Filter

News

23/01/2011

A clear head and wellbeing

Frequent headaches, anxiety and stress.

CEFALY can change your life. With its pleasant

stimulative effect, it inhibits pain, arrests

headaches, calms anxiety and soothes stress.

A few sessions a week are all that’s needed

to restore your wellbeing, clear your head and

alleviate stress.

 

Indications

• Anterior tension headaches

• Migraines with or without aura

• Treatment of stress and anxiety

• Cluster headache

• Ophthalmic shingles

• Frontal sinusitis (symptomatic treatment)

• Trigeminal neuralgia affecting the first branch of the trigeminal nerve (Willis ophthalmic nerve).

 

Very recently external cranial neurostimulation has been developed. The technical progresses consist in having a practical and comfortable device. Before the technique wasn’t used because it was painful and complicate. STX-Med has made significant progresses in electronic and devices simple to use. The first device available is intended for supra orbital neurostimulation and so-called CEFALY® The company is currently doing researches about devices for other location of neurostimulation as occipital and neck. Therefore Cefaly technique is external neurostimulation but very similar to implanted neurostimulators: similar electrical parameters leading to same basic action of triggering action potentials on nerves at same frequency.

15/10/2010

Ultragel 2000 Ltd, is kindly informing  its partners that also in year 2010, we are participating in MEDICA Exhibition, Düsseldorf, 17-20 November, on  the world’s largest medical trade fair.

We are welcoming all our current or future hungarian and foreign partners on our stand E45, in hall 9.

Looking forward to meeting You!

(During the exhibition period there won’t be any intermission in online ordering and purchasing)

Medica 2010

Most popular products

Forum

No Topic!

Visitor counter

1
1
4
6
2
9
6

Más dimenzióban az egészségügyben

Kérdése van? Hívjon minket! +36 30 228 03 52

Medical lights - headlamps, pupilla lamps, bulbs, light sources

VIZSGÁLÓLÁMPÁK - HALOGÉN és LED technológiák

Az ULTRAGÉL csapata az elnúlt években számos egyeteme és klinikán installált műtőlámpákat, ahol partnereink a tapasztalat alapján megbízhatóságot választották.

Az orvosi vizsgálólámpák hasonlóan a műtőlámpákhoz, szintén kipróbált partnereinktől érkeznek, akik nagy gondot fordítanak a lámpák összeszerelésére, tesztelésére és a körültekintő szállítás érdekében a csomagolásra.

A lámpákat a raktárunkban történt beérkezést követően, a kiszállítások előtt minden alkalommal kicsomagoljuk, szakembereinkkel kipróbáljuk és leellenőrizzük, hogy minden tartozék rendelkezésre álljon.

Manapság a műtőlámpák és a vizsgálólámpák 95%-ban a LEDes technológiát alkalmazzák, így jelentősen növelve az energiahatékonyságot és ezzel csökkentve a környezeti hőleadást.

A LED technológia hosszú, álltalában 50.000 óra élettartamot garantál, könnyen kezelhető, és beállítható, egyenletes megvilágítást biztosít és csökkenti az üzemeltetési költséget.

A forgatható fejeknek köszönhetően a fény iránya könnyen állítható, legyen szó akár csuklós karról, vagy a flexibilis változatról.

A görgős állványzat könnyű mobilizálhatóságot jelent, a kerekek álltalában fékezhetőek.

A vizsgálólámpák 3 leggyakoribb kivitele:

- állványos

- fali

- asztali

Vállaljuk vizsgálólámpák felülvizsgálatát és szervizét!

 

 

 

Az elmúlt néhány évtizedben jelentős előrelépések történtek a műtői és vizsgálólámpák világában. A LED (Light-Emitting Diode) technológia az egyedi és menő megjelenésű újdonságból a műtős élet mindennapi részévé vált. Az olyan előnyökkel, mint az alacsonyabb üzemi hőmérséklet, a nagyobb fényerő és a hosszabb várható élettartam, jelentős előnyöket jelentenek. Bemutatjuk a főbb különbségeket, a hagyományos halogén lámpák az új LEDeket összehasonlítva:

Költség

A beszerzéssel foglalkozó munkatársak, és az orvosok gyakran az első számú tényezőt, a költségek figyelik az operációs  lámpáik korszerűsítésekor. Míg a LED-es rendszerek eleve többe kerülnek, hosszú távon valójában lényegesen kevesebbe kerülnek.

A LED-ek mérése évtizedek és órák viszonylatában történik, akárcsak a halogén izzó számláló alkatrészeik. Gyakran 30-szor tovább bírják mint a hagyományos halogén izzók, ami több évnyi használatot eredményezhet. Nem ritka, hogy a halogén izzókat évente-másfél évente cserélik, és az új izzók költsége jelentős nagyságrendű lehet.

Az izzócsere költségein túlmenően a LED-ek energiaköltségeket is megtakarítanak. A LED-es rendszerek működéséhez lényegesen kevesebb energia szükséges, és az üzemeltetési költségek is csökkennek.

Világítás színe

A halogén és led sebészeti vizsgálólámpák összehasonlításakor a sebészek számára legszembetűnőbb különbség maga a világítás. A LED sebészeti lámpák színe és tisztasága jobb a halogénrendszerekhez képest. Korábban a legtöbb gyártónak színkorrigálnia kellett a halogén világítást, hogy az fehérebbnek és természetesebbnek tűnjön, miközben a LED világítás esetén erre nincs szükség.

Hőfok

A lámpák hőmérséklete egy másik nagy különbség. A halogén lámpák gyakran hőt termelnek, amelyet a vizsgálatot végzők, vagy a sebészek is érezhetnek, és ez a plusz hőmérséklet gyakran hozzájárulhat a hosszú sebészeti beavatkozások során jelentkező fáradtsághoz. A LED rendszerek ezzel szemben lényegesen kevesebb hőt termelnek, és a hő alig érezhető a halogén egységekhez képest.

Zöldé válni

A LED-es sebészeti világítás utolsó legnagyobb előnye, hogy „zöld technológiának” tekintik, mivel csökkenti az energiafogyasztást és távol tartja az izzókat a szemétlerakóktól, ezzel is hozzájárul a környezet védelméhez.

Amint láthatja, a halogén és a LED sebészeti világítás összehasonlításakor számos előnnyel jár. Az ULTRAGÉL büszkén kínálja a RIMSA és MINSTON vizsgálólámpák és műtőlámpák teljes választékát, és szívesen ad tanácsot és ajánlatot amennyiben új beruházáson gondolkozikdolgozik.

Bármilyen kérdése esetén értékesítési munkatársunk készséggel segít!