Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
5
7
2
1
5

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Reflexkalapácsok, Hangvillák és Neurológiai diagnosztizálók

A reflexkalapácsok olyan orvosi diagnosztikai eszközök, amelyeket gyakran az orvosok és az egészségügyi szakemberek használnak a reflexek vizsgálatához. Ezek a kalapácsok különböző formákban és méretekben léteznek, és különböző jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a különböző reflexek vizsgálatát. Az alábbiakban összehasonlítjuk a két leggyakrabban használt reflexkalapács típust, a Taylor és a Buck reflexkalapácsokat:

1. Taylor reflexkalapács:

  • A Taylor reflexkalapács egy hosszú, vékony nyéllel és egy fém vagy műanyag fejjel rendelkezik, amelynek végén egy kis gumiből készült gumifej található.
  • A gumifej enyhén hajlított, és lehetővé teszi a könnyű használatot a célterületre.
  • A Taylor reflexkalapács általában a legelterjedtebb típus, és alkalmas a központi reflexek, például a patelláris reflex vagy a biceps reflex ellenőrzésére.

2. Buck reflexkalapács:

  • A Buck reflexkalapács egy hosszú nyéllel és egy lapos, szélesebb, gumiből vagy műanyagból készült fejjel rendelkezik. A fej formája lapos és általában nincs hajlítva.
  • A Buck reflexkalapácsot általában a perifériás reflexek, például az achilles reflex vagy a plantáris reflex vizsgálatára használják.
  • A Buck reflexkalapács egyenletesebb ingerlést biztosít a célfelületen, és gyakran alkalmazzák az alsó végtag reflexek vizsgálatára.

Fontos megjegyezni, hogy mind a Taylor, mind a Buck reflexkalapácsok rendkívül hasznosak a reflexek értékelésében, és az orvosok általában a betegség vagy a probléma jellegétől függően választják ki a megfelelő eszközt a vizsgálathoz. 

 

 

A Babinsky reflexkalapácsról:

A Babinsky reflexkalapács egy olyan diagnosztikai eszköz, amelyet a Babinsky- vagy plantáris reflex vizsgálatára használnak. Ez a reflex az alsó végtagok talpi részének stimulálására adott válasz, és a neurologiai vizsgálatok egyik fontos eleme lehet.

A Babinsky reflex a talp irányú stimulációra válaszként a nagylábujj felé emelkedését és a többi ujj szétterjedését mutatja be. Ez a reakció a normális fejlődés során az első életév végén általában eltűnik, és helyét veszi a normális, a lábfejet hajlító és záró talp reflex. Azonban a felnőttek esetében vagy bizonyos idegrendszeri problémák jelenlétében a Babinsky reflex megmaradhat vagy újból előfordulhat.

A Babinsky reflexvizsgálathoz az orvos vagy a szakember finoman stimulálja a beteg lábujjai alatt a talpat, és megfigyeli a reakciót. A reflexkalapács alkalmazása lehetővé teszi a finom és egységes stimulációt, ami fontos a reflex helyes értékeléséhez.

Fontos megjegyezni, hogy a Babinsky reflex pozitív választ adhat bizonyos neurológiai problémákra, például agykárosodásra vagy gerincvelői sérülésre utalhat. Az orvosok ezt a reflexet gyakran az idegrendszeri állapot értékelésének részeként alkalmazzák, és a reakció meghatározása segíthet a diagnózis elkészítésében vagy a kezelési tervek kidolgozásában.

 

 

A Dejerine reflexkalapácsról:

Az ún. Dejerine reflexkalapács olyan orvosi eszköz, amely nemzetközi szabványosítás szerint nem létezik. A reflexkalapácsok általában olyan eszközök, amelyeket az orvosok a reflexek vizsgálatához használnak, például a patelláris reflex, a biceps reflex vagy a plantáris reflex ellenőrzésére. Az elnevezés során hivatkozhatnak az orvosi szakértőre vagy gyártóra, aki az adott eszközt kifejlesztette vagy tervezte, de nincs egyetlen "Dejerine reflexkalapács" nevű standardizált eszköz.

A reflexvizsgálat során az orvos általában különböző típusú reflexkalapácsokat használ, amelyek különböző formájúak, méretűek és anyagból készültek. A reflexvizsgálat során a kalapácsot használják a reflex kiváltására, majd az orvos értékeli a választ. Az adott reflex vizsgálatától függően az orvos kiválasztja a megfelelő reflexkalapácsot, hogy az ingerlés és a válasz megfelelően lehessen értékelni.

Fontos megjegyezni, hogy a reflexvizsgálatokat és a reflexkalapácsokat általában orvosi szakemberek végzik, és a vizsgálat eredménye alapján értékelik a páciens egészségét. Az egyes reflexeknek különböző vizsgálati módszerei vannak, és a reflexkalapácsok a különböző típusú reflexek kiváltásához alkalmazkodnak. Az eszközök gyakran különböző márkák és gyártók termékei, és a kiválasztás az orvos általános protokolljától és a vizsgálandó reflextől függ.