Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
9
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Mérlegek, BMI, Hőmérők / Lázmérők, Cecsemő mérlegek, Bőrredő mérő

Csodás testünk tömegének mérlegelésére több megoldást is javaslunk. Erre az egyik legegyszerűbb lehetőség a mechanikus mérleg használata. Amennyiben nem vagyunk elégedettek a kívánt eredménnyel, feltétlenül váltsunk okos mérlegre! Az okos mérleg nem csak szép, de okos is! Az adatokat azonnal küldi a telefonjára, és már látja is, hogy az a múltkori krémes Erzsikével, az bizony ott csücsül a grafikonon. Beállíthatóak a cél értékek, tárol, rajzol, sípol, (talán csíp is)...

Na de! A mechanikus, állványos mérleg (esetleg magasságmérős mérleget) sokan már leírták, de egészségügyi környezetben használva összehasonlítva egy olcsóbb, digitális mérleggel, pontosságban még mindig verhetetlen! Természetesen, a Charder medikai (ClassIII.) méregei hitelesíthetőek, így azt mondhatjuk, hogy szinte 100%-os pontossággal képes meghatározni a test tömegét. A Charder személymérlegek, csecsenőmérlegek hitelesített, kalibrálható, klinikai környezetben használható mérőeszközök, amelyek mechanikus vagy digitális magasságmérővel kiegészíthetők.

A Seca mérlegek a világon a medikai mérlegek közül az egyik legkiemelkedőbb minőségűek, pontosságuk és innovációjukat sok versenytárs próbálja követni. A Seca is egyre okosabb, így a mérések adatai -mint egy szövegbuborék- wifi-n keresztül azonnal megjelennek az adatok fogadójánál.

Ebben a kategóriában találhatóak a székmérlegek és a tolószék mérlegek is. A csecsemőhosszmérők és magasságmérő rudak egészen az egyszerűbb kivitelétől az igényesebb változatig elérhetők.

A testösszetétel elemzést hivatott komplett mérőrendszer Magyarországon először kb. 20 éve jelent meg. A terméket nagyon nehéz volt bevezetni, a piac merevsége lassan hozott eredményt, manapság viszont kevesen kérdőjelezik meg ennek szükségességét. A dietetikusok helyesen ismerték fel, hogy az egyéni testömeg indexeket figyelembe véve kell kialakítani az étrendet, ami egyénenként teljesen eltérő. A Charder testtömeg analizáló készülékek több lehetőséget kínálnak arra, hogy komplex képet kapjunk egy egy, a testüket érintő állapotról és annak segítségével lehessen meghatározni a szükséges kalóriabevitelt és javaslatot tenni az ideális izomtömeg növelésére. 

Mi az a BMI?

A BMI, vagyis testtömegindex (Body Mass Index) egy egyszerű és gyakran használt módszer a testtömeg arányának megállapítására az egyén magasságához viszonyítva. Általában arra szolgál, hogy felmérje, hogy valaki túlsúlyos-e vagy alulsúlyos, vagy a normál tartományba esik-e.

A BMI kiszámítása a következőképpen történik:

BMI = testtömeg (kg) / magasság (m)²

A következő kategóriákra osztható az eredmény:

- Alultáplált: BMI < 18,5
- Normál súly: BMI 18,5 - 24,9
- Túlsúlyos: BMI 25 - 29,9
- Elhízott: BMI ≥ 30

Fontos megjegyezni, hogy bár a BMI jó becslést adhat a testzsír százalékáról, de nem veszi figyelembe az izomtömeget, csontsűrűséget és más testösszetevőket, amelyek hatással lehetnek a testösszetételre. Ezért az egyéni életmód, egészségi állapot és testösszetétel figyelembevételével kell értékelni.

 

Miért szükséges az egészségügyben hitelesített mérlegeket használni?

Az egészségügyben a hitelesített mérlegek használata fontos a pontos és megbízható mérés érdekében. Néhány ok, amiért a hitelesített mérlegek elengedhetetlenek az egészségügyi környezetben:

1. **Pontosság**: A hitelesített mérlegek általában magasabb színvonalú mérési pontossággal rendelkeznek, ami kritikus fontosságú lehet az egészségügyi adatok és diagnózisok pontosításához.

2. **Megbízhatóság**: A hitelesített mérlegek általában átfogó ellenőrzéseken és kalibrációkon mennek keresztül, hogy biztosítsák a megbízható működést és a hitelességet. Ez segít minimalizálni a hibákat és biztosítani a konzisztens eredményeket.

3. **Törvényi előírások**: Sok egészségügyi intézményben jogi követelmény lehet a hitelesített mérlegek használata, különösen olyan területeken, ahol a pontos súlymérés kritikus fontosságú, például a gyógyszeradagolásnál vagy a betegségek diagnosztizálásánál.

4. **Biztonság**: A hitelesített mérlegek biztosítják, hogy a súlymérési folyamatok biztonságosak legyenek, és minimalizálják a hibalehetőségeket, ami fontos lehet a betegbiztonság és a kezelési terv hatékonysága szempontjából.

Összességében a hitelesített mérlegek biztosítják, hogy az egészségügyi intézményekben végzett súlymérések megbízhatóak és pontosak legyenek, ami nélkülözhetetlen a megfelelő betegellátás és kezelés biztosításához. Ennek a 4 pontnak a teljesülése vezethet oda, hogy egy hitelesített mérleg bekerülési ára a nem hitelesítettel szemben többszörösébe kerülhet.

 

Analóg nővér óra - választható dekoráció
3 071 Ft + áfa = 3 900 Ft