Hírek

2023.10.17 14:48

A mai napon megérkezett 984db állványos digitális mérleg, amit az NNK a háziorvosi alapellátás fejlesztése érdekében rendelt.
A holnapi naptól elkezdjük a 846 címre történő kiszállítást, ami logisztikailag nem kis kihívást jelent, de szerencsére határidőre fogunk tudni teljesíteni!
A Charder MS4971 class III medikai minősitésű hitelesített állványos mérlegek pontosságukról és megbízhatóságukról ismertek.

Digitalis-hitelesitett-merleg-Charder-MS4971-300kg

 

 

2023.09.04

Újbudán, a Szent Kristóf Szakrendelő egészségügyi fejlesztésében vettünk részt, ahová a közbeszerzésben előírt határidőre megérkeztek az orvostechnikai eszközök, bútorok, és a sürgősségi felszerelések, közel 50.000.000 Ft értékben.

 

Egészségügyi fejlesztések Újbudán

 

 

2023.08.07

Orosházán, az OROS-KLINIK magánrendelő széles szakterülettel várja kardiológia, nőgyógyászati területen a bejelentkező pácienseket.
A színvonalas orvostechnikai fejlesztésnek, és a komfortos bútorzatnak köszönhetően rövid határidővel vállalnak vizsgálatokat!

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

 

OROS-KLINIK

2023.07.08 15:25

A szaúdi Yahmaa Medical partnerünk nem először adja le rendelését az ULTRAGÉL termékeire, hiszen egy több mint évtizedes üzleti kapcsolat áll mögöttünk. 

Először a kontakt gélekkel indult az üzleti kapcsolat, majd később kibővült egyéb termékeinkre is.

A legnagyobb kihívást a dokumentáció jelentette, hiszen a BKIK-tól a követségen át, rengeteg dokumentumot kellett készíteni és hitelesíttetni ahhoz, hogy az indulás sikeres legyen. 

Partnerünk 100.000db HP M1911A ctg regisztrálópapírt rendelt és több mint 8.000db SONY 110HD videoprinter papírt.

A gyártó partnerünk jóvoltából minden határidőre történt, a szállítmány határidőben és rendben elindult.

 

 

 

 

 

 

2023.04.28 10:2

Békés Egészségügyi Intézménye fejlesztette sebészeti részlegét, hogy az egynapos sebészeti beavatkozásokat korszerű eszközökkel lássa el. Az Ultragel csapatát érte a megtiszteltetés, megrendeljék tőlünk a TechartMed műtőasztalát és a Rimsa műtőlámpákat. A projektben közepes teljesítményű lámpákat szereltünk fali és mennyezeti kivitelben.

Risma Pentaled 120

A mennyezeti és a fali lámpából a Rimsa Pentaled 120 típust választották, 120.000 lux teljesítménnyel, ami elegendő fényerőt biztosít a sebészeti beavatkozások elvégzésére.

Risma Pentaled 120

A TechartMed műtőasztalokból a 2022-2023-as évben rekord mennyiséget értékesítettünk, hiszen a széles tartozékválaszték, a megbízhatóság és az ár/érték arány az Érdeklődőinket Megrendelőkké alakította.

TechartMed műtőasztal

TechartMed műtőasztal

 

Nr.1 Termékek!

Látogató számláló

1
1
4
6
2
6
2

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Bőrgyógyászat / Kozmetológia / Dematoszkópok (dermatoszkópok, fagyasztók, mini kauterek, stb.)

Bőrgyógyászati eszközparkunk az elmúlt években jelentősen kibővült, hiszen manapság egy bőrgyógyásznak/dermatológusnak nem csak egy nagyító áll a rendelkezésére és az "akkor most próbálja meg ezt a kencét" jelige, hanem hasonlóan más szakterületekhez, a mesterséges intelligenciának köszönhetően itt is nagy segítség a komplett dignosztikai rendszer. Az Adamo srl cég Horus készülék családjának belépő modellje is olyan részletességel jeleníti meg, makro felbontásban az elváltozásokat, ami pár éve/évtizede még elkpzelhetetlennek számított. Persze a szofisztikáltabb, magasabb kategóriájú modellek az osztályozást követően már részletes diagnózist is nyújtanak, akár teljes testfelületet végig pásztázva, fotózva, rögzítve. A szemölcsök eltávolítására nem szükséges a mésszel kenegetés javaslata, ha egy krio pisztoly segítségével egy folyékony nitrogén tartályból egy pillanat alatt lefagyaszthatóak. A nagyobb elváltozások eltávolítására -amennyiben nem elegendő egy kisebb kézi kauter-, ideális megoldás egy 50, 80 vagy 120W-os nagyfrekvenciás vágó, egy elektro kauter. Dermatológiai küret kanalaink első osztályú penge élességgel rendelkeznek. 

A dermatológiai küret kanalat a bőrön található elváltozások, például anyajegyek, bőrdaganatok vagy más bőrelváltozások eltávolítására használják. Ez az eszköz egy kis lapos vagy kissé görbült éles végű kanál, amelyet a bőrön lévő problémás területek finom eltávolítására terveztek.

A dermatológiai küret kanalállal végzett eljárás általában helyi érzéstelenítés alatt történik, és a bőrgyógyász a bőrelváltozás körül apránként eltávolítja azt. Ezután a mintát mikroszkóp alatt vizsgálják meg, hogy meghatározzák, hogy a bőrelváltozás jóindulatú vagy rosszindulatú. Ha a minta rosszindulatúnak bizonyul, további kezelésekre lehet szükség, például a bőrdaganat teljes eltávolítására vagy más terápiás eljárásokra.

A dermatológiai küret kanalát általában egy bőrgyógyász vagy egy plasztikai sebész használja, és a bőrelváltozások eltávolításán túl más bőrproblémák diagnosztizálására és kezelésére is alkalmazható. Fontos megjegyezni, hogy az ilyen típusú eljárásokat csak képzett és tapasztalt orvosok végezhetik.

 

Mennyire hatékony a bőrelváltozások kezelésében a krio fagyasztás?

A krioterápia vagy krio fagyasztás hatékony módszer lehet bizonyos bőrelváltozások kezelésére, például szemölcsök, napfoltok, seborrheás keratózisok és egyes anyajegyek esetén. A krioterápia során a bőrön lévő elváltozásokat hideg gázzal (általában folyékony nitrogénnel) fagyasztják le, hogy elpusztítsák a beteg sejteket és végül eltávolítsák azokat.

A krio fagyasztás előnyei közé tartozik, hogy viszonylag egyszerű és gyors eljárás, amelyet helyi érzéstelenítés nélkül is el lehet végezni. Emellett minimális a szövetkárosodás és a hegesedés kockázata, és általában kevesebb kellemetlenséggel jár, mint például a sebészeti beavatkozások.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a krioterápia hatékonysága változhat az egyes elváltozások típusától és méretétől függően. Néhány bőrelváltozásnak lehet, hogy több kezelésre van szüksége, hogy teljesen eltűnjön, és néha az eljárás után újra előfordulhatnak az elváltozások. Emellett a krioterápiának vannak bizonyos korlátai, például nem minden elváltozás kezelhető vele hatékonyan, és egyes bőrbetegségek esetén más kezelési módszereket kell fontolóra venni.

Mindig fontos konzultálni egy bőrgyógyásszal vagy orvossal, hogy meghatározzák, hogy a krioterápia megfelelő-e az Ön konkrét helyzetére, és hogy milyen eredményeket várhat el tőle. Az orvos képes lesz értékelni az elváltozás típusát, méretét és helyét, és ajánlani a legmegfelelőbb kezelési lehetőségeket az Ön számára!

 

 

Ledes dermatoszkóp 10x - töltő opció
81 102 Ft + áfa = 103 000 Ft

MI AZ A DIGITÁLIS VIDEODERMATOSZKÓPIA?
A videodermatoszkópia a bőrgyógyászatban alkalmazott videodiagnosztika területe,
alapvető fontosságú a bőrbetegségek korai diagnosztizálásában és ezáltal a daganatok megelőzésében.
Amikor videodermatoszkópiáról beszélünk, akkor lényegében az anyajegyek elemzésére gondolunk
egy speciális szonda, az úgynevezett videodermatoszkóp vagy optikai dermatoszkóp segítségével. Ez egy
kis méretű, rendkívül hatékony kézi eszköz, amely egy képalkotó lencsén alapul ahol
10-20-szoros a nagyítás, speciálisan beleső fénnyel megvilágítva.
Ma már széles körben bebizonyították, hogy a digitális videodermatoszkópia hogyan teszi lehetővé a
20-30%-al pontosabb diagnosztikát mindezt azért, mert a szabad szemmel való egyszerű látáshoz képest,
lehetővé teszi a melanoma egyre koraibb diagnosztizálását.

 

HIGH-TECH VIDEODERMATOSZKÓPOK A HATÉKONY DIAGNÓZISHOZ
Az egyre nagyobb teljesítményű számítógépet előállító számítástechnika támogatásának köszönhetően
a videodermatoszkópia exponenciális fejlődésen ment keresztül, és ma már
kifogástalan megjelenés és páratlan értékelési mód jellemez.
Ehhez jön még a kényelem, amely szintén az ergonomikus munkavégzést teszi lehetővé, valamint a modern és esztétikus dizájn. Ezek a legújabb generációs videodermatoszkópok, az orvosok igazi „munkatársai.
A modern videodermatoszkópok „teljes test” rendszerrel vannak felszerelve, azaz
lehetővé teszi a meglévő anyajegyek automatikus feltérképezését, egyszerűsítve az azonosítást, nyomonkövetve 
minden új növekedést, és dokumentálást