Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
3
3
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Antidecubitus matracok, Ülőpárnák, Támasztópárnák

Mi a hatásmechanizmusa a motoros antidekubitusz matracoknak?

 

Az antidekubitusz matrac egy speciálisan tervezett matrac, amely a tartósan fekvő betegek vagy mozgásukban korlátozott emberek ágyában segít megelőzni az ágyfekvés során kialakuló fekélyeket, melyeket nyomásfekélyeknek vagy dekubituszoknak is neveznek. Az antidekubitusz matrac működése az alábbi módon történik:

  1. Nyomáscsökkentés: Az antidekubitusz matracok célja, hogy egyenletesen eloszlassák a test súlyát, és csökkentsék a nyomást azokon a területeken, ahol hosszabb ideig nehezedik a test a matracra. Ezáltal csökken a nyomáspontokon kialakuló szövetkárosodás kockázata.

  2. Légzéshelyek: Az antidekubitusz matracok légpárnákat vagy légzsákokat használnak, amelyek jellemzően levegővel töltenek meg. Ezek a légpárnák olyan területeket támasztanak alá, amelyeket a test súlya általában nyomásnak tesz ki, például a sarkakat, a medencét vagy a vállakat.

  3. Ciklikus nyomásváltoztatás: Az antidekubitusz matracok rendszeresen változtatják a levegő vagy a víz mennyiségét a légzsákokban, így a test súlya nem koncentrálódik hosszú ideig ugyanarra a területre. Ez a ciklikus nyomásváltoztatás segít megelőzni a nyomáspontokon kialakuló fekélyeket.

  4. Hangsúlyozott területek kezelése: Az antidekubitusz matracok figyelnek az olyan testrészekre, amelyek fokozott kockázatnak vannak kitéve, például a sarkak, a lágyék, a vállak vagy a fej területeire. Ezeket a területeket speciálisan tervezett légpárnák vagy légzsákok támogatják.

  5. Méret és testalkat figyelembevétele: Az antidekubitusz matracokat az egyéni testméretek és súly szerint választják ki, hogy maximális hatékonyságot biztosítsanak a betegnek vagy a felhasználónak.

Az antidekubitusz matracok segítenek megelőzni a nyomásfekélyeket és a bőrkárosodást azáltal, hogy csökkentik a test bizonyos területeire nehezedő nyomást és javítják a vérkeringést. Fontos megjegyezni, hogy ezek a matracok nem helyettesítik az ápolás, a pozícionálás és az ápolási gyakorlatok helyes alkalmazását, de kiegészítő eszközként segíthetnek a dekubituszok megelőzésében. Az antidekubitusz matrac kiválasztásakor és használatakor ajánlott konzultálni az egészségügyi szakemberrel vagy a szakértővel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb megoldást az egyén szükségleteihez.

Az antidekubitusz matracok kiválasztásakor figyelembe kel venni a beteg stádiumát és annak megfelelően kell kiválasztani, hogy megelőzésre szánja kompresszoros matrac használatát, vagy magas kockázatú tartósan fekvőbetegnek választja ki a szükségek antidekubitusz matracot és kompresszort.

A megelőzésre a sejtcellás, pár tízezer forintért elérhető matracok is megfelelőek, azonban ha magas a felfekvés kockázata érdemes magasabb kategóriájú, cserélhető cellás terméket választani, mnt pl. Domus

Magasabb kockázatú betegeknek:

https://orvosimuszer.eu/Antidekubitusz-felfekves-elleni-matrac-CPR-szelepp

https://orvosimuszer.eu/Antidekubitusz-matrac-kozepesen-sulyos-esetre-I-II

Alacsonyabb kockázatú betegeknek:

https://orvosimuszer.eu/spd/UG962792/Antidekubitusz-matrac-alacsony-kockazatu-betegekne

https://orvosimuszer.eu/spd/UG616170/Antidekubitusz-felfekves-elleni-matrac-alacsony-ko

Kinek javasoljuk a habkockás antidekubitusz szivacs matracokat?

A habkockás antidekubitusz szivacs matracot általában azoknak a betegeknek ajánljuk, akik hosszabb ideig ágyban fekszenek vagy ülnek, és nagyobb a nyomásfekélyek kialakulásának kockázata számukra. Ezek a matracok különösen hasznosak az alábbi esetekben:

  1. Ágyban fekvő betegek: Azok az emberek, akik hosszabb ideig fekvő helyzetben vannak, például kórházban vagy otthoni ápolás során, különösen hajlamosak a nyomásfekélyek kialakulására. A habkockás antidekubitusz matracok segítenek csökkenteni a nyomást a test bizonyos területein, mint például a hát, a vállak, a medencék vagy a sarok, és ezzel megelőzhetik a dekubituszokat.

  2. Mozgásukban korlátozott emberek: Olyan emberek, akiknek korlátozott a mozgásuk, és hosszabb ideig ülnek vagy fekszenek, például idősek vagy mozgásszervi betegek, is haszonnal használhatják ezeket a matracokat.

  3. Idősebb emberek: Az idősebb emberek bőre általában érzékenyebb a nyomásfekélyekre, és hajlamosabb a bőrkárosodásra. Az idősek számára különösen ajánlott lehet az antidekubitusz matrac használata. A bőr kirepedéseire ajánlott antidekubitusz hab vagy magas visszazsírzó hatású krém használata.

  4. Műtét utáni rehabilitáció: Azoknak a betegeknek, akik műtét vagy súlyos sérülés után ágynyugalomra van szükségük, az antidekubitusz matracok segíthetnek a felépülés során a nyomásfekélyek megelőzésében.

  5. Kórházi vagy otthoni ápolásban részesülők: Azok a betegek, akik otthoni ápolásban részesülnek, vagy kórházi körülmények között vannak, gyakran használják az antidekubitusz matracokat a nyomásfekélyek megelőzése érdekében.

Az antidekubitusz matracok többféle típusa létezik, köztük habkockás szivacs matracok, levegőmatracok, és egyéb technológiákat például zselé-t tartalmazó matracok. A megfelelő típus kiválasztása az egyén igényeitől és körülményeitől függ. Fontos konzultálni egy egészségügyi szakemberrel vagy szakértővel, hogy megtalálják a legmegfelelőbb antidekubitusz matracot az adott személy számára.

https://orvosimuszer.eu/Q1-DECUBITUS-FELFEKVES-MEGELOZESERE-MATRAC-75-KG-I

https://orvosimuszer.eu/Elastimed-habkockas-decubitus-matrac-lelegzo-inkon

A matracokhoz érdemes vízhatlan, könnyen levehető, cipzáras huzatot is választani, hogy megelőzze a matrac károsodását:

https://orvosimuszer.eu/Vizhatlan-matrac-huzat-korhazi-es-apolasi-habsziva