Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

BURNFREE- Égési takaró - 244 x 152 cm
BURNFREE- Égési takaró - 244 x 152 cm
212 000 Ft

BURNFREE- Égési takaró - 244 x 152 cm

BURNFREE Égési tűzvédelmi takaró / égési takaró - 244 x 152cm


- Hatékony védelem tűz esetén történt nagyfelületű égésre
- Egészségügyi és CE minősítésű
- Hűsíti az égett felületet

BurnFree 8' x 5' (244x152cm) Fire/Trauma Blanket

212 000 Ft
Részletek

BURNFREE Hydrogel Survival Fire/Trauma Takaró / Égési takaró:

Vészhelyzeti és ipari használatra készültek, elsősegélynyújtásként égési sérülések esetén, valamint fizikai védelmet nyújtanak hővel, tűzzel és füsttel szemben.


A takarók tiszta gyapjúból készültek, egyedi összekapcsoló sejtszerkezettel szőve. A speciális konstrukció a gyapjúszálakkal együtt lehetővé teszi, hogy a takaró a súlyának akár 14-szeresét is elbírja.

 

BURNFREE® tűz-/traumatakarók használata
BURNFREE tűz-/traumatakarók fizikai védelmet nyújtanak a tűz ellen. Ha a fejre és a testre terítik, a tűzálló BURNFREE takarók védőpajzsot jelentenek a mentőknek vagy a tűzben rekedt személyeknek. A takarókat az égő területre is el lehet dobni, hogy eloltsák a lángokat, és ezáltal menekülési útvonalat alakítsanak ki. Azonnali elsősegélynyújtás érdekében a takarót olyan személy köré lehet tekerni, akinek a ruhája ég, vagy aki égési sérülést szenvedett.

A BURNFREE takarók azonnal eloltják a tüzet, ugyanakkor nedvesítik és lehűtik az égő ruházatot. A BURNFREE takarók használata csökkenti a fiziológiai és pszichológiai traumákat azáltal, hogy azonnal lehűti, megnyugtatja és nedvesíti az égési felületet.
BURNFREE takarók használhatók a tűz, láng, forrázás, vegyi és elektromos sérülések okozta sebek fájdalmának és traumájának csökkentésére.

Vegyi égési sérülések esetén azonban a sebet alaposan le kell öblíteni, és lehetőleg semlegesíteni kell az égett felületet a takaró használata előtt. Elektromos égési sérülések esetén a takaró használata előtt le kell kapcsolni az áramot, mivel a BURNFREE oldat vízbázisú és vezeti az áramot.


Használható konyhai balesetek esetén is, mint serpenyő- vagy zsírtüzeket alkalmával. Helyezze a takarót a tűz fölé, a testtől távolodó mozdulattal. Néhány perc után a takaró levehető.

 

A BURNFREE Hydrogel Survival Fire/trauma takaró tartós, rugalmas hordótasakba van csomagolva, zárható dupla cipzárral.

 

BurnFree 8' x 5' (244x152cm) Fire/Trauma Blanket

 

Technikai információ:
• A BURNFREE egy nagyon viszkózus gél, amely hatékonyan marad az égési sérülésen, nem folyik le a sebről. Könnyen felszívódik a gyapjú tűzálló takaró mátrixába és a steril kötszerekben használt nyitott cellás habba, így hatékonyan hűti a sérülést.

95%-ban vízbázisú és 100%-ban vízben oldható anyagot tartalmaz ami azt jelenti, hogy leöblítheti az égési sérüléseket további vizsgálat és kezelés céljából.

• A BURNFREE nem tartalmaz gyógyszert. Az Egyesült Államok FDA és az Európai Közösség orvosi eszköznek minősítette. Az európai előírásoknak megfelelően "CE" jelölést is kapott.

A BURNFREE természetes Melaleuca Alternafolia vagy teafaolaj nevű kivonatot tartalmaz. Ezt a kivonatot természetes csíraölő hatásúnak is tartják, ami segít megelőzni a fertőzést és elősegíti a gyógyulást.


• A BURNFREE párolgásgátló, sűrítő és tartósítószereket tartalmaz a gél viszkozitásának és hatékonyságának megőrzése érdekében
• A BURNFREE kötszerek sterilek, habpárnát használnak, amely megtartja a gélt, és a seben tartja.
• A BURNFREE takarók egy géllel átitatott szőtt gyapjútakaró, amely a súlyának 12-szeresét képes megtartani. Használható mentésre és kimenekítésre, valamint elsősegélynyújtásra.

Az ANSI szabványoknak megfelelő előírásoknak felelnek meg, mint a hagyományos tűzoltó takarók, miközben továbbra is égési sérülések esetén nyújtható orvosi eszköznek számítanak.
• BURNFREE takarók, steril kötszerek és steril egyadagos kiszerelések ugyanazt a fejlett gélkészítményt alkalmazzák gyógyszerek használata nélkül.

• Minden BURNFREE terméknek lejárati dátuma van a termék minőségének és hatékonyságának biztosítása érdekében. Általános szabály, hogy a dátummal ellátott termékeken ez a dátum szerepel a ragasztott címkén, míg a dátummal nem ellátott termékek a gyártástól számított 5 év lejárati dátummal rendelkeznek.

A tűzoltó takaró, a steril kötszer és az egységnyi gél eltarthatósága öt év. A hatóanyagot tartalmazó, helyileg alkalmazható krémek és kenőcsök 3 évre szólnak.

 34881


Amennyiben egyéb kiegészítő információt szeretne, kérjük bizalommal keresse munkatársainkat! info@ultragel.hu
Adatok
Cikkszám:
UG834552
Tömeg:
10,9 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!
Hasonló termékek