalomérzet.
A plexus sacralisból kiinduló ülőideg az emberi szervezet leghosszabb része, és ágain keresztül beidegzi a comb és a láb elülső és hátsó izmait.
Okok:
az ülőideg traumás elváltozásának a következménye porckorongsérv következtében alakul ki. Nem ritka, hogy a porckorongból való kiömlés következtében az ágyéki csigolyák egyik ideggyökere összenyomódik, vagy a csigolyák elcsúszhatnak.
Állapotos nők jelentősen érintettek. A méh különböző mértékű kompressziót gyakorolhat az ülőidegre és a csigolya izomzatára, vagy megnőhet a nyomás a nagyobb súly miatt, aminek kedvez az ízületi gyulladás, súlyos gerincferdülés, mikrotrauma okozta csigolyaelváltozások.
Az isiászt bizonyos esetekben bizonyos specifikus betegségek okozhatják, mint például: ágyéki gerincszűkület, piriformis szindróma (a farizom izomzata, amelyen keresztül az ülőideg áramlik), spondylolisthesis és gerincdaganatok.
A hosszú ideig tartó helytelen testtartások is elősegíthetik a csigolyák betegségeit, amelyek összenyomhatják az ideget.
Tünetek:
A fájdalom az esetek többségében elsősorban a hát alsó részén, a farizmon vagy a láb hátsó részén terjed, de kiterjedhet a felső részre – egészen a csípőig – vagy lefelé a lábfejig. A gyulladás általában csak az egyik lábon nyilvánul meg, és éles és elviselhetetlen, vagy enyhébb, vagy még mindig enyhébb fájdalom, a lábak zsibbadása és bizsergése, valamint az alsó végtagok mozgásának szabályozási nehézsége formájában jelentkezhet.
A kezelés:
Az isiász kezelése szorosan összefügg az etiológiával. Az ülői fájdalom, amint már említettük, több okból eredő tünet, amelyet speciális diagnosztikai tesztek segítségével kell azonosítania, például: neurográfia, elektromiográfia, vérvizsgálat vagy képalkotó teszt.
A rehabilitációhoz pihenés, a testtartás korrekciója, izomerősítés, izmok dekompresszióját és az idegek ellazulását segítő manipulációk javasoltak.
A fájdalom csillapítható gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógyszerekkel és/vagy fizioterápiás technológiákkal, például neurostimulációval vagy lézerrel.

Gonalgia: okok és tünetek
A térdfájdalom (gonalgia) a vázizmok egyik leggyakoribb rendellenessége. A térdfájdalom leggyakrabban olyan embereket érint, akik sportolnak vagy aktív életmódot folytatnak.
Okok és tünetek:
A térd, valamint a csípő, a comb és a boka érzékenységét adó idegek a hát alsó részéből származnak. Emiatt a térdfájdalom mind a térdgyulladáshoz, mind a fent említett területek gyulladásához köthető.
A térdfájdalmak időben történő felismerése elengedhetetlen a beavatkozáshoz és a rendellenesség megfelelő kezeléséhez. A fő tünetek a következők:
Erős térdfájdalom gyulladás vagy bármilyen fertőzés miatt
Duzzanat és véraláfutás az érintett területen, a térdben felgyülemlett folyadék jelenlétének jele
Az Ön által érzett fájdalom lehet akut, sérülés vagy fertőzés okozta, vagy krónikus, sérüléssel vagy gyulladással, például ízületi gyulladással kapcsolatos. Mielőtt elhamarkodott következtetéseket vonna le vagy téves öndiagnózist készítene, érdemes orvoshoz fordulni, aki megfelelően felméri a helyzetet és előírja a megfelelő kezelést.
Esettanulmány:
A páciens jobb térdfájdalmában szenvedett, nyilvánvaló ok nélkül, és izomereje teljes AAII volt. 6/7 alkalommal Crystal Yag lézerterápiát írtak elő, sebészeti beavatkozás vagy gyógyszeres kezelés nélkül. A növekvő lézerimpulzussal (20-ról 30-ra), a 8,5-ről 9-re és a csökkenő frekvenciával (30-ról 20-ra) végzett 6 alkalom után a térdfájdalmat sikeresen kezelték, és a páciens visszatérhetett normál tevékenységeihez.

Tendinitis: klinikai eset
Az Achilles-ín gyulladása az emberi test legnagyobb inát érinti, és a láb hátsó részéhez kapcsolódik a sarokcsont közelében. Ha nem kezelik megfelelően, a puszta gyulladás elfajulhat, ami az ínszakadáshoz vezethet.
Attól függően, hogy az ín melyik része gyulladt, az íngyulladásnak két különböző típusa van:
– Nem inszerciós Achilles-íngyulladás: az ín középső részén lévő rostok apró ficamokkal kezdenek elszakadni, aminek következtében duzzadnak és megvastagodnak.
– Inszerciós Achilles-íngyulladás: az érintett rész a sarokcsontba való ínbevezetésnél az alsó.
Okok és tünetek:
Az Achilles-íngyulladás az ín ismételt igénybevételének eredménye, azonban számos fő tényező okozhatja:
A fizikai aktivitás intenzitásának váratlan növekedése;
A vádli izomzatának összehúzódása;
Fájdalmas csontsarkantyú, amikor az ínhoz kapar;
Haglund deformitása
A megfelelő kezeléshez meg kell határozni a leggyakoribb tüneteket, köztük:
Fájdalom és merevség az Achilles-ínben, különösen reggel
Az inak megvastagodása
Csontsarkantyúk
Tartós duzzanat
Erős fájdalom az edzés utáni napon
Klinikai eset:
A páciens egy 40 év körüli, rendszeresen futó férfi, aki 5 km feletti „hosszú” edzések során erős fájdalmat észlelt a bal lábának inában. Az ultrahangnak köszönhetően kiderült, hogy a fájdalom a calcanealis behelyezésnek megfelelően exudatív inszerciós tendinopathiaként betonozódott.
Úgy döntöttek, hogy a lézeres technológiát alkalmazzák, 10 perces ultrahang terápiával kombinálva minden alkalomra – 1,2 W/cm2 teljesítménnyel 1 MHz-en – a fájdalom és a gyulladás csökkentése érdekében.
Bár a tervezett kezelés 10 volt, 8 elegendő volt a sérülés gyógyulásához anélkül, hogy további kezelésekre lett volna szükség.
A kezelések végén a páciens fokozatosan felépülve, túlzott erőfeszítés nélkül tudott sportolni.Amennyiben egyéb kiegészítő információt szeretne, kérjük bizalommal keresse munkatársainkat! info@ultragel.hu
Adatok
Cikkszám
UG654621
Vélemények

Legyen Ön az első, aki véleményt ír!

Kiegészítő termékek
Hasonló termékek