Filter

News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
9
5
5
0

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

STAINLESS INSTRUMENTS - Sterilization boxes, handheld instruments, instrument boxes, etc.

A rozsdamentes anyagoknál milyen anyagminőségeket különböztetünk meg?

A rozsdamentes acéloknál különböző anyagminőségeket különböztetünk meg az ötvözési összetétel és a fizikai tulajdonságok alapján. A legelterjedtebb rozsdamentes acélok közül néhány fontos típus:

1. **Austenites rozsdamentes acélok**: Ezek az acélok főleg nikkel (Ni) és króm (Cr) ötvözetek, és magas nikkel-tartalmuk miatt jó mechanikai tulajdonságokkal, korrózióállósággal és hőállósággal rendelkeznek. Az ilyen típusú acélok közé tartozik például az AISI 304 és AISI 316 típusok.

2. **Ferrites rozsdamentes acélok**: Ezek az acélok főleg króm (Cr) és kis mennyiségű szén (C) ötvözetek. Kevésbé korrózióállók, mint az austenites típusok, de jó hegeszthetőséggel és alacsonyabb árral rendelkeznek. Például az AISI 430 típusú acél egy ferrites típusú rozsdamentes acél.

3. **Martenzites rozsdamentes acélok**: Ezek az acélok króm (Cr), szén (C) és néha más elemek, például molibdén (Mo) és nikkel (Ni) ötvözetek. A martenzites típusok keményebbek és erősebbek az austenites típusoknál, de kevésbé korrózióállóak. Ilyen típusú acélok közé tartozik például az AISI 420 típus.

4. **Precipitációs keményítésű (PH) rozsdamentes acélok**: Ezek az acélok nikkel (Ni), króm (Cr) és más ötvözőanyagok ötvözetei, amelyek speciális hőkezelésnek vannak kitéve a keményítő tulajdonságok eléréséhez. Jó mechanikai tulajdonságokkal, korrózióállósággal és ellenállóképességgel rendelkeznek. Például az AISI 17-4PH típus egy ilyen típusú rozsdamentes acél.

Ezek csak néhány példa a különböző rozsdamentes acél típusokra. A választás az adott alkalmazás függvényében történik, figyelembe véve az anyag mechanikai tulajdonságait, korrózióállóságát, hegeszthetőségét és egyéb jellemzőit.

 

Mit jelent a Barrier jelző egy sterilizáló doboznál?

A "Barrier" jelző arra utal, hogy ez a doboz különleges védelmet nyújt az eszközöknek a környezeti szennyeződésektől és kontaminációtól a sterilizálási folyamat után. Ennek érdekében a doboz rendelkezik zárt fedéllel vagy lezárt kialakítással, amely megakadályozza a külső környezetből származó szennyeződések bejutását az eszközökbe.

Barrier vagy szelepes sterilizáló doboz? Melyiknek mi az előnye?

A "Barrier" és a szelepes sterilizáló dobozoknak mindkettőnek vannak előnyei és alkalmazási területei, és a választás általában az adott intézmény igényeitől és preferenciáitól függ.

A "Barrier" típusú sterilizáló dobozok általában zárt kialakítással rendelkeznek, amely megakadályozza a külső szennyeződések és kontaminációk bejutását az eszközökbe a sterilizálási folyamat után. Ezek a dobozok kiválóak a steril környezet fenntartására, és ideálisak olyan eszközök tárolására, amelyeket hosszabb ideig nem használnak fel. Az előnyök közé tartozik a maximális védelem a szennyeződések ellen és a hosszabb tárolási idő.

A szelepes sterilizáló dobozoknak viszont az az előnyük, hogy könnyen hozzáférhetők és gyorsan nyithatók a műtőben vagy az orvosi rendelőben. Ezek a dobozok általában gyorsabban használhatók, mivel nem kell először eltávolítaniuk a fedelet, így időt takaríthatnak meg a sterilizációs folyamat során. Ideálisak az eszközök rövid távú tárolására és azonnali felhasználásra.

Összességében tehát a választás attól függ, hogy milyen gyakran és milyen hosszú ideig kell tárolni az eszközöket, valamint az intézmény preferenciáitól és a működési folyamatoktól függ. Mindkét típusnak megvannak az előnyei, és a döntésnek az adott helyzetben és igényekben kell alapulnia.

Melyik sterilizáló dobozban hatékonyabb a sterilizálás A szelepes vagy a perforált?

A sterilizáló dobozok hatékonysága függ az adott sterilizációs folyamattól és az alkalmazott eszközöktől. Mind a perforált, mind pedig a szelepes sterilizáló dobozok hatékonyan használhatók sterilizálási célokra, de különböző előnyökkel és alkalmazási területekkel rendelkeznek.

A perforált sterilizáló dobozok általában perforált fedéllel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a gőz vagy más sterilizáló folyamat átjutását az eszközökön. Ez a típusú doboz ideálisabb lehet olyan eszközök sterilizálására, amelyeknek szükségük van a közvetlen gőz vagy sterilizáló anyag érintkezésre, például műtéti eszközök, kéziműszerek, stb. Ezáltal a perforált dobozok nagyobb rugalmasságot biztosítanak a különböző típusú eszközök sterilizálásához.

A szelepes sterilizáló dobozok gyors és könnyű hozzáférést biztosítanak az eszközökhöz, mivel rendelkeznek egy nyitható fedéllel vagy szeleppel. Ezek a dobozok gyakran használatosak olyan eszközök sterilizálására, amelyeket gyorsan felhasználnak vagy gyakran használnak, például fogászati ​​kéziműszerek, sebészeti ollók stb. A szelepes dobozok általában gyorsabbak és kényelmesebbek az eszközök kivétele és behelyezése szempontjából.

Összességében tehát mindkét típusú sterilizáló doboz hatékony lehet a sterilizálási folyamatban, és a választás függ az adott eszközök típusától, a sterilizálási folyamattól és az intézmény preferenciáitól. Fontos, hogy minden esetben megfelelően alkalmazzuk az adott típusú dobozt az adott sterilizációs célok eléréséhez.

Minőségileg milyennek számítanak a pakisztáni kéziműszerek?

A pakisztáni kéziműszerekkel kapcsolatban általánosságban nehéz egyértelműen kijelenteni a minőséget, mivel az egyes gyártók és termékek között nagy lehet a változás és a minőségi különbség. Pakisztán számos gyártójának van orvostechnikai termékeke, köztük kéziműszerek is, és a minőség változhat az egyes gyártók között.

Néhány pakisztáni gyártó számottevő előrelépéseket tett a minőség és a gyártási standardok terén, és képesek kiváló minőségű és megfizethető árú termékeket kínálni. Az ilyen vállalatok gyakran rendelkeznek megfelelő minőségellenőrzési folyamatokkal és minőségirányítási rendszerekkel, amelyek segítenek biztosítani a termékek megbízhatóságát és teljesítményét.

Azonban fontos megjegyezni, hogy más gyártók lehetnek kevésbé fókuszáltak a minőségre és a gyártási standardokra, és ennek megfelelően termékeik minősége is ingadozhat. Az ilyen termékek esetében lehetnek problémák a tartósság, a precizitás vagy a sterilizáció hatékonysága terén.

Minden esetben fontos, hogy a vásárlók körültekintően vizsgálják meg a pakisztáni kéziműszereket és a gyártókat, és meggyőződjenek arról, hogy a termékek megfelelnek az adott minőségi és biztonsági szabványoknak. A megfelelő minőségű és minősített beszállítókkal való együttműködés segíthet biztosítani a megbízható és kiváló minőségű orvostechnikai termékeket.

Mi az Ultragélnél olaszországból importálunk kéziműszereket, amelyek eredetét az olasz partnerünk minőségbiztosítása garantál!