News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
9
6
8
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Reflex hammers, tuning forks and neurological diagnostic tools

A reflexkalapácsok olyan orvosi diagnosztikai eszközök, amelyeket gyakran az orvosok és az egészségügyi szakemberek használnak a reflexek vizsgálatához. Ezek a kalapácsok különböző formákban és méretekben léteznek, és különböző jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik a különböző reflexek vizsgálatát. Az alábbiakban összehasonlítjuk a két leggyakrabban használt reflexkalapács típust, a Taylor és a Buck reflexkalapácsokat:

1. Taylor reflexkalapács:

  • A Taylor reflexkalapács egy hosszú, vékony nyéllel és egy fém vagy műanyag fejjel rendelkezik, amelynek végén egy kis gumiből készült gumifej található.
  • A gumifej enyhén hajlított, és lehetővé teszi a könnyű használatot a célterületre.
  • A Taylor reflexkalapács általában a legelterjedtebb típus, és alkalmas a központi reflexek, például a patelláris reflex vagy a biceps reflex ellenőrzésére.

2. Buck reflexkalapács:

  • A Buck reflexkalapács egy hosszú nyéllel és egy lapos, szélesebb, gumiből vagy műanyagból készült fejjel rendelkezik. A fej formája lapos és általában nincs hajlítva.
  • A Buck reflexkalapácsot általában a perifériás reflexek, például az achilles reflex vagy a plantáris reflex vizsgálatára használják.
  • A Buck reflexkalapács egyenletesebb ingerlést biztosít a célfelületen, és gyakran alkalmazzák az alsó végtag reflexek vizsgálatára.

Fontos megjegyezni, hogy mind a Taylor, mind a Buck reflexkalapácsok rendkívül hasznosak a reflexek értékelésében, és az orvosok általában a betegség vagy a probléma jellegétől függően választják ki a megfelelő eszközt a vizsgálathoz. 

 

 

A Babinsky reflexkalapácsról:

A Babinsky reflexkalapács egy olyan diagnosztikai eszköz, amelyet a Babinsky- vagy plantáris reflex vizsgálatára használnak. Ez a reflex az alsó végtagok talpi részének stimulálására adott válasz, és a neurologiai vizsgálatok egyik fontos eleme lehet.

A Babinsky reflex a talp irányú stimulációra válaszként a nagylábujj felé emelkedését és a többi ujj szétterjedését mutatja be. Ez a reakció a normális fejlődés során az első életév végén általában eltűnik, és helyét veszi a normális, a lábfejet hajlító és záró talp reflex. Azonban a felnőttek esetében vagy bizonyos idegrendszeri problémák jelenlétében a Babinsky reflex megmaradhat vagy újból előfordulhat.

A Babinsky reflexvizsgálathoz az orvos vagy a szakember finoman stimulálja a beteg lábujjai alatt a talpat, és megfigyeli a reakciót. A reflexkalapács alkalmazása lehetővé teszi a finom és egységes stimulációt, ami fontos a reflex helyes értékeléséhez.

Fontos megjegyezni, hogy a Babinsky reflex pozitív választ adhat bizonyos neurológiai problémákra, például agykárosodásra vagy gerincvelői sérülésre utalhat. Az orvosok ezt a reflexet gyakran az idegrendszeri állapot értékelésének részeként alkalmazzák, és a reakció meghatározása segíthet a diagnózis elkészítésében vagy a kezelési tervek kidolgozásában.

 

 

A Dejerine reflexkalapácsról:

Az ún. Dejerine reflexkalapács olyan orvosi eszköz, amely nemzetközi szabványosítás szerint nem létezik. A reflexkalapácsok általában olyan eszközök, amelyeket az orvosok a reflexek vizsgálatához használnak, például a patelláris reflex, a biceps reflex vagy a plantáris reflex ellenőrzésére. Az elnevezés során hivatkozhatnak az orvosi szakértőre vagy gyártóra, aki az adott eszközt kifejlesztette vagy tervezte, de nincs egyetlen "Dejerine reflexkalapács" nevű standardizált eszköz.

A reflexvizsgálat során az orvos általában különböző típusú reflexkalapácsokat használ, amelyek különböző formájúak, méretűek és anyagból készültek. A reflexvizsgálat során a kalapácsot használják a reflex kiváltására, majd az orvos értékeli a választ. Az adott reflex vizsgálatától függően az orvos kiválasztja a megfelelő reflexkalapácsot, hogy az ingerlés és a válasz megfelelően lehessen értékelni.

Fontos megjegyezni, hogy a reflexvizsgálatokat és a reflexkalapácsokat általában orvosi szakemberek végzik, és a vizsgálat eredménye alapján értékelik a páciens egészségét. Az egyes reflexeknek különböző vizsgálati módszerei vannak, és a reflexkalapácsok a különböző típusú reflexek kiváltásához alkalmazkodnak. Az eszközök gyakran különböző márkák és gyártók termékei, és a kiválasztás az orvos általános protokolljától és a vizsgálandó reflextől függ.